Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Asus Zenfone 8

Savner du en kompakt telefon, der kan betjenes med én hånd, men vil have flagskibsydelse? Så har Asus den helt rigtige telefon til dig.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Asus har på en eller anden mærkelig måde kunne presse en Snapdragon 888 ned i en 5,92" telefon, og det har så givet sig udslag i Zenfone 8 Flip og Zenfone 8, som vi her tester.

Der er to farvemuligheder alt efter konfiguration. Zenfone 8 koster 5.199,- med 8 Gb RAM /128 GB lagerplads, og 5.699,- med 256Gb plads. Vil man have 16 GB Ram, skal man af med 6.299,-, og det er samme pris for Flip-udgaven, der kommer med 8 GB RAM og 256GB lagerplads, men til gengæld har et 5000 mAh batteri, hvor den normale har et 4000 mAh batteri. Der får man dog kun 90Hz AMOLED.

Asus Zenfone 8

Jeg har tidligere testet Asus telefoner med flipkamera, og det er virkeligt gode billeder, men jeg er ikke sikker på, om jeg vil ofre de 120Hz til daglig brug. Omvendt er der bare nogle virkeligt fede fotomuligheder med et flipkamera, og så er den 6,7" i stedet for 5,92". Men for mig personligt giver den almindelige Zenfone absolut mest mening.

Vores testeksemplar er den "store" Zenfone 8, og den byder på en lækker omgang Delta E<1 farvenøjagtighed, en ret lys skærm på 1100 Nits med 120Hz display og HDR10. Det er ret gennemført, og farverne brænder virkeligt igennem og er meget intense. Der er heldigvis Gorilla Glass Victus på fra fabrikken, men ikke et ekstra beskyttelseslag, som ellers er blevet så populært. Til gengæld er der et simpelt sort cover med i kassen, og det er fedt. Det er en Samsung AMOLED skærm, som ifølge Asus er blevet "tunet" af Pixelworks. Jeg ville godt vide lidt mere specifikt, hvad det betyder, men det er i hvert fald en god brugeroplevelse. Responsraten ved berøring er i øvrigt 240Hz, altså det samme som de store gaming-modeller.

Dette er en annonce:

Men jeg kommer nok aldrig til at vænne mig til det asymmetriske design med et punch-hole selfie kamera i venstre side.

En lille praktisk note, så er simkort-hullet ikke så dybt, og det betyder at den simkort-nål, der følger med, virker fint til Zenfone 8, men jeg måtte finde en anden for at åbne simkortholderen på min egen telefon, den var ganske enkelt ikke dyb nok. Kassen synes i øvrigt at være lavet i en art genbrugspap.

Telefonen nyder også godt IP68 certificering, 2x2 MIMO wifi, Wifi 6 understøttelse og Bluetooth 5.2, og min evige kæphest, Apt X og Apt X HD.

Batteriet på 4000mAh er naturligvis en del, men jeg blev faktisk lidt bekymret, da stort set alt andet, vi normalt anvender, typisk er på en del mere, men selv med 40% strøm lykkedes det for batteriet at holde en hel dag, og det er virkeligt godt klaret. Men der er ret åbenlyst også lavet rigtigt meget softwarestyring af batteribrug på telefonen, noget som Apple traditionelt har været de absolut førende indenfor. Den medfølgende oplader er fin, men kunne godt være en smule kraftigere. Jeg undrer mig dog virkeligt over, at der ikke er QI opladning eller lignende trådløs opladning. Den her telefon er trods alt ikke rettet imod hardcore gamere, men i mod den mere gennemsnitlige forbruger, der gerne vil have brugervenligheden fra ethåndsbetjening. Så at der ikke er trådløs opladning, irriterer mig faktisk en del, særligt når det er noget man er blevet vant til med sine egne telefoner igennem en del år efterhånden.

Dette er en annonce:
Asus Zenfone 8Asus Zenfone 8

Dobbeltkameraet på bagsiden var jeg indledningsvist lidt bekymret for; typisk er det her, hvor telefoner fra gamingproducenter fejler stort, uagtet at der er mange MP og den nyeste sensor. Det er der også her, 64MP og Sonys IMX 686, samt et 12MP kamera med en IMX 363, der tager sig af ultrawide og macrofunktionen. Jeg blev positivt overrasket, makrofunktionen er rent faktisk brugbar og med et virkeligt godt fokus og god skarphed, og brugerfladen til kameraet er fin og funktionel, men få nu for pokker "nat" til at være en standardindstilling, og ikke et underpunkt til noget andet. Skarpheden er rigtigt fin, der er ikke billedstøj som sådan, og selv i mørkere omgivelser er det rent faktisk brugbart. Jeg vil gerne have noget mere detaljering, når jeg zoomer i billederne, men til gengæld var der ikke ret meget billedstøj. Absolut godkendt for en telefon i 5000 kroners klassen, og noget jeg sagtens kunne leve med til hverdag.

Selvom ZenUI8 har alle features fra de store gaming-telefoner, så er det hele tilrettet betjening med én hånd - men det kan man selvfølgelig ændre. Det er ganske gennemført, og jeg kan ikke klage.

Jeg undrer mig dog over, at jackstikket er i toppen af telefonen og ikke bunden. Her sidder til gengæld dioden, der viser meddelelser omkring beskeder og strøm; sikkert en god ide, når telefonen ligger ned, at man tydligere kan se det, men det betyder også, at man får skudt rigtigt meget lys ind i ansigtet, hvis den ligger på natbordet, og man forsøger at falde i søvn. Det var faktisk ret irriterende.

Telefonen er ekstremt responsiv og meget umiddelbar. Der er ingen forsinkelse eller ventetid, heller ikke i tunge apps. Jeg har kun haft en hurtig og flydende oplevelse med telefonens brugerflade hele testperioden igennem.
Der sidder som sagt en Snapdragon 888 i bæstet med 5G og det hele, men sådan en omgang 5nm teknologi bliver altså varm når den presses. Jeg målte op til 48 grader ved stresstest, men bortset fra syntetisk belastning, var der ikke problemer, skal det retfærdigvis siges; heller ikke ved apps, der belaster CPU'en hårdt.
¨
De syntetiske Benchmarks var slet ikke så ringe, men det er jo også ganske kraftige sager, der gemmer sig bag skærmen, og det er uden klude om hånden:


  • 3D Benchmark, Wild Life Extreme: 1517 point (Hvilket er ret godt for en 4K test.)

  • CPU Prime: 39593

  • GeekBench 5: 1124 single core, 3642, compute score in OpenCL was 4620

  • PC Mark 2.0: 14421

Alt I alt har jeg faktisk været ret glad for at bruge Zenfone 8. Udover den manglende trådløse opladning er min eneste anke måske, at det medfølgende cover er lidt glat, men bare det, at der følger et cover med, er i sig selv jo næsten fantastisk. Højttalerne er fine, men uden at blæse dig væk. De skal dog have point for rent faktisk at have noget, der minder om mellemtone. Jeg har selv været på udkig efter en telefon, der rent faktisk kan betjenes med en hånd, og som er til at betale, men den manglende trådløse opladning er for mig personligt en dealbreaker. Hvis det ikke er for dig - så bør du kraftigt over en Zenfone 8.

Asus Zenfone 8
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Asus Zenfone 8

Asus Zenfone 8

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

Savner du en kompakt telefon, der kan betjenes med én hånd, men vil have flagskibsydelse? Så har Asus den helt rigtige telefon til dig.Indlæser mere indhold