Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

HP Omen 15 (2021)

HP har gennemført et større redesign af deres Omen 15-bærbar, men spørger man Kim, så er det hele gået ret galt.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

HP's Omen-serie er blevet opdateret af flere omgange, og rent designmæssigt må jeg indrømme at de reelt er gået et skridt tilbage, og Omen-bærbare ligner nu alle de andre, men jeg tænker at det måske er grundet de hængsler til skærmen som måske ikke har været helt optimalt designet.

Det testede eksemplar koster 11.000 kroner og hedder noget så spændende som 15-en0471ng, men med et RTX2060, 16GB-3200MHz RAM, 512GB harddisk og en AMD 4800H CPU er specifikationerne ikke ligefrem imponerende. For kun 1000 kroner mere kan man få 15-ek0018no-udgaven der har en 5800H og et RTX3060, samt dobbelt så meget harddiskplads. Batteriet er dog kun på 70,9Wh må jeg sige ikke imponerer. Selv ved ren idle tilstand holder den kun 5 timer, og det er altså for lidt når man har lovet 12.5 timer. Der findes ingen modeller med mere end 1TB, og det er for lidt, så må man smide et SATA eller SATA SSD i som sekundært drev for at spare penge.

Tilslutningerne er egentlig fine, en USB-C Thunderbolt, der også kan bruges til DisplayPort 1.4,
tre USB-A, Ethernet, combo audioport, og heldigvis også HDMI 2.0a og MiniDisplayPort.

Dette er en annonce:
HP Omen 15 (2021)

Skærmen er en 144Hz IPS-skærm men dog 1080p i 15.6" med 300 NITS, LED-bagbelysning, og 72% NTSC-farvedækning. Det er måske også lidt voldsomt at forvente 1440p i den her prisklasse, men på det punkt halter man langt bagefter desktops, og skal man overføre priserne på skærme derfra, så burde der ikke være så voldsom forskel. Farverne er meget klare, men også voldsomme, skruet for meget op så at sige, og for mig at se er der ikke foretaget en kalibrering, man har bare skruet op for det hele. IPS-paneler, selv de billigere, plejer at være langt mere farvekorrekte og neutrale i deres billedgengivelse.

Skærmkanten i siderne er fin, men skærmkanten for oven, og særligt den for neden er hverken køn eller yndig, den er meget voldsom, og det er et designelement langt de fleste er gået væk fra af gode grunde.

Lyden er fra B&O, den er ok for bærbare, men det er dog svært at skjule middelmådigheden med en skinger og basløs gengivelse. Der findes ringere, men vi er i bedste fald i midten af feltet.

Dette er en annonce:

Tastatur og musepladen fungerer fint, og det er mærkeligt at resten ikke er i samme kvalitet. Det er dog ikke noget specielt, RGB'en er i fire zoner og ikke individuel, men det bør man ikke forvente under 18.000 desværre.

Der er WIFI6, og det hjæper meget på hastigheden, men jeg er stadig mest glad for at bruge kablet tilslutning.

Der hvor kvaliteten så til gengæld mangler er noget af det mest essentielle, kølingen. Når computeren presses blæses der 45dB ud, GPU'en bliver 84 grader, og CPU'en bliver 104 grader, hvilket naturligvis øjeblikkeligt fører til thermal throttling. Det er imponerende når processor og grafikkort kan blive så varmt når det trods alt ikke er det varmeste der findes, og det tyder på et helt grundlæggende kølingsproblem. Det er Omens nyere Tempest-system der suger luft fra bunden og smide den ud i siderne, så alt tyder op at det er der problemet stammer fra.

HP Omen 15 (2021)

Et sidste surt opstød skal komme til HP Command Center der kræver login, den var ny, det er ikke særligt brugervenligt, og der mangler helt basale monitoreringsmulighder og oversigter. Det er altså ikke godt nok HP - i har tidligere gjort det så fint.

Og så til den del som alle frygter, benchmarks:

Syntetisk:
Fire Strike Ultra: 3930
Fire Strike Extreme: 7623
Fire Strike: 15506
Time Spy: 6666
Time Spy Extreme: 3107
Port Royal: 3613

Alle benchmarks er fps ved maksimale grafikindstillinger og i 1080p-pløsning.
Assassin's Creed Odyssey: 49
Assassin's Creed Valhalla: 47
Far Cry 5: 88
The Division 2: 68
Dirt Rally 5: 75,00
Red Dead Redemption 2: 49,76
Cyberpunk 2077: 35
Total War: Warhammer II: 62,7

Som de fleste nok havde gættet ud fra 3D benchmarktests, så er ydelsen ikke særligt imponerende, maksimalindstilling eller ej, så er en bærbar der ikke engang i 1080p kan komme over 60fps i relativt moderne titler som Red Dead Redemption 2 eller Cyberpunk 2077 ikke meget bevendt. Assassins Creed-tallene er ikke så overraskende, det har aldrig været titler der gjorde sig godt til bærbare.

Jeg kan tilgive meget, også dårlig batterilevetid, men ringe køling, ringe skærm, og undervældende ydelser fra ikke-imponerende hardware giver bare ikke et godt samlet billede, særligt ikke når styringssoftwaren som prikken over i-et også er mangelfuld.

HP Omen 15 (2021)
05 Gamereactor Danmark
5 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
HP Omen 15 (2021)

HP Omen 15 (2021)

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

HP har gennemført et større redesign af deres Omen 15-bærbar, men spørger man Kim, så er det hele gået ret galt.Indlæser mere indhold