Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Be Quiet Silent Loop 2

Tysk grundighed er et must når du køler vigtige PC-komponenter. Be Quiet har dog helt og aldeles styr på det.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Silent Loop 2 kommer er konstrueret omkring det universelle mantra, vi kan kalde; "tysk grundighed", altså; vi kan lave det minimalt bedre, så derfor gør vi det. Det virker mærkeligt for os andre når vi snakker et par enkelte decibel mindre støj og deslige, men for tyskere er det nærmest et krav.

Be Quiet er egentlig mest kendt for deres rigtig gode luftkølingsmuligheder, men man skal naturligvis også kunne levere AIO-vandkølere til CPU'er. Silent Loop 2 er specifikt rettet mod folk der overclocker, eller har dyrere proccesorer, men der er dog modeller helt ned til 120mm. Vi har kigget på 360mm-udgaven, for hvorfor ikke.

Der er matsort maling udover aluminiummet i radiatoren, og alle kabler er med en ydre skærm af flettet stof, det hele virker i det hele taget meget vellavet.

Dette er en annonce:
Be Quiet Silent Loop 2

Pumpen er med en sekspolet trefasesmotor, altså en opgraderet udgave af dem man typisk finder i en blæser, og nej, jeg kender ikke lige et bedre dansk ord for det. Der er 3 PWM-blæsere på radiatoren og aRGB også, som ikke er noget tyskerne reelt kan lide, men kunderne vil have det, men det kan heldigvis slås fra enormt nemt.

Pumpen er opbygget med tre kamre, vi spurgte pænt hvorfor, og svaret er at det ganske enkelt giver en bedre kontrol af den interne vandgennemstrømning, og mindre turbulens i vandstrømmen, hvilket gør hele systemet mere stille, og vigtigere, giver færre vibrationer, hvilket igen giver færre lydmæssige gener. Hastigheden på pumpen er i øvrigt variabel, og der er bedre dæmpning af motoren i forhold til den første generation af Silent Loop.

Der er intet mindre end tre år garanti, jeg havde gerne set fem som flere andre har, men omvendt er der også andre der kun tilbyder to år, så det kunne være værre.

Dette er en annonce:
Be Quiet Silent Loop 2

Men her er der så lidt ekstra kundeservice, for der er ikke bare en flaske med ekstra væske med, så man er 100% sikker på at det er det samme, og man bare kan tilføje, men også et lettilgængeligt hul man kan fylde op igennem, noget der mangler på stort set alle konkurrerende standard AIO-produkter, hvilket jeg længe har undret mig over, da man så vidt jeg er orienteret ganske enkelt ikke er i stand til at lave vandkølere, der ikke har noget væsketab overhovedet. Det er meget lidt, men det vil være nok til at påvirke køleevnen over tid, og derfor bør vandkølere "toppes op" engang imellem. Alt efter hvilken guru man spørger er svaret 6-48 måneder, jeg har endda set nogen der foreslår ned til hver tredje måned, men det er min erfaring at det er unødvendigt. Fordampningen er altså ikke voldsom, men for mig personligt er det et kæmpe plus at man selv kan fylde på, og ikke skal udskifte det hele, og så afhænger det også af brugsscenariet. Be Quiet siger selv hvert andet år.

BeQuiet opgiver selv støjniveauet som værende 23.9/39.8 dB, og der er 40cm slange på systemet. De 3x 120mm blæsere kommer fra deres almindelige serie, og kan derfor nemt udskiftes hvis man banker hånden eller en skruetrækker ind i dem.

Der er alt hvad man skal brug i pakken, selv et par strips, og det eneste man skal købe ved siden af er et bracket til Threadripper hvis det er sådan en fætter man bruger. Da pumpe og selve vandkølingsblokken er integreret i hinanden som i stort set alle andre løsninger, så fylder den ikke meget.

Kuldepladen har udover en stor mængde små finner på den ene side en nikkelcoated plade på den anden side, og virker meget voldsom, men det skyldes nok at den også skal kunne bruges til Threadripper-systemer. Pumpen er overraskende diskret og stilren, og ser fantastisk ud.

Prisen er lige nu 1100 kroner, og det er måske ikke direkte billigt, men det er omvendt på ingen måde dyrt for noget der er kraftigt nok til at kunne køle en Threadripper CPU.

Be Quiet Silent Loop 2

Installationen er ret ligetil, og der er meget klare instrukser med. Er man stadig i tvivl har Be Quiet endda lavet en video til det hele også. Jeg forstår dog ikke deres fascination af at skrabe kølepasta ud over det hele, det skal køleren nok selv klare. Eneste bemærkning er at der ikke er kølepasta på kølepladen, men til gengæld hører der en lille sprøjte med kølepasta med - for mig gør det ingen forskel.

Ved moderat belastning rammer vi 42 grader (28 ved total stilstand/idle), og 63 grader ved maksimal belastning. Jeg målte dog aldrig mere end 35dB omkring selve køleren, men blæserne kom heller aldrig over 1500 RPM, altså et godt stykke fra de 2800 som de i teorien kan ramme. Ved skærmen hvor jeg sidder kunne jeg dog ikke rigtigt måle noget, dvs. at niveauet har været væsentligt under 25dB, mit udstyr er ganske enkelt ikke præcist nok når vi nærmer os 20dB, og ikke i stand til for alvor at måle under 20dB. Den kan høres, eller rettere anes, men ved idle kan jeg ikke høre den overhovedet. Til sammenligning har jeg haft selv gode luftkølere der lå på 72 grader ved fuld belastning, men over tid steg til 83, når man har et lukket rum, og kører maksimal belastning over lang tid, så øger det sjovt nok rumtemperaturen over tid. Og det er her at vands evne til at holde på varmen virkeligt er fantastisk.

Normalt er jeg altid lidt luren ved at buge AIO i maskiner der skal stå tæt på mig da der ofte er gurglen fra pumpen, det er så ikke tilfældet her. Der skal i øvrigt hverken bruges software eller andet, alt styres igennem bundkortet, og tak for ikke at prakke mig mere styresoftware, fjernbetjeninger eller andet skrammel på, det er påskønnet. Der er dog en analog fjernbetjening med kabel, og den er meget diskret,

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Be Quiet Silent Loop 2

Be Quiet Silent Loop 2

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

Tysk grundighed er et must når du køler vigtige PC-komponenter. Be Quiet har dog helt og aldeles styr på det.Indlæser mere indhold