Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Samsung CRG5 (27")

Oldie but goodie, Samsungs skærm er kun mere relevant i dag.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Vi var ret skuffede over Samsungs seneste Galaxy Book-computere, og det var mest alt fordi de ikke kunne lade være med at føles lidt som en form for "to skridt frem, ét tilbage"-situation, hvor tidligere innovationer blev glemt til fordel for noget helt andet.

Hvad har det at gøre med gaming-skærmen CRG5? Jo, her er det nemlig præcis det modsatte, her ser vi nemlig Samsung bygge oven på det der er kommet før, og på ganske selvsikker vis konstruere en skærm, der uden tvivl allerede er blandt redaktionens favoritter.

Designmæssigt placerer den sig i forvejen i forlængelse af en eksisterende designfilosofi. Du har en stander, der går ud i en V-form, relativt skarpe linjer i aluminiumsgrå, og en solid konstruktion der ikke umiddelbart ser ud til at gå af mode lige foreløbig. Bag på har du en DisplayPort 1.4-port, to HDMI 2.0-porte og et 3.5 millimeter hovedtelefonstik. Der er dog, mærkeligt nok, ingen upstream USB-porte, og heller ej højtalere. Jo, det er ikke mange der bruger en skærms indbyggede højtalere, men fra et helt funktionelt perspektiv kan de være smarte at have.

Samsung CRG5 (27")

Det handler dog alt sammen om billedet, og her har Samsung endnu en gang styr på sagerne. Naturligvis betyder det at skærmen har et års tid på bagen, at der er visse teknologiske fremskridt, som ikke er til at spore her, såsom kombinationen af en 1440p-opløsning og den højere billedhastighed. Men husk; 1440p er intet værd uden kontrast, jævn bagbelysning og ordentlig kalibrering, og det er her Samsung imponerer.

Dette er en annonce:

Det vi har her er et VA-panel i 27 tommer, som har en lettere kurvning på 1500R. Vi snakker 1080p, 240Hz, G-Sync kompatibilitet, FreeSync-understøttelse, 8-bit sRGB-kalibrering, og en kontrast på 3000:1. Med andre ord sikres det højere kontrastniveau igennem netop VA-panelet, og selve kalibreringen gør at vi let ramte 100% sRGB-farvedækning.

Det eneste umiddelbare problem er at der ikke er søgt nogen officiel HDR-certificering. Det giver nok meget god mening, når nu vi kun kunne klemme omtrent 300-350 NITS ud, men når nu panelet kun er 27 tommer, så forelsker man sig mere i det dybere sortniveau, end de der "punchy" farver, og dybere kontrast gør at både spil og anden medieunderholdning fortsat "popper".

Vi målte desuden en gennemsnitlig respons på cirka 3ms, og det er i øvrigt grey-to-grey. Det er efterhånden muligt at få fingrene i IPS-paneler, der kan give dig en lavere respons, naturligvis, og IPS-paneler har uden tvivl deres iboende fordele, men en central ulempe er netop at lysstyrken kan komme på bekostning af farvedybde, og det er netop det Samsung fokuserer på her.

Samsung CRG5 (27")
Dette er en annonce:

Igennem de 240Hz har pixelresponsen været blandt de bedste vi har set i den her størrelsesorden, og ghosting har stort set været ikkeeksisterende. Vi testede blandt andet med Back 4 Blood, som nu er i beta, og Apex Legends, og begge var uhyre responsive og flydende at spille. Selv Rainbow Six: Siege og League of Legends, der let kravler op imod de 240fps, der skal til for at ramme loftet, blev afviklet på uhyre tilfredsstillende vis.

Vi ville dog have ønsket at et 1080p-panel som dette var faldet lidt i pris siden lanceringen. Det skal dog siges at du kan få nogle ret vilde deals på den her model lige nu. Den er set til både 1900 og sågar 1800 kroner. Forhåbentlig holder den sig der. Lige meget hvad vandt Samsungs CR5 i 27" redaktionens hjerter i testperioden, og særligt til en fast konkurrencedygtig pris, så er den en go-to for alle der fortsat primært spiller i 1080p.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold