Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Glorious GMMK 2

Vi satte Kim til at bygge et tastatur - og han havde det faktisk sjovt.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Glorious Gaming er herhjemme mest kendt for deres mus og færdigbyggede tastaturer, men ligesom Keychron er en væsentlig del af deres forretning, at man selv kan bygge et keyboard fra bunden med lige de kontakter, man vil. Man kan også benytte et "byg selv"-værktøj, hvor man, ligesom ved en bil, selv sammensætter tastaturet, som man ønsker det med farver og komponenter, og så spyttes en komplet bestillingsseddel ud, så man får det lige, som man vil have det.

Vi skal lige lade det være sagt med det samme, man skal ikke gøre det for at spare penge - selvom Glorious laver ting, der er ganske rimeligt prissat, eksempelvis en håndledsstøtte til 173 kroner, så koster et færdigbygget GMMK Pro med Fox kontakter tæt på 2.500 kroner. Så dyrt behøver det ikke at være, og vores grundchassis uden taster, kontakter eller andet står i 629 kroner (medmindre man køber det direkte hos Glorious, det er altså en del billigere). Så skal der tre sæt kontakter til, 800 kroner hvis man vælger nogle, der er smurt i forvejen, og så et sæt taster til 450 kroner og et kabel til 350 kroner. Man kan også købe en masse værktøj ved siden af, men faktisk hører alt med, man skal bruge. Men altså, omkring 2.200 kroner, og så kan man få det lige, som man vil have det. Når det er sagt - så kan man spare penge ved f.eks. at købe fra hjemmesiden, og man behøver heller ikke at købe et spiralkabel, hvis man er tilfreds med hvad der hører til fra start, og ligeledes kan en håndledsstøtte være noget, man måske har i forvejen. Køber man på denne måde, kan en konfiguration som vores ende tættere på 1.400 kroner, og så kan langt flere pludselig være med.

Glorious GMMK 2
Dette er en annonce:

GMMK 2 er, næsten, et full-size tastatur, det er 96%, så det giver lidt mindre plads imellem tasterne, men stadig med dobbelt kontakt på alle større taster. Det giver både fuld RGB, 5-pin kontakter der kan hot-swappes, og en aluminium topplade. Det skal siges, at man faktisk får et kabel med flettet skærm med, så det er kun, hvis man går all-out, at man behøver at købe et "rigtigt" kabel. Der er i øvrigt både kontakt- og taste-fjernelsesværktøj. På trods af prisen, så er der både pre-smurte stabilisatorer til hver tast, dæmpeskum på indersiden og naturligvis understøttes 1000Hz polling rate. For dem, der gerne vil det lidt anderledes, er der udover en hvid og sort variant også en lyserød.

Taster kommer i en del kontakttypevariationer, lineære, taktile eller klikkende. Her valgte vi smurte Panda kontakter, og der kan man enten købe en pose med nok fra starten eller købe tre poser med 36 i hver. Det sidste kan anbefales, på trods af at jeg synes, der blev udvist forsigtighed og omhyggelighed, så havde jeg alligevel kvast syv kontakter, inden dagen var omme. De kan sikkert bruges igen efter at jeg rettede dem ud, men jeg turde ikke tage chancen og satte bare nogle nye i. Glorious er i øvrigt ikke nærtagende; kan man ikke lide deres egne, så sælger de både Kailh og Gateron kontakter, og for ret få penge kan man få en prøvepakke med forskellige typer, så man ikke smider 500 kroner efter kontakter, man måske slet ikke kan lide. Vi smed Panda Tactile i, de giver solid modstand i trykket, kører med et standard MX layout med RGB, kræver 49g for at aktivere, og 60g for at slå i bund, så en forholdsvis tung tast, og så bruger den standard 3-pin layout. Der er en solid stamme på dem i øvrigt, og ingen knækkede, da der blev monteret taster. Selve huset er lavet i polycarbonat i toppen og nylon i bunden, fjedre i rustfrit stål med nikkelbelægning og en top i kobber.

Der er sikkert nogen, der ikke synes, at det er godt nok med G-lube som de her; for dem kan man få både en "lube station" og så bruge sin favoritsmørelse på kontakterne - det er måske lige rigeligt med sjov for mig, det tog i forvejen over tyve minutter at samle alle kontakter, tastaturkassen og så sætte taster på.

Tasterne findes i et utal af variationer, og det er bare dem, Glorious tilbyder. Vi havde et sæt askegrå tilgængelige, og det var et solidt valg. Det er ikke alle, men de fleste er i ABS plast og dobbeltstøbte, dem der ikke er, findes til gengæld særdeles billigt. Jeg knækkede
Vi har desværre ikke fået lov at lege med deres håndledsstøtter, men de koster ikke ret meget, så er man alligevel i gang, er det en mulighed. Vil man gerne have noget, der ser godt ud, så sælger de også en udgave i træ for billige penge. Til gengæld fik vi et af deres spiralkabler med, det er ret lækkert lavet, ser væsentligt mindre rodet ud end normale kabler, og har endda den klassiske 5-pin forbindelse, og det hele er med flettet skærm, og det kommer i mange forskellige farver. Ja, det er unødvendige 350 kroner at bruge, men jeg synes faktisk, at det ser virkeligt lækkert ud, og grundet at meget af kablet er spundet op i en spiralform, så kan man trække en del i det.

Dette er en annonce:

Værktøjet er faktisk ret godt, nu hører det med, men ellers kan det købes løst, hvis man hellere vil lave noget andet end at bruge Glorious.

Glorious GMMK 2

Mit største problem i processen var faktisk at finde ud af, hvor tasterne skulle være. Et 96% tastatur skulle i hvert fald i dette tilfælde sidde lidt anderledes end normalt, og det trak tingene lidt ud, der mangler jeg måske en dummies guide til dem, der kun er vant til at lege med 60% og 65% layouts. Men ellers kan man altså gøre det hele på cirka tyve minutter.

Skal man så bygge sit eget tastatur, fordi det er billigt? Nej. Glorious laver færdigbyggede mekaniske tastaturer billigere end hvad jeg har bygget det her for. Det var til gengæld sjovt, og er man en lidt mere kreativ type, så kan man f.eks. smide andre kontakter under WASD og piletaster, blande taster eller hvad man nu har lyst til. Og selvom der sikkert findes et hav af, på papiret, identiske tastaturer, så er dette her unikt, for det er et, jeg har bygget, og det giver bare et andet tilhørsforhold til det.

Det har været sjovt, og jeg skal ikke afvise, at jeg i stedet for at skifte hele tastaturet, vil skifte taster og måske kontakter, når jeg bliver træt af tastaturet. Så grønt er det vel også på en måde, men det kræver stadig noget fingersnilde, og billigt vil jeg ikke kalde det, men det er dog alt andet lige noget mere hardcore end at købe det samme standardtastatur som alle andre.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Glorious GMMK 2

Glorious GMMK 2

HARDWARE-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

Vi satte Kim til at bygge et tastatur - og han havde det faktisk sjovt.Indlæser mere indhold