Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Google Pixel 6a

Google præsterer ikke bare solide flagskibe, de laver også glimrende budgettelefoner.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Google har endelig lanceret deres Pixel-telefoner herhjemme, og det er naturligvis Pixel 7 og Pixel 7 Pro der med rette tager al rampelyset, og står forrest som Googles lysende eksempel på hvordan et moderne flagskib skal se ud.

HQ

Men omme bag de etablerede giganter står Pixel 6a, den koster bare cirka 3000 kroner, og mangler stort set samtlige af de fine specifikationer og features som netop Pixel 7'erne byder på. Men samtidig er det nok den telefon vi her på redaktionen ville anbefale i det prisleje, for den er altså de der 800 kroner billigere end en Nothing Phone 1, og den har et centralt és i ærmet.

Hvis man dog udelukkende måler på centrale specifikationer, så er der ikke meget at råbe hurra for her. Jo, den har mere æstetisk tilstedeværelse overfor den gennemsnitlige OnePlus eller Motorola, men bagsiden er plastik, der er "kun" IP67-certificering og der er ingen trådløs opladning.

Google Pixel 6A

Ligeledes er det godt samme Google Tensor-chipset som i sidste års Pixel 6-serie, men der er "kun" 6GB RAM, og ingen mulighed for at få mere plads end de 128GB. Godt nok er displayet et solidt 6.1 tommer OLED HDR-panel i 1080p, men det kører i 60Hz, selvom at konkurrenter til endnu færre penge kan tilbyde 120Hz i et mindre prisleje.

Dette er en annonce:

Okay, så hvorfor så overhovedet vælge en Pixel 6a? Jo, først og fremmest byder Google på et hav af software-features, samt den lækreste Android-oplevelse, som er værd at nævne. Material You-brugerfladen der farvekoordinerer hele din flade baseret på farverne på din baggrund, den legesyge notifikationsoversigt, den mere indgående Google Assistant-integration, automatisk genkendelse af sange omkring telefonen, mere detaljeret diktering af beskeder og noter - det giver alt sammen noget i sidste ende.

Og så er der kameraet. Jo, det er det samme kamera som vi fandt på Pixel 5, Pixel 4 og Pixel 3, den gode gamle 12 megapixel 27 millimeter standard wide akkompagneret af den 12 megapixel 114 grader ultra-wide, men begge disse skyder billeder sammen med Googles ekstensive, pålidelige og direkte vidunderlige AI-baserede optimering, så du får bare resultater der ser bedre ud end alt du kan få i det her prisleje. Der er også legetøj som Magic Eraser, der kan bruge AI til direkte at fjerne uønskede dele af en given scene.

Google Pixel 6A

Der er dog en central anke her, og det er batterilevetiden. Google lader til at have fået styr på strømforbruget på Tensor i Pixel 7 Pro, som i øvrigt har anden generation af den chip, men Pixel 6a har den originale Tensor-chip, og batteriet er på bare 4410mAh. Den endte med at rutinemæssigt dø før hovedet ramte hovedbunden i løbet af den uge vi testede telefonen, og det er bare ikke optimalt. Det gælder desuden særligt, når der ikke er trådløs opladning, og at den almindelige opladning maksimalt er på 18 watt.

Dette er en annonce:

Når det så er sagt, så er det utrolig let at anbefale en Pixel 6a, for ønsker du et kamera på flagskibsniveau, men uden at betale kassen? Ja, så er det her det åbenlyse sted at gøre holdt, batterilevetid til trods.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold