Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Google Pixel 8a

Vi forventer stort set storhed fra A-serien nu, og Google leverer - igen.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Hvorimod Googles Pixel A-serie en gang gav dig det glimrende kamera, og adgang til Googles ret rene udgave af Android, men med masser af kompromisser også, så er dette nu fortid, og har været det længe. Som andre midrange smartphones efterhånden byder på stort set samtlige afgørende features, ligeledes har A-serien efterhånden nu ikke rigtig nogen knaster tilbage, der holder mig tilbage fra at anbefale den til enhver.

Sidste år kvitterede vi med et gigantisk 10-tal, eftersom Google med et afgørende cirkelspark fjernede al tvivl, og i øvrigt satte deres egen Pixel 8-serie til vægs. Noget tyder på at de kommer til at gøre det samme her. Pixel 8a har virkelig alt hvad du skal bruge, virkelig alt, og medmindre at du er fuldstændig smaskforelsket i periskoplinser, 144Hz refresh-rate eller andre niche-features, så er det her alt du skal bruge, og mere til.

Google Pixel 8a
Dette er en annonce:

Lad os dog lige starte med at adressere noget, og det er hele konceptet om en "billig" smartphone. Den starter på 4299, og taget i betragtning af hvad du ellers kan få for de penge, så er der ikke tale om nogen skelsættende prissætning her, tværtimod. Det er 1000 kroner mere end den ret fantastiske Redmi Note 13 Pro, og ligeledes 1000 kroner mere end mange konkurrencedygtige Motorola-modeller. Men pointen er at du virkelig vil få svært ved at finde en så helstøbt Android-oplevelse for mindre.

Designet er mere afrundet, og er blandt de mest komfortable telefoner at holde, overhovedet. Fronten er Gorilla Glass 3, rammen er aluminium og selvom ryggen er plastik, så mærkes det ikke sådan. Den er IP67-certificeret, har et relativt stort batteri på 4492mAh, som kan oplades trådet eller trådløst, og benytter stereohøjttalere og WIFI 6E. Der er en lynhurtig fingeraftrykslæser under glasset, og alle de afgørende sensorer. Alt det basale er dækket ind her, og kombineret med en byggekvalitet som virkelig synger den her gang, så fremstår den som et dyrt flagskib i hånden.

Displayet er et OLED-panel der peaker på 2000 NITS i 120Hz. Det er 6.1" (iPhone- og Pixel-størrelse) i en opløsning på 1080x2400, som resulterer i 430ppi, der er mere end hæderligt. Den forbedrede lysstyrke kan virkelig mærkes, og igen er der intet, intet der varsler brugeren om at dette ikke er et flagskib, at du er gået på kompromis.

Indvendig finder vi sidste års Google Tensor G3 SoC, en 4nm chip der godt nok ikke kan hænge med en A16 Bionic, eller den nyeste Snapdragon, men Google har nu høvlet de værste knaster af deres processer, og præsenterer her en ret effektiv chip med acceptabel batterilevetid og performance. For førnævnte basispris får du desuden 128GB UFS 3.1-plads og 8GB LPDDR5x RAM - begge specifikationer er så fint, og der er ikke rigtig nogen tvivl om at telefonen vil forblive snappy.

Dette er en annonce:
Google Pixel 8a

Pixel softwaren er fortsat legesyg, personlig, responsiv og bedre optimeret her, og selvom at der ikke som sådan er noget i vejen med One UI, eller nogle af de andre software skins man støder på derude, så er der bare noget ved Googles tilgang her der virkelig fungerer. Desuden giver de dig her syv års OS-opgraderinger.

Kameraet består af en 64 megapixel f/1.9 26mm wide med optisk stabilisering, samt en 13 megapixel 120 grader ultra-wide. Det handler, igen, ikke så meget om hardware, men du får adgang til samtlige teknologier og postprocessering Google tilbyder i deres dyrere flagskibe. Magic Editor, Best Take, Magic Eraser, Photo Unblur, Real Tone - ja der er mange buzzwords, men bag disse gemmer der sig brugbare features, som gør en afgørende forskel for den enkelte bruger, og de her allesammen, selvom du har betalt mindre.

Nej, der er ikke samme chokfaktor som sidste år, men det betyder ikke at Google ikke har fat i det helt rigtige her, og A-linjen er efterhånden blevet en fast, skemalagt sejr for Google, der her leverer en af deres bedste smartphones til dato.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold