Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Gravastar Mercury M1 Pro Gunmetal

Du har måske set deres mærkelige designs - men det er ikke bare blær det hele.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Gravastar, navngivet efter en gravitationsvakuumstjerne (her snakker vi hypotetisk astrofysik), er kendt for deres enormt sci-fi/cyberpunk/alien-inspirerede designs, der særligt inkluderer højttalere og opladere. Men her tester vi altså deres trådløse Mercury M1 Pro-mus, der udmærker sig ved en åben honeycomb-konstruktion, således at den fremstår skeleteret med klare insektreferencer. Har man spillet Tyranids fra Warhammer 40.000 eller Zerg fra StarCraft, så vil man føle sig hjemme.

Musen kommer i flere versioner og understøtter endda 4000Hz polling rate. Sådan en skal dog købes separat, eller man kan vente på, at der er bundle-deals at komme efter. Til 100 dollars må jeg dog sige, at jeg lidt havde foretrukket, at den var med. Så må de tage lidt ekstra fra grundproduktet. Køber man de særlige "Battle worn"-udgaver af M1 Pro-musen, så følger der en med, men den er også dyrere til at starte med, da man bruger håndkraft til at skabe den særlige patina, disse mus har.

Dette er dog standardudgaven i magnesiumlegering, men til gengæld følger der en gratis 4K dongle med, når du smider 99 USD på bordet. Magnesiumskelettet består af en stor og meget åben bagdel, hvor en synlig RGB-kugle stritter ud som et indre organ, hvorimod konstruktionen bliver mere og mere lukket foran. Det fungerer fint, og musehjulet har en særlig udformning, jeg ikke er stødt på før. Og vigtigst af alt, så hyler og hviner det ikke som med så mange andre, selv meget dyre mus.

Dette er en annonce:
Gravastar Mercury M1 Pro Gunmetal

Der er en rigtig god pasform, men musen hører absolut til i den smalle ende, og er man et større menneske, så forsvinder musen ind i håndfladen. RGB-delen har fem forskellige modi, og naturligvis RGB. Det lykkedes mig ikke at installere softwaren til at styre det, så alt stod på default. Jeg vil se, om jeg kan få det til at lystre på et tidspunkt. Muligvis har jeg downloadet fra et dødt link på Gravastars hjemmeside, muligvis er det antivirus på min computer, der bliver vred.

Der er en moderne PWA3395 optisk sensor inde i det hele: 650 IPS, 26K DPI, og så 4K polling rate trådløst, hvis man altså har den rigtige dongle. Ellers må man nøjes med 1K - Turbospeed. Der er også Bluetooth, men man køber altså ikke en hardcore gamingmus for at bruge den på den måde. Som radiobølgeforbindelse ligger man omkring 150 timer. Specifikationerne siger 146 maksimalt, og det passer nok meget godt. Der oplades igennem USB-C, der også kan fungere som kablet forbindelse.

Bag det hele sidder der Omrons Blue-kontakter, og det hele vejer 88 gram.
Er man til mere hardcore tilpasning, så kan man også få forskellige typer klistermærker med forskellige overflader, der passer til ens behov. Det er set før hos andre, og kan man lide den slags, ja så er det jo super smart. Der følger i øvrigt et sæt med i kassen, sammen med kabler og ekstra fødder til musen.

Dette er en annonce:

Jeg var positivt overrasket. Den er ret præcis, og har man først vænnet sig til, at den er noget smallere end de fleste andre mus på markedet, så ligger den godt i hånden. Kliklydene er ganske tilfredsstillende, og i det hele taget er det en ret veludført mus. Det er meget individuelt, om man kan lide den smalle pasform og de store huller i konstruktionen, men det ændrer ikke på, at det er en præcis og meget responsiv mus. Gravastars produkter købes typisk for deres futuristiske udseende, så jeg var faktisk enormt positiv over, hvor god ydelsen er, særligt med tanke på, at det langt fra er den dyreste mus på markedet.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold