Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
nyheder
Lollipop Chainsaw

Gunn om Lollipop og sexisme

Et anderledes indspark i debatten

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Den seneste tid har der kørt en heftig debat om sexisme og hvordan kvinder portrætteres i spil, skudt i gang af Anita Sarkeesians Kickstarter-projekt Tropes vs Women in Games.

Destructoid har i den forbindelse taget fat i forfatteren James Gunn, da de mener at spillet Lollipop Chainsaw, som Gunn har arbejdet på, på mange måder tager de typiske kønsroller og vender dem på hovedet. Og det er Gunn enig i:

"Nick bliver objektificeret af Juliet - han bliver bogstaveligt talt omdannet til et tilbehør, en kommoditet, og hans menneskelighed bliver benægtet. Nick er ikke bare emaskuleret, han er SUPER emaskuleret. Han starter som den seje high school jock, og ser sin kæreste som denne her spinkle cheerleader, men opdager så at hun er tusind gange hårdere - det vil sige, mere traditionelt 'maskulin' - end han nogensinde bliver. Og oven i hatten mister han sin krop og sin penis (der på en måde er dråben, der får bægeret til at flyde over".

"Jeg synes det er vigtigt ikke at forvirre seksualitet med sexisme", siger Gunn senere i interviewet. "Der er ikke noget i spillet, på noget tidspunkt, der får kvinder til at virke mindre værd end mænd. Ærlig talt, så tror jeg meget af kritikken mod LC's 'sexisme' kommer fra et sted, hvor det skjulte budskab er at sex er skidt, seksuel tiltrækning er skidt, lyst er skidt. Jeg er opdraget som katolik, jeg forstår det. Ja, Juliet Starling er pisselækker. Og ja, det hjælper sikkert med at sælge spillet. Men mit spørgsmål er, og hvad så? Hvordan i alverden kan det viderebringe budskabet om at kvinder er mindre værd end mænd?"

Læs hele interviewet hos Destructoid. Gunn har nogle interessante pointer.

Lollipop Chainsaw

Relaterede tekster

Lollipop ChainsawScore

Lollipop Chainsaw

ANMELDELSE. Skrevet af Rasmus Lund-Hansen

Højkoncentreret tyggegummipop møder ækle zombier i skøn forening, der rammer plet på de fleste punkter. De fleste!Indlæser mere indhold