Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

HP Victus 15L

HP giver dig et kompakt kabinet, men ofrer på bundkort og køling.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Her på redaktionen kan vi rigtig godt lide mere kompakte gaming computere. Om det er individuelle kabinetter der tillader et langt mere pladsbesparende build, eller bare prædesignede modeller som Corsair One, så er der bare noget uendeligt lokkende ved hestekræfter der kan pakkes ned i et sådan format, at det ikke fylder alverden.

HP har dog taget denne til ekstrermene med deres Victus 15L, et kabinet der, som navnet indikerer, er på bare 15 liter. Det er altså relativt tæt på Intels NUC-modeller, og er både mindre end førnævnte One, og MSI's små computere også.

Selvom at du kan rette lidt til hist og her, og at der derigennem opstår forskellige SKU'er, så er den her udgave udstyret med en i7-12700 CPU, et RTX 3060, 16GB RAM og et 1TB NVMe-drev.

Dette er en annonce:
HP Victus 15L

Der er kun en enkelt skrue mellem dig og motherboardet, og her venter både gode og dårlige nyheder. Lad os starte med skuffelserne. HP har for vane at ikke at bruge standardiserede motherboard-formater, og det er heller ikke tilfældet her. De har hardwiret front USB-erne også, som gør det utrolig svært, hvis ikke direkte umuligt at opgradere eller udskifte. Derudover er strømforsyningen på bare 400 watt, så held og lykke med at opgradere løbende.

Heldigvis kører systemet Dual Channel RAM, altså to gange 8GB, men systemet bør understøtte op til 32GB. Desuden er der WIFI 6 og Bluetooth 5.2. CPU'en køles af en Intel standardkøler, som fungerer fint, men der er kun en kabinetblæser bag til. Der er ingen måde hvorpå luft kan trænge ind eller ud foran, der er kun perforering i siderne.

Under spidsbelasting bliver den både lun på toppen af kabinettet, og begynder at larme ret voldsomt. Måske er det på grund af kabinettets størrelse, eller bare manglen på velplacerede køleløsninger udover den ene blæser bag til, men vi så ikke CPU- eller GPU-temperaturer der nærmede sig thermal throttling-territorie.

Dette er en annonce:

Det er heldigt, men i brede træk burde HP måske have lavet yderligere perforeringer, eller skabe et design hvor mere naturligt airflow kan komme igennem. Problemet er bare lidt prisen i det her tilfælde. For de små 11-12.000 HP tager for Victus 15L, så kan du få et sted som Alternate til at bygge en PC for noget der ligner 1000, eller 2000 kroner, mindre.

HP Victus 15L

Naturligvis er der her en alt-i-en løsning, og det betaler du også for, men når nu vejen frem imod en potentiel opgradering er noget der ligner umulig, så udviskes nogle af de fordele man får ved den forsimplede købsproces.

Der er ikke noget direkte i vejen med Victus 15L, men både det proprietære motherboard og den lidt for lille PSU skaber signifikante forhindringer i forhold til langsigtet brug.

06 Gamereactor Danmark
6 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold