Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Huawei Watch Fit 3

Et let og komfortabelt smartwatch med sublim batterilevetid.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Jeg er til Huaweis lanceringsevent i Dubai for Huawei Watch Fit 3 lige nu, men jeg har haft den smarte wearable som mit daglige smartwatch i de sidste to uger. Som navnet 'Watch Fit' antyder, er denne enhed på den ene side et ægte smartwatch, mens den på den anden side også tilbyder den lette vægt og funktionerne i en fitness-tracker. Normalt er jeg en person, der tager et smartwatch på som et modetilbehør, når jeg går ud eller tager på arbejde, men jeg tager det for det meste af, så snart jeg kommer hjem. For slet ikke at tale om at have det på, mens jeg sover. Huawei Watch Fit 3 er det første smartwatch, som jeg har haft på stort set uafbrudt, og jeg vil fortælle dig hvorfor i denne anmeldelse.

HQ

Huawei har haft et varieret udvalg af smartwatches og fitnessarmbånd i årevis. På den ene side er der den avancerede og klassisk designede Huawei Watch-serie, mens der på den anden side er en række aktivitetsfokuserede bands. Det nye Watch Fit 3 befinder sig midt imellem, men med et nyt design, der får det til at skille sig mere ud som et unikt produkt, på en måde. Designet minder naturligvis om Apple Watch-serien, ingen tvivl om det. Ifølge Andreas Zimmer, produktchef for Huawei Europa, ved en kort produktpræsentation, som jeg deltog i, sigter Huawei mod at levere et velafbalanceret alternativ til både Apple Watch SE og Fitbit Versa 4. Og hvis man ser på specifikationerne alene, gør det en hel del ting bedre end begge enheder.

Huawei Watch Fit 3

Watch Fit 3 har en kvadratisk 1,82 tommer AMOLED-skærm uden ramme med en densitet på 347 PPI og en opdateringsfrekvens på 60Hz. Sammen med en maksimal lysstyrke på 1500 nits synes jeg, at skærmen er meget skarp og tydelig under alle forhold, også i direkte sollys. Betjeningen sker via touchscreen, en ny roterende krone og en funktionsknap. Med en tykkelse på 9,9mm og en vægt på kun 26 gram er enheden både mindre, tyndere og lettere end både Apple Watch SE og Fitbit Versa 4, som den konkurrerer med. Samtidig har det den største skærmstørrelse, højeste opløsning og højeste lysstyrke. Sammen med en batterilevetid på mellem 7 og 10 dage og mulighed for hurtig opladning fik dette imponerende specifikationsark mig til at se frem til at modtage mit anmeldereksemplar, og det skuffede ikke.

Efter min mening har Huawei truffet et godt valg ved at ændre designet på det nye Watch Fit. Med den reducerede højde på 43 cm og den større bredde på 36 cm sidder enheden behageligt på mit håndled uden at føles besværlig som nogle af de større smartwatches, jeg er vant til at gå med. Den mindre størrelse gør Watch Fit til et mindre statement piece, men på den anden side har Apple Watch-formfaktoren vist sig at være populær, og på afstand er de to wearables svære at skelne fra hinanden. Jeg kan stadig bedre lide udseendet af klassiske ure, som det Huawei Watch GT, jeg ejer, men komforten ved at bære Watch Fit 3 har overbevist mig om, at et lettere, firkantet smartwatch passer lige så godt til mig.

Dette er en annonce:

Med sine 26 gram føles Huawei Watch Fit 3 virkelig let på armen. Ved flere lejligheder i løbet af de sidste to uger glemte jeg helt, at jeg havde det på. Jeg tror også, det er på grund af det meget bløde, men robuste materiale i remmen. Jeg modtog den grå version med nylonrem til test, og jeg kan varmt anbefale denne version alene på grund af dens komfort. Det inkluderer det faktum, at den ikke trækker i hårene på min (relativt behårede) arm, hvilket nogle polymer- eller metalremme har tendens til at gøre. Den mindre størrelse, de lette materialer og remmens blødhed gør Huawei Watch Fit 3 til en perfekt afbalanceret enhed at have på. Man bemærker simpelthen ikke, at man har det på, hvilket illustreres af, at jeg på et tidspunkt prøvede at tage et af mine andre smartwatches på, mens jeg klædte mig på, og stødte ind i det Watch Fit 3, jeg allerede havde på.

Nogle mennesker vil måske tøve med at kigge på et Huawei-produkt på grund af frygt for inkompatibilitet med Android eller iOS. Men jeg oplevede ikke flere problemer, end hvis jeg f.eks. havde prøvet et nyt Apple Watch som Android-bruger. Når man sætter Huawei Fit 3 op, er det hele ret ligetil. Det kræver, at du installerer Huawei Health-appen fra enten Google Play Store, Apples App Store eller Huaweis App Gallery. Når du har gjort det, skal du blot følge instruktionerne for parring, og så er du klar til at gå i gang. I Health-appen kan du spore dine sportsaktiviteter i detaljer, læse om dine søvnovervågningsresultater, se på iltniveauet i blodet og vælge nye urskiver.

Huawei Watch Fit 3

At have enheden på mig dag og nat betyder, at jeg har været mere opmærksom på min søvnrutine ved hjælp af Huaweis TruSleep 4.0. Jeg tager også imod signalerne om at stå op og bevæge mig lidt, når jeg har siddet bag min arbejdslaptop i mere end en time. Jeg er også begyndt at overvåge mit stressniveau i løbet af de sidste par dage for at se, om jeg kan forbedre noget i den henseende. Jeg har virkelig ikke planer om at blive en sundhedsfreak, men for en person, der normalt har travlt med arbejde, familieliv og fors

Dette er en annonce:

øger at spille lidt ind imellem, giver Watch Fit 3 nogle velkomne påmindelser om også at tage sig af min mentale og fysiske sundhed. Det eneste, jeg synes er mindre præcist, er de talte skridt. De synes at være lidt for optimistiske og tæller f.eks. flere skridt, når jeg kun tager ét.

Der er også nogle smarte funktioner, som jeg er kommet til at sætte pris på i Watch Fit 3. Jeg har ikke ejet et ur, der kunne tage imod opkald før, men jeg har vænnet mig helt til det nu. Lyden, når jeg tager et opkald, er klar, og folk havde ingen problemer med at høre mig tale. Jeg bruger også forhåndsvisningen af Whatsapp-beskeder meget. Det er muligt at svare på beskeder ved at vælge en række forudskrevne svar som "OK", "Næsten færdig" eller ved at bruge en emoji. Det er mindre end muligheden for faktisk at skrive et svar på f.eks. Apple Watch, men jeg kan ikke sige, at jeg ville foretrække at skrive på sådan en lille skærm alligevel. Det kan jeg altid gøre på min telefon. Jeg har ikke brugt alle de smarte funktioner endnu, men jeg har tænkt mig at gøre det, når behovet opstår. Jeg vil f.eks. nok prøve at bruge NFC-betalingsfunktionen (som kun er tilgængelig på de grå og hvide læderversioner) som det næste.

Det er også sjovt at lege med Watch Fit 3. Der er allerede en række urskiver tilgængelige før lanceringen. Jeg kan ikke lide de fleste af dem, men dem, jeg kan lide, er virkelig flotte. Urskiven "Time Illusion" skifter f.eks. form og farve, når du drejer på den roterende krone. Det er i øvrigt en af de få gange, jeg har brugt den roterende krone indtil videre. Urskiven "Style" kan ændres til forskellige designs. Og du kan altid tilføje dit eget billede som baggrund, f.eks. et fotografi eller dit eget AI-genererede billede. En anden god funktion er muligheden for at afspille musik, enten på højttaleren eller ved at tilslutte bluetooth-hovedtelefoner. Jeg forestiller mig, at det også er rart, når du træner, da du kan lægge din telefon væk og afspille musik, som du har uploadet til dit Watch Fit 3.

En særlig bemærkning til enhver anmeldelse af denne enhed må være batterilevetiden. Den er fantastisk og giver mulighed for bekymringsfri brug. Min erfaring er, at Watch Fit 3 i gennemsnit bruger ca. 10 % af batteriet på en dag. Det er stort set i overensstemmelse med, hvad Huawei officielt lover. Batteriet holder i mindst en hel uge, før det skal genoplades. Desuden er opladningen meget hurtig for en smart enhed. Alt dette betyder, at funktioner som f.eks. sundhedsovervågning rent faktisk bliver levedygtige, da du kan bære den kontinuerligt. Jeg tror også, at det er her, Watch Fit 3 har et stærkt salgsargument i forhold til konkurrenterne, især i Apple Watch-lejren, som ser ud til at have problemer med at holde i bare en eller to dage.

Huawei Watch Fit 3Huawei Watch Fit 3Huawei Watch Fit 3

Indtil videre har jeg mest fokuseret på min oplevelse af Huawei Fit 3 som et meget behageligt smart wearable på en almindelig (arbejds)dag. Men det har også en masse træningsovervågningsfunktioner. Dem har jeg ikke berørt, og det er fordi jeg må indrømme, at der simpelthen ikke var nogen sportsaktivitet at overvåge i løbet af de sidste to uger. Hvordan forskellige mennesker vil bruge denne enhed, vil variere fra person til person, hvor folk i den ene ende bruger det som et dagligt smartwatch, som jeg gør, og andre bruger det til træningsovervågning, såsom overvågning af deres kalorieforbrænding, vægttab eller forøgelse af deres kondition. For svømmere er det rart at vide, at Watch Fit 3 er 5 ATM vandtæt, så man kan bruge det, når man svømmer. Uanset hvad man bruger det til, tror jeg, at folk vil sætte pris på de samme ting, som jeg kan lide ved det.

Som konklusion kan jeg virkelig godt lide Huawei Watch Fit 3. Jeg ejer andre smarte ure, bl.a. et Fitbit-ur og to versioner af Huawei Watch GT-serien, men på grund af deres størrelse og vægt kan jeg ikke lide at gå med dem hele dagen. Watch Fit 3 har ændret dette for mig. Jeg nyder at have det på hele tiden, fordi jeg ikke engang bemærker, at det er der, når jeg ikke har brug for det, og det har alle de smarte funktioner, jeg kunne ønske mig, når jeg har brug for en smart wearable. For eksempel når jeg tager et opkald eller kigger på mine Whatsapp-beskeder. Og så har den en fantastisk batterilevetid, der holder i mindst en hel uge. Med sine gode specifikationer til en lavere pris ved lanceringen sammenlignet med konkurrenterne, mellem €159 og €199, vil jeg anbefale den til alle, der er på udkig efter en komfortabel smart wearable, der giver god værdi for pengene. Den vil være til salg fra den 27. maj i flere farver, afhængigt af hvor du bor.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold