Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

iPad Magic Keyboard (2024)

Det er meget bedre den her gang.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Måske er det afgørende at få af vejen først, at der endnu findes mange der føler at Apples tilgang til iPad-økosystemet, og her snakker vi om alt fra iPad OS til de dertilhørende accessories, er en kende kompromitteret. For ja, selvom at en iPad Pro er dyr, og at tilkøb af Pencil Pro og et Magic Keyboard kun gør den endnu dyrere, så er der naturlige begrænsninger, hvis du kommer direkte fra enten MacOS eller Windows. Der er fortsat arbejdsopgaver, som en iPad enten ikke kan udføre, eller udfører på langt mere besværlig vis end en traditionel laptop - det er bare sådan det er.

Men samtidig må man sande, at der findes et ret stort publikum verden over, som elsker at bruge iPad, og elsker at bruge den professionelt også, og til dem har Apple designet et nyt Magic Keyboard, der stort set eliminerer samtlige ankepunkter fra det originale. Udgangspunktet for denne anmeldelse er derfor om hvorvidt det nye Magic Keyboard er en solid forbedring for dem der i forvejen godt kan lide at bruge en iPad, og ikke om hvorvidt det på magisk vis nedbryder nogle af de softwaremæssige barriere der forhindrer iPad i at blive en MacBook.

For det nye Magic Keyboard er, på mange måder, ret genialt. Først og fremmest er det lidt lettere, godt og vel 660 gram i stedet for næsten 700 gram, og det er også et par millimeter tyndere. Men det til trods, så er der ret mange fede nye features.

Dette er en annonce:
iPad Magic Keyboard (2024)

Vi har eksempelvis nu endelig funktionstaster oppe i toppen, som tredjeparter har tilbudt på deres iPad-tastaturer i årevis. Det betyder at du nu har en Escape-tast, medietaster og volumenkontrol uden at skulle røre ved selve tabletten, og det gør Magic Keyboard så uendeligt mere brugbart i både professionelle scenarier, og ganske almindelige dagligdagsbrug.

Desuden er det nye trackpad markant større, og dermed meget, meget lettere i alle scenarier. Nej, på linje med det du får eksempelvis på en MacBook eller konkurrerende laptop er det ikke, men det er haptisk og det er nu stort nok til at det ikke føles som et lige så stort kompromis. I det hele taget giver de nye funktionstaster, og trackpaddet, det indtryk at der er mindre spildt plads denne gang, og sammen med en aluminiumsoverflade i stedet for gummi på det forrige, så føles det også lækrere.

Der er flere gode nyheder, for den passthrough USB-C port giver nu iPad Pro hele 35W (godt og vel) i stedet for lidt over 20W, som gør ret meget forskel.

Dette er en annonce:
iPad Magic Keyboard (2024)

Det koster fortsat en tand for meget, 2699 er en hel del for en accessory, men i det mindste har de ikke forsøgt at hæve prisen i forbindelse med dette redesign, og lige nu koster både det nye og det gamle det samme. Den eneste reelle anke her er at du simpelthen ikke kan få lov til at købe dette mildest talt forbedrede Magic Keyboard til en ældre iPad Pro, ikke engang M2'eren. Det er nærmest kriminelt. Når det så er sagt, så er dette en essentiel tilføjelse til din nye iPad, og denne gang har Apple vitterligt bare forbedret stort set hvert eneste brugsaspekt.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold