Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

iPad Pro M4 2024

Der er stadig begrænsninger, men indenfor denne specifikke ramme er dette den bedste iPad nogensinde.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Jeg er i forvejen ret ihærdig iPad-bruger. Det er måske vigtigt at slå fast fra starten af. Jeg bruger den som en ret afgørende anden skærm i mit nuværende set-up på arbejdet, hvor jeg blandt andet gemmer noter, artikelideer og skæve observationer, jeg skribler på den med en Apple Pencil både alene og i selskab med min store søn på snart fire, og oftest tager kan jeg finde på at tage til et event, eller et møde bare med en iPad under armen.

Sådan er det så sandelig ikke alle, der har det, og fred være med det. Apples restriktive tilgang til funktionalitet, selv efter introduktionen af iPadOS gør, at selvom der er umanerlig mange hestekræfter under kølerhjelmen, så er det en specifik bruger der kan få noget ud af dem.

Den nyeste iPad Pro er stadig en iPad. Den kører præcis den samme udgave af iPadOS som tidligere iPads, og der findes ikke en central ny tilføjelse, der transformerer den måde du bruger den på, lader den på, eller forbruger indhold på. Det her er en iPad, men det er samtidig den bedste iPad nogensinde - hvordan du vægter de to konklusioner mod hinanden afhænger helt og aldeles af dit subjektive forbrugsmønster og arbejdsrytme.

iPad Pro 2024

Den nyeste iPad Pro er Apples tyndeste device nogensinde med en tykkelse på bare 5.1 millimeter. Det er desuden uden at gå på kompromis med batterilevetiden, der stort set er identisk med den seneste M2-model. Det er ret imponerende, men samtidig bliver jeg nødt til at slå fast, at batterilevetiden fortsat er det største ankepunkt. Du får måske 10, eller nok snarere otte timers reel brug, og den forkortes ved at den både skal vedligeholde en Apple Pencil Pro og et Magic-tastatur. Det er ikke direkte ringe, men heller ej matcher den den batterilevetid vi forventer af enten vores iPhones, eller vores MacBooks.

Dette er en annonce:

Tykkelsen er virkelig imponerende, og den føles nærmest umuligt konstrueret, når man holder den i hånden. Den her gang føles den også markant lettere, og der er da også blevet sparet 100 gram. Pointen er det mærkes, og den nye model føles mere premium, mere særskilt, mere Apple. Stereohøjttalerne er stadig geniale, USB-C porten i bunden er Thunderbolt 3, der er Bluetooth 5.3, WIFI 6E og mulighed for 5G - der mangler ikke noget, men heller ej er der nogle centrale nyheder her. Kameraet er sågar stort set uændret, og tilbyder 12 megapixel på den ene sensor, samt en TOF 3D LiDAR-sensor, der gør det lettere at arbejde med dybdebaserede scanninger.

Heldigvis er der noget nyt under kølerhjelmen - den nye M4-chip. Ja, Apple er ikke færdige med at introducere M3 til hele deres lineup, og nu er vi allerede videre. M4 består af en enten 9- eller 10-kernet CPU-enhed på 4.4GHz, samt en 10-kernet GPU. De lover 1.2 gange hurtigere båndbredde sammenlignet med den tidligere iPad Pro med M2, samt en 1.5 gange hurtigere CPU og op til fire gange bedre professionel rendering, alt sammen uden at sætte hverken varme, støj eller batterilevetid over styr. Det lader til at "performance-per-watt" er blevet Apples centrale kommunikationsparameter, og det er let at forstå hvorfor. Pointen er at den nye M4, der i øvrigt også har en 16-kernet Neural Engine, er et bæst, og set i forhold til hvad de fleste bruger iPads selv, selv dem der bruger dem i professionelt øjemed (som jeg selv) så er det her mere end rigeligt til at sikre silkeblød performance hele vejen igennem.

iPad Pro 2024

Der er én ny tilføjelse til i den nye M4, som er specifikt for denne iPad, og det er en helt ny Display Engine. Denne er specifikt designet til at styre det nye Tandem OLED-panel, som i princippet er to separate OLED-paneler oven på hinanden, en teknologi Apple har kaldt Ultra Retina XDR. Dette resulterer i et OLED-panel i 120Hz, der peaker på over 1600 NITS, kan vedligeholde 1000 NITS og kører i 1668x2420. Selvsagt giver dette et af de skarpeste billeder du kan få - overhovedet, og det er i sandhed en fryd for øjet ligegyldigt om du ser Netflix, spiller Kingdom Rush eller bare navigerer brugerfladen. Vi fik desuden udleveret en enhed med "Nano-texture display glass", altså et anti-glare lag der godt nok ødelægger lidt dybde og kontrast, men som kan have en positiv effekt hvis lysforholdene på eksempelvis en arbejdsplads er heftige.

Dette er en annonce:

Derudover har vi nogle små men mærkbare forbedringer til brugsoplevelsen. Kameraet er endelig blevet flyttet op på langsiden, som gør både FaceID og møder via FaceTime langt lettere, iPad Pro starter nu på 256GB plads, og så er der naturligvis den nye Apple Pencil Pro og Magic-tastatur. Både Pencil og Magic-tastatur er direkte glimrende, men får separate anmeldelser her på siden, dog kan du høre overskrifterne ved at kigge på de tre videoer om henholdsvis iPad, Pencil og tastatur herunder.

HQ
HQ
HQ

For mig er det her den bedste iPad til dato. Det er den mest helstøbte, bedst konstruerede og velfungerende tablet jeg nogensinde har brugt. Selv jeg mangler dog en mere banebrydende ny feature. Jeg havde eksempelvis håbet på MagSafe-ladning, men andre havde også håbet at se en slags dock, der kunne forvandle ens iPad til en smarthome-central i stil med Pixel Tablet. Den slags var der ikke noget af, og iPad Pro 2024 forbliver "bare" en iPad, selvom det er den bedste iPad nogensinde.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
iPad Pro M4 2024

iPad Pro M4 2024

HARDWARE-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Der er stadig begrænsninger, men indenfor denne specifikke ramme er dette den bedste iPad nogensinde.Indlæser mere indhold