Dansk
Gamereactor
nyheder
Doom 3

Jura forsinker Doom 3-kode

Men så laver Carmack bare noget nyt

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

John Carmack fra Id Software har ved flere lejligheder fortalt, at Doom 3-kildekoden sådan set var klar til at blive udgivet, men at advokaterne lige skulle kigge på den først. Det har de nu gjort, og der er tilsyneladende dårligt nyt.

De flotte skygger i Doom 3 benytter en teknik, der populært kaldes Carmack's Reverse. Teknikken blev opfundet af flere folk uafhængigt af hinanden, herunder John Carmack, men er patenteret af Creative Labs.

Id indgik i sin tid en aftale med Creative om at bruge teknikken gratis i Doom 3, men advokaterne er tilsyneladende usikre på om den aftale også kunne dække en frigivelse af kildekoden.

Men fortvivl ej, Doom 3- og programmeringsfans, for Carmack har en løsning. Han forklarer på Twitter, at for at omgå patent-balladen, skriver han noget ny kode til spillet i stedet. Formodentlig med en anden skyggeteknik.

Doom 3

Relaterede tekster

2
Doom 3Score

Doom 3

ANMELDELSE. Skrevet af Alan Vittarp Rasmussen

id Softwares blændende gyserepos udgives til Xbox og Alan er skræmt fra vid og sans. Hør hvad der gør Doom 3 så fantastisk.

3
Doom 3Score

Doom 3

ANMELDELSE. Skrevet af Thomas Nielsen

En enkeltbillet til Mars og et liv i helvedes mørke korridorer. Thomas Nielsen har besøgt den røde planet og er klar til at fortælle om det.Indlæser mere indhold