Dansk
Gamereactor
lifestyle

Klimaprotestbevægelsen Just Stop Oil sprayer Stonehenge orange

En ophedet debat er opstået om potentiel skade forårsaget af monumentet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Stonehenge. Der er masser af spørgsmål, vi ikke rigtig kan besvare om Storbritanniens ældste monument, men der er en ting, vi ved med sikkerhed, og det er, hvordan det blev spraymalet orange. Det skyldes klimaprotestgruppen Just Stop Oil. Du husker dem måske fra at sprøjte en masse andre ting orange, fra butiksfacader til malerier.

Målet med gruppen er enkelt: at øge bevidstheden for at forsøge at forhindre klimaændringer. Det ser imidlertid ud til, at de kun har trukket vrede fra begge politiske partier i Storbritannien. Rishi Sunak, nuværende premierminister, tweetede blot, at "Just Stop Oil er en skændsel."

Dette er en annonce:

Sir Keir Starmer, nuværende leder af oppositionen og Labour-partiet, havde heller ingen kærlighed til gruppen og sagde, at "skaden på Stonehenge er skandaløs. Just Stop Oil er patetiske. De ansvarlige må stå ansigt til ansigt med lovens fulde kraft."

Just Stop Oil er blevet stærkt kritiseret for brugen af tilsyneladende harmløs majsstivelse på Stonehenge. Selvom det måske ikke gør nogen skade på selve stenene, menes det, at det fremmede stof vil beskadige unikke lav, der er opbygget på stenene, hvilket forhindrer dem i at forvitre og forurening.

Hvad synes du om Just Stop Oils Stonehenge-protest?

Dette er en annonce:
Klimaprotestbevægelsen Just Stop Oil sprayer Stonehenge orange
muratart - Shutterstock


Indlæser mere indhold