Dansk
Gamereactor
previews
Kunitsu-Gami: Path of the Goddess

Kunitsu-Gami: Path of the Goddess Preview: Er Capcom ved at snuble?

Vi har spillet et af 2024's måske mest farverige og bizarre spil.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Der er kun en håndfuld spil i løbet af de sidste par år, der er blevet afsløret og har efterladt mig oprigtigt forvirret over, hvad jeg så. Måske ingen så meget som Capcoms Kunitsu-Gami: Path of the Goddess. Dette farverige og livlige action-strategispil ser måske mærkeligt ud og er svært at forstå, men ud fra det, jeg har haft fornøjelsen af at teste personligt på dette års Summer Game Fest, er der en masse fornuft og sammenhængende gameplay i kernen, selv om det ikke er noget for alle.

Kunitsu-Gami er i bund og grund et spil, der handler om at bane en vej. Helt lavpraktisk skal du lede en gudinde (Yoshiro, Maiden of the Mountain) ned ad et bjerg, så hun kan rense den ødelæggende Seethe, der har slået rod, befri alle indespærrede landsbyboere og dyr, og samtidig beskytte gudinden mod angribende monstre inspireret af japansk kultur. Du indtager rollen som Soh, en kriger, der er dygtig til at danse med sværd, og ved hjælp af Sohs kræfter og evner skal du udforske forskellige baner på vej ned ad bjerget og rense Seethe, indsamle en magisk valuta, der kan omdanne grundlæggende befriede landsbyboere til krigere, og derefter lede og kommandere disse allierede til at indtage forsvarspositioner langs gudindens vej. Hvorfor? Du skal beskytte hende, mens hun arbejder hen imod Torii-portene, der er fyldt med korruption og fungerer som porte, som monstre og Seethe bruger til at komme ind i vores verden.

På mange måder er Kunitsu-Gami et en blanding af tower defence og rendyrket action. Spillet kører på tid, hvor du har en bestemt mængde i hver bane til at samle ressourcer, placere de forsvarselementer, du har brug for, og til rent faktisk at lave en sti, som gudinden kan følge. Hagen er, at der er én valuta, og du skal beslutte, hvordan du vil bruge den. Vil du bane en lang vej for at få gudinden så tæt på Torii-porten som muligt, eller vil du i stedet skabe mere kraftfulde computerstyrede krigere? Valget er dit, men uanset hvad vil den ødelagte port efter en vis tid åbne sig, og monstre vil begynde at strømme ind, og du må under ingen omstændigheder lade disse uhyggelige væsner komme i nærheden af Yoshiro.

Dette er en annonce:
Kunitsu-Gami: Path of the GoddessKunitsu-Gami: Path of the Goddess

Hver af de baner, du når, når du arbejder dig ned ad bjerget, har også et par ekstra godbidder at opdage. Ved at rense en vis mængde fordærvede elementer kan du låse op for, hvad der i bund og grund er frynsegoder, der hjælper dig med at forbedre din kampindsats. Vi taler her om ret gængse opgraderinger, såsom mere liv, eller mere effektive angreb. I den korte demo, jeg havde mulighed for at teste, var det uklart, om hvorledes spillet skal forstås, og hvordan sværhedsgrad kalibreres, da jeg i det her tilfælde kunne danne en vej, rydde det respektive lokalområde, befri landsbyboere, rense dyr for at optjene rationer og kommandere og strukturere sin lille hær i løbet af et par minutter, inden tiden accelererede, indtil Torii-porten åbnede sig, og monstrene begyndte at dukke op. Der er en tower defence-balance, som føles ret rudimentær og lidt mangelfuld, men den har stor betydning, hvis du vil overleve hver nat og fortsætte med at arbejde dig ned ad bjerget.

Jeg vil også sige, at kampene som helhed virker lidt for ligetil. For det meste har du lette og tunge angreb, og det handler bare om at kombinere dem for at udløse mere kraftfulde og komplekse komboer. I betragtning af at fjenderne også angriber på en ret forudsigelig måde ved at forlade Torii-portaler og som regel bevæge sig ned ad en af tre veje mod gudinden, mangler kampene lidt slagkraft. Variationen af fjender, som omfatter fjender med en meget unik stil og endda også fjender på jorden og i luften, forsøger at holde tingene friske, men jeg synes, at der skal være lidt flere risici og en større udfordring, hvis Kunitsu-Gami skal blive ved med at engagere efter flere timer.

Og det siger jeg, fordi selv om den visuelle stil er slående og levende, er den ikke en stærk nok faktor til at få Kunitsu-Gami til at føles spændende, mens timerne går. Selvfølgelig er farveskemaet og de japanske Edo-inspirerede monstre og den kunstneriske flair meget dristige og unikke, men gameplayet er og har altid været kongen, og jeg er ikke helt overbevist om det loop, som Kunitsu-Gami tilbyder i øjeblikket. Og det er selv om et par ekstra ting som bosskampe, der sætter dine kampevner og kommandometoder på prøve mod en stærkere fjende med unikke angreb, forsøger at bryde tingene op.

Dette er en annonce:
Kunitsu-Gami: Path of the Goddess
Kunitsu-Gami: Path of the GoddessKunitsu-Gami: Path of the Goddess

Der er bestemt dele af Kunitsu-Gami, der skiller sig ud, og pakken som helhed fungerer faktisk i praksis på trods af sin underlige præmis. Men det vil ikke være et spil for alle, og jeg tror, at det vil fungere som en mere nichepræget action-strategi-oplevelse, der understøttes af farverige billeder og elegante offensive bevægelser. På mange måder er det en hyldest til japansk kunst og kultur, men samtidig synes jeg, at det mangler lidt af den ekspertise, der gør spil fra denne region så berømte, og som især har fået de seneste Capcom-titler til at skille sig ud. Uanset hvad kan du snart tjekke spillet ud, når Kunitsu-Gami: Path of the Goddess udkommer den 19. juli.

Relaterede teksterIndlæser mere indhold