Dansk
Gamereactor
nyheder

Laras former finder olie

Mere og andet end bare fræk

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Bedst som man gik og troede, at Lara Croft bare var veldrejet underholdning i eksotiske omgivelser, dukker der en interessant ny facet op.

Olieselskabet Chevoron gjorde sidste efterår et usædvanligt godt oliefund på dybt, dybt vand i den Mexikanske Golf. Financial Times bringer nu en artikel, hvori der rejses tvivl om man nu også havde stukket olieboret i havbunden på lige præcis dét sted - hvis ikke det var for Laras veldrejede, virtuelle krop.

Forvirret? Det behøver du ikke at være - for forklaringen er i grunden ganske enkel.

De matematiske algoritmer, som ligger bag dynamikken i Lara Crofts krop kan også anvendes i forbindelse med avancerede seismiske målinger. Målinger af den type, som gjorde det muligt for Chevron at ramme præcist ned i en ellers vanskeligt tilgængelig oliereserve.

Dermed er teknologien, der oprindeligt blev udviklet til dynamiske billeder i videospil, med til at fremme milliardmarkedet for kortlægning af mulige oliereserver i vanskeligt tilgængelige områder.

Men spørgsmålet er nu stadig, hvordan din kæreste vil reagere næste gang hun forsøger at hive dig væk fra skærmen. Du skal i hvert fald nok overveje at svare noget andet end: ’Jeg skal lige ha’ gjort en avanceret seismisk måling færdig’.

Laras former finder olie
Laras former finder olie
Laras former finder olie


Indlæser mere indhold