Dansk
Gamereactor
lifestyle

Lego er gået sammen med ESA om at hjælpe med at bygge strukturer på månen

Legos rumklodser 3D-printes ved hjælp af meteoritstøv og bruges til at bygge små strukturer.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

En af de største udfordringer ved at kolonisere ethvert kosmisk legeme uden for Jordens atmosfære er, at vi som art skal finde ud af, hvordan vi transporterer eller skaber byggematerialer på kroppen. Da det kræver enorme mængder fremdrift og brændstof blot at bryde atmosfæren, er transport af tonsvis af materialer til månen, Mars eller videre ikke ligefrem en løsning, hvorfor nogle luftfartsvirksomheder ser på 3D-udskrivning som en løsning.

European Space Agency har undersøgt, hvordan det kan bruge 3D-udskrivning på månen til at skabe materialer til at bygge mindre strukturer, og det har tappet et af de mest talentfulde 3D-printfirmaer derude for at få hjælp til denne indsats: Lego.

Den danske legetøjsproducent er gået sammen med ESA om at udvikle Space Bricks, som fremstilles ved at bruge meteoritstøv til 3D-byggeklodser til at skabe små strukturer. Space Bricks tjener som en test af, om dette kan bruges som et system til en bredere og større implementering, da meteoritstøv lige nu er meget sjældent på Jorden, hvilket betyder, at der kun er lavet en håndfuld Space Bricks, hvoraf de fleste vises på forskellige museer og spillesteder rundt om i verden.

Lego har forklaret processen med at lave Space Bricks og tilføjer: "Rummaterialet på månen er regolit, men der er kun en meget lille prøve tilgængelig på Jorden, indsamlet fra Apollo-missionen. Så holdet vendte sig mod et andet, meget lignende rummateriale - meteoritter, som de malede op til støv og blandede med en lille mængde polylactid og regolitsimulator og brugte dette til at 3D-printe klodser svarende til LEGO-klodser - hvilket gjorde ESA-rumklodserne. Meteoritten, de brugte, er cirka 4,5 milliarder år gammel og blev oprindeligt opdaget i Nordvestafrika i 2000 og er teknisk klassificeret som en L3-6. Det er en breccieret sten, der har mange forskellige elementer indarbejdet i den, såsom store metalkorn, indeslutninger, chondrules og andre stenmeteoritelementer.

Dette er en annonce:

Hvis du vil tage et kig på en af Space Bricks, vil 15 af dem blive udstillet på Lego Stores i Storbritannien, Spanien, Tyskland, Frankrig, USA, Canada, Australien og selvfølgelig også Lego House i Billund i Danmark mellem 24. juni og 20. september.

Lego er gået sammen med ESA om at hjælpe med at bygge strukturer på månen


Indlæser mere indhold