Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Lego Fortnite

Lego Fortnite

Epic Games realiserer for alvor Fortnites potentiale som et stand-alone metaverse.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Epic Games er smarte. Skæve. Og meget snedige. De arbejder ikke hårdere end nødvendigt, og de innoverer ikke meget, for det behøver de ikke. Især ikke i Fortnite. Da grundspillet floppede for seks år siden, tog de et hurtigt kig på spilverdenens mest hypede multiplayer-idé på daværende tidspunkt; Arma III-moddet PlayerUnknown's Battlegrounds, stjal det grundlæggende koncept og genopbyggede og revitaliserede hurtigt deres eget spil. Da de på tærsklen til dette års spilsæson og med alle juleferiens Fortnite-elskere klar til at tilbringe hele dage i den ultrafarvede verden, benyttede de lejligheden til at gøre det samme igen. Jeg kan kun tage hatten af. Timing er alt.

Lego Fortnite. Det er en perfekt blanding af Minecraft og Valheim, støbt i superhyggeligt Lego-design. Konceptet er ikke nyt, Epic Games har ikke opfundet noget her, men bare lånt fra andre superpopulære spil, og de har gjort det meget pænt med godt touch og den helt rigtige prioriteringsrækkefølge. Intet af dette spil har egentlig noget med Fortnite at gøre. Dine købte skins er ganske vist blevet til søde små Lego-figurer nu, men ellers er det helt sit eget, og det hele handler om overlevelse og samarbejde.

Lego Fortnite
Dette er en annonce:

Lego Fortnite begynder med, at du som Lego-figur bliver smidt ind i en af seks verdener, der alle deler den samme smarte og frem for alt legesyge æstetik som Fortnites Battle Royale map. Du bliver bedt om at begynde at samle materialer af en hjælpsom lille NPC (som fungerer som en tutorial), og i starten handler det om at smadre små træer og buske med dine næver. Herefter begynder den egentlige konstruktion. Til den kommende nat har du brug for beskyttelse mod regn, lyn, ulve og skeletter, og du har brug for en seng at hvile i og et lejrbål for at undgå at fryse ihjel. Til at bygge alt dette har du brug for en håndværkerbænk, som det er bedst at bygge indendørs, da regnen gør den umulig at bruge.

Når den første lille hytte er bygget, taget på plads og sengen redt, er det tid til at begynde at arbejde på de større konstruktioner. Alt hvad der bygges i Lego Fortnite, er selvfølgelig lavet af Lego, og i modsætning til Minecraft eller Valheim føles det så logisk, at der er en typisk Lego-beskrivelse af noget, du har tænkt dig at bygge, som du enten kan følge eller afvige fra, afhængigt af hvor kreativ du føler dig. Der er små huse, store huse, der er slotte og hytter, villaer og alt derimellem, og der er møbler og indretning til alle forskellige typer rum i et hus af normal størrelse og masser af andre ting at bygge her. Epic vil også, vanen tro, tilføje masser af nye materialer og bygninger i fremtiden - så jeg gætter på, at dette i sidste ende vil blive den ultimative Lego-simulator.

Lego Fortnite

I løbet af mine uger med Lego Fortnite har jeg bygget en stor ridderborg (som tog en hel søndag), som er forbundet via en gigantisk veranda med forskellige "broer". Jeg har mødt en isboss, som jeg slog ihjel efter flere forsøg, jeg har fået en hel samling kyllinger, der giver æg, jeg har hængt omkring 30 Lego-får op, som jeg slagter, når jeg bliver sulten, og jeg har nu både en bil og en slags flyvende pram. At bygge køretøjer af forskellige slags ved hjælp af legoklodser, raketmotorer, håndtag og knapper og varmluftballoner har efter min mening været det sjoveste ved dette spil, bortset fra at sprænge ting i luften.

Dette er en annonce:

Efter et par timer låses der op for flere genstande, som man som Lego-bygger kan bruge, og jeg var mest glad for dynamittønden, som jeg nu frit kan bruge. På et tidspunkt byggede jeg et cirka 20 meter højt tårn med et hegn omkring søjlerne, og i midten af fundamentet placerede jeg ti tønder fyldt med dynamit. Når nogen så hoppede ind og begyndte at lege, lykkedes det mig at lokke dem ind i det "pæne tårn" og sekunder senere sprænge dem og tårnet i stumper og stykker.

Lego Fortnite er sjovt. Legende, stilfuldt, godt præsenteret, lærerigt, kreativt og vanedannende. Der er næppe uendelige muligheder lige nu, og dermed helt sikkert masser af ting at rette, tilføje og balancere for Epic Games' vedkommende, men det er et færdigt, velskabt familiespil med det helt rigtige fokus, og det er gratis og fungerer glimrende. Noget, man næppe kan sige om noget dyrt storspil længere. Epic Games skal derfor have al den ros, de kan få, hvis du spørger mig.

Lego Fortnite
Lego Fortnite
Lego Fortnite
Lego Fortnite
Lego Fortnite
Lego Fortnite
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Legesygt, let at starte, fin dybde, solid præsentation, fin grafik hele vejen igennem, ingen tekniske fejl.
-
Lidt begrænset i forhold til hvad du kan bygge lige nu.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

2
Lego FortniteScore

Lego Fortnite

ANMELDELSE. Skrevet af Petter Hegevall

Epic Games realiserer for alvor Fortnites potentiale som et stand-alone metaverse.Indlæser mere indhold