Dansk
Gamereactor
previews
Lego Horizon Adventures

Lego Horizon Adventures Preview: Zero Dawn for hele familien

Hvordan passer Lego og Horizon sammen? Vi har i hvert fald prøvet det.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

PlayStation og Guerrilla Games gjorde deres bedste for at holde Lego Horizon Adventures hemmeligt, og det lykkedes dem næsten at komme i mål, før de blev udsat for lækager. Men blot et par uger før den officielle afsløring på dette års Summer Game Fest begyndte rygterne at svirre om, at de to var gået sammen med Lego om at lave en officielt licenseret titel baseret på adventure-RPG'et, og se, det er præcis, hvad der kommer senere på året.

Mens det stadig er uklart, hvornår Lego Horizon Adventures vil gøre sin ankomst, har jeg allerede haft den luksus at gå i gang med spillet under SGF i en 45-minutters preview-session, hvor jeg fik lov til at spille sammen med Guerrilla Games' Bo
De Vries for at lære mere om dette spændende nye initiativ for serien.

Først og fremmest, hvis nogen undrer sig over, hvad Lego Horizon Adventures er, så er det et spil, der skal være et springbræt for nye og måske yngre fans, der ikke kender Aloys historie fra Horizon: Zero Dawn. Spillet koger den lange og omfattende rejse ned til en samling af nøgleøjeblikke, som derefter genfortælles i et finurligt og let Lego-format, fyldt med den sædvanlige humor og tone, som vi kender og elsker fra denne type spil. Hvis du syntes, at Rosts død var for følelsesmæssigt udfordrende, præsenterer Lego Horizon Adventures en alternativ version af den narrative begivenhed, der trækker betydeligt mindre i hjertestrengene.

Dette er en annonce:
Lego Horizon Adventures

Og for alle, der undrer sig over, hvem der egentlig har lavet Lego Horizon Adventures, bekræftede De Vries, at det er Guerrilla Games (med hjælp fra det fælles udviklingsteam Studio Gobo) og ikke en mere erfaren Lego-spiludvikler, da det hollandske studie har arbejdet med Lego for at mestre udviklingssættet og motoren til at skabe verden udelukkende bestående af Lego uden nogen som helst ikke-Lego-elementer. Så forvent en oplevelse, der aldrig undlader at imponere visuelt eller får dig til at tro, at denne verden skulle eksistere i andet end et Lego-format, alt imens nogle af de mere centrale Horizon-funktioner og systemer vender tilbage og håndhæver, at dette også er en rigtig Horizon-titel.

Hvad jeg mener med dette er, at skuespillerne er tilbage, og kampene er meget ens, omend meget mere rudimentære og ligetil. Aloy får igen stemme af Ashly Burch (De Vries fortalte mig, at Sylens ikke får stemme af Lance Reddick på grund af hans bortgang, men at der vil komme mere information om dette i fremtiden), og fortællingen og dialogen fortæller vigtige og velkendte øjeblikke, men med en justering, så de store begivenheder kan opleves i et meget kortere tidsrum. Kampene passer også til den samme designpræmis, da du bruger Aloys bue og våben til at angribe robotdyrene, identificere deres svage punkter ved hjælp af hendes Focus og derefter skyde dem væk for at forårsage mere skade. Der er mindre vægt på elementsystemer denne gang, men ideen er der, og der er måder at bruge systemerne til at påvirke miljøet og meget mere.

Uanset om man samler eksplosive tønder op for at gøre massiv skade og fjerne forhindringer eller bare skyder en pil gennem et lejrbål for at antænde pilen, er der en samling af måder at tilføje et elementært flair i Lego Horizon Adventures. Lego-tonen er heller ikke gået ram forbi her, da du endda kan finde midlertidige opgraderinger i løbet af en bane for at forbedre Aloys bue med ildpile eller mere hårdtslående power-pile, eller endda finde nogle Boost Boots til at dobbelthoppe og brænde fjender, der er fanget under dig, eller endda samle en hotdog-fyr-evne op for at samle en hotdog-sælger, der kaster med sprængstoffer og generelt forvandler området til en helvedeszone af sprængstoffer og brandskader. Disse evner/opgraderinger er midlertidige og forsvinder, når du løber tør for opladninger til dem. Men hvis du forventede at skulle bruge en kryopil til at bryde en Bellowbacks brændstofsæk op, er det ikke noget, du skal bekymre dig om. Og det er en god ting, for gameplayet har en mere traditionel platformstilgang, hvor du skal undgå angreb, der bevæger sig hen over jorden, kaste dig af vejen for angribende fjender og ellers holde øje med en farverig og kaotisk slagmark, der er meget hurtigere og mere energisk end mainline Horizons mere udfordrende og præcise systemer.

Dette er en annonce:

Da det er et Lego-spil, er der et par samleobjekter rundt omkring i hver bane, og der er også et par muntre og fjollede nik og referencer. Du kan finde kister fyldt med nits og andre hemmeligheder, som uden tvivl vil vække interessen hos dem, der gerne vil gennemføre spillet. Men samtidig er dette ikke et Lego-spil som Lego Star Wars: The Skywalker Saga, da det er meget mere tematisk og narrativt fokuseret og handler mindre om konstant at løse små gåder for at finde en af mange forskellige slags samleobjekter. Som det fremgår af spillets navn, er dette primært et eventyr. Med hensyn til de fjollede referencer og hentydninger betyder det, at folk fra Lego City optræder i mellemsekvenser, en fjollet tilføjelse, der både understreger den lettere tone og humor, men også cementerer Lego Horizons plads i det bredere Lego-univers.

Lad mig nu kort gå videre til de mere RPG-fokuserede elementer. Du kan få Aloy til at stige i niveau ved at gennemføre baner og besejre robotter, og det åbner op for nye egenskaber og evner, der kan forbedre hendes formåen. Uanset om det drejer sig om at få et ekstra hjerter eller en kraftigere bue, er opgraderingerne meget grundlæggende og tydelige og viser, at dette spil er beregnet til alle aldre, især børn, der ikke har spillet hovedtitlerne. Dertil kommer muligheden for at opgradere hovedområdet i Mother's Heart. Du kan bruge de indsamlede nits til at købe bygninger og grunde, så du kan bygge faciliteter, der får Aloy til at vokse yderligere som karakter. Hvis du for eksempel vil have et nyt look til Aloy, kan du bygge et klædeskab, så du kan bruge nye outfits og skins, hvoraf nogle har et PlayStation-tema, og andre enten hylder Horizon-serien eller andre Lego-brands i stedet (såsom Ninjago). Og selvfølgelig skinner den humoristiske og lette tone igennem for hver bygning, du skaber, ved at give dig mulighed for at bygge rutsjebaner på hustage og så videre.

Lego Horizon Adventures
Lego Horizon Adventures

Lego Horizon Adventures er ikke kun for en enkelt spiller. Hele spillet kan spilles alene, men hvis du har brug for en ekstra hånd eller måske vil hjælpe en yngre spiller gennem nogle dele af historien, er der mulighed for at hoppe ind i co-op. Ligesom i andre Lego-spil er det problemfrit, hvilket betyder, at du kan hoppe ind og ud af co-op, når det passer dig, hvor den anden spiller påtager sig rollen som Varl og bruger sit nærkampsspyd til at angribe fjenderne. Dette er dog ikke split-screen co-op, hvilket betyder, at når spillerne fjerner sig fra hinanden, udvides perspektivet, indtil spiller to falder ud af syne og teleporteres til spiller et. De Vries viste mig alt dette i aktion i en kort fase, hvor vi gik sammen om at nedlægge en boss, der havde en meget større health bar og af og til krævede et besøg i en bærbusk for at fylde helbredet op midtvejs i kampen. Ud fra det, jeg har testet med co-op, virker det virkelig som en ideel måde at bringe Horizon til yngre mennesker på en måde, der stadig er enormt underholdende, charmerende og sjov for mere rutinerede og erfarne spillere.

Jeg vil ikke sige, at Lego Horizon Adventures vil være for alle, eller at det er et must for Horizon-fans, men hvis du kan lide dejlige og fjollede platformstunge eventyr, der har en førsteklasses og virkelig imponerende opmærksomhed på detaljer i, hvordan det forvalter og beskytter den centrale og eksisterende historie, mens det præsenterer den i et murstensformat, så er dette et spil, du skal holde øje med. Det er sjovt og sødt, hylende morsomt og farverigt, og selv om det er en meget anderledes oplevelse end den, Horizon-fans er vant til, føles det også som en meget naturlig retningsændring.

Lego Horizon Adventures
Lego Horizon Adventures
Lego Horizon Adventures
Lego Horizon Adventures
Lego Horizon Adventures

Relaterede teksterIndlæser mere indhold