L-serien er Lemokeys flagskib. Vi snakker trådløs forbindelse, chassis i fuldt metal og med den byggekvalitet og de muligheder, vi kender fra Keychron.
Det betyder i praksis, at man kan vælge mellem et tomt chassis uden kontakter eller taster, eller et fuldt færdigsamlet produkt. Der er tre farvevarianter - særligt den navyblå ser virkelig godt ud. Der kan vælges mellem Gaterons røde, brune eller banan-kontakter. Nu hjælper det også, at jeg er kæmpe fan af, at man tydeligt kan se monteringsskruer og andet, for så ser man også, at der ikke er sparet noget her - man får rent visuelt ret meget for pengene. Det skal tilføjes, at det testede tastatur er en ISO-udgave, altså hvor tasterne er lokaliseret med specialtegn.
Prisen er naturligvis anderledes, hvis man vælger en opskaleret udgave, men det er småpenge sammenlignet med udgiften til at købe kontakter og taster selv. Og det siger ikke så lidt, for det koster altså 2.300 kroner for en udgave med taster og kontakter. Der kan vælges mellem tre farver og tre typer Gateron-kontakter som standard. Det testede var med de røde Gateron, men bare for sjov skal jeg altså prøve Banana-versionen en dag. Men rød passer mig ret godt, og det er også den mest stille kontakt, der sælges som standard.
Så får man også naturligvis et fuldt tastatur med alt klart og indbygget. Dog ingen håndledsstøtte - de laver en, der koster under 100 kroner, og den kunne man godt lige have fået med i købet også, synes jeg. Det skal dog siges, at køber man en færdigsamlet udgave, så følger der faktisk ekstra taster med i alternative farver - se, det er service!
Der følger ret meget lir med ud over de ekstra taster: ekstra pakninger, forlænger til den trådløse modtager, og værktøj i massevis. Det er ret imponerende. Da dette er en ISO-udgave, er det med OSA-taster i øvrigt. Der understøttes naturligvis både Linux, Windows og iOS.
Designet er typisk Keychron - og så ikke helt. Det er noget mere industrielt end normalt med udluftningshuller i siderne, macrotaster i venstre side, en særdeles hård og anderledes drejeknap til venstre, og så tre LED-bjæller over piletasterne. Det er i metal det hele, fuldt QMK/VIA-kompatibelt, hvilket vil sige, at alt kan konfigureres med gratis software, som man ønsker det, og så er det trådløst med både radiobølger og Bluetooth 5.1 (der kan forbindes til tre enheder samtidig). Det hele er dog stadig fræset ud af en enkelt aluminiumsblok, og det er solidt og tungt som bare pokker.
Der er to forskellige lag skum, og det gør, at tastaturet ikke laver nogen former for ekko eller uønskede lyde. Fraværet af den støj er lyden af kvalitet. Og Keychron er som altid virkelig gode til at demonstrere det ved at have en stor mængde billeder og grafik af komponenterne på deres hjemmeside.
Der er ikke overraskende 1000 Hz polling rate på det trådløse signal, der er klippestabilt. Dobbelte pakninger, fuld aluminiumsramme og ikke mindst kontakter, der er hot-swappable. Jeg har dog stadig aldrig haft akut behov for at hot-swap'e kontakter, men det skal nok mere forstås som, at man ikke skal skille noget ad for at kunne gøre det - og så er der naturligvis dobbeltstøbte taster, når man køber et færdigsamlet tastatur. Alternativt kan man købe det hele samlet direkte på Lemokeys hjemmeside, og gør man det, kan man få især taster og kontakter til nogle væsentligt lavere priser end ude i butikkerne. For langt de fleste mennesker kan det dog bedst betale sig at købe et færdigsamlet tastatur, men så kan man altid købe et lækkert USB-kabel eller håndledsstøtte.
Betjeningsmæssigt er alt bare lækkert - der er indbyggede stabilisatorer under de større taster, og det giver en virkelig god skrivefornemmelse, kombineret med volumenkontrollen, der er tung og solid og for en gangs skyld ikke knirker af billig plast, som hos mange af de store producenter.
Jeg er dog måske ikke kæmpe fan af taster med kraftigt afrundede hjørner, som Keychron ret konsekvent bruger, men omvendt må jeg også objektivt anerkende, at det nedsætter min frekvens af fejlanslag.
Tasterne er vinklet i den såkaldte Cherry-profil, som de fleste tastaturer har, og så er de ikke mindst med en så solid dobbeltstøbning, at intet lys slipper igennem. Det er dog med ren underbelysning og ikke igennem tasterne, som vi kender det fra nogle af de store gamingproducenter. Der er sydvendt RGB, som det så pænt hedder - altså at lyset primært stråler ned mod brugeren og ikke hele vejen rundt. Det kan naturligvis indstilles på mange måder og kommer med en række indbyggede genveje, hvis man ikke gider at installere software.
Batteriet er på 4000 mAh og holder en god måned for mig, eller 100 timer - kører man Bluetooth, snakker vi det dobbelte. Tastaturet oplader via USB-C på cirka fem timer.
Der er ikke så meget negativt at sige. Lemokey/Keychron er lysår foran alle andre i komponentkvalitet, og fleksibiliteten ved at kunne udskifte alle sliddele selv er enorm, kombineret med at man altid kan skifte til de kontakter, man måtte ønske. Det er som at få et nyt tastatur, og det er alle standardkontakter - selv Panda - der understøttes. Ja, det er dyrt, men føj, hvor får man også meget for pengene.