Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Lenovo Legion Go

Lenovo Legion Go: En vaskeægte Steam Deck-konkurrent

Vi har leget lidt med Lenovos nye håndholdte enhed for at vurdere, hvad den kan tilbyde i forhold til konkurrenterne.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Jeg synes, at den nuværende trend med håndholdte gaming-PC'er er lidt underlig. På den ene side er det spændende at have adgang til sit Steam-bibliotek, når man er på farten, men samtidig har jeg altid følt, at teknologien var et par år væk fra at være der, hvor den skal være, for virkelig at få fodfæste i et bredere marked. Den vigtigste del af denne opfattelse er tidsrammen, eftersom Steam Deck udkom for 18 måneder siden, og siden da har vi set mere kraftfulde systemer såsom ASUS ROG Ally og cloud-baserede enheder såsom Logitech G Cloud komme på markedet. Og nu er Lenovo kommet på banen med deres helt nye Lenovo Legion Go, som jeg for nyligt har haft mulighed for at prøve. For at være helt ærlig, så lader det til, at Lenovo har identificeret både fordelene og ulemperne ved Valves maskine og foretaget de nødvendige justeringer.

HQ
Lenovo Legion Go

På overfladen er Legion Go faktisk ikke så imponerende. Den er konstrueret i højkvalitets-plastik og ser helt enorm ud, når nogen har den i hænderne, eller den ligger på et bord. Men det er lidt af en optisk illusion, for Go bærer faktisk sin størrelse utroligt godt. Systemet er overraskende let, og når man begynder at skrælle lagene af og udforske, hvad de forskellige knapper og elementer gør, indser man, at der er en mening med galskaben.

Go's skærm er forholdsvis stor og strækker sig over 8,8 tommer. Dertil kommer, at det er et meget konkurrencedygtigt QHD+-panel, der ser flot og skarpt ud for øjet, samtidig med at det understøtter forskellige opløsninger fra 800p hele vejen til 1600p. Enhedens styresystem giver dig forskellige måder at justere og ændre skærmens opløsning på, uden at du behøver at gøre det manuelt for hvert spil, du starter op. Det kan virke som en mærkelig funktion at prale af, men den baner vej for, at forbrugerne selv kan beslutte, om de vægter grafik eller ydeevne højest. Og i den forbindelse giver Go's software dig endda mulighed for at tilpasse dens strømforbrug, blæsernes hastighed, opdateringshastigheden (op til 144 Hz) og meget mere. Alt dette kombineres, så du kan beslutte, om du prioriterer billeder i fantastisk kvalitet, når du ser film og surfer på nettet, eller høje billedhastigheder, når du gamer. Du kan også vælge at forlænge batteriets levetid betragteligt ved at køre systemet på de lavest mulige indstillinger.

Lenovo Legion Go
Dette er en annonce:

Go anvender en AMD Ryzen Z1-chip, og baseret på det, jeg så og fik lov til at teste, er den mere end tilstrækkelig til at spille de nyeste spil med fornuftige billedhastigheder og til at anvende systemet til øvrige opgaver. Det bør også nævnes, at enheden kører på Windows, og at skærmen er en touchscreen, for begge ting betyder, at enheden i bund og grund også er en tablet. Under motorhjelmen er der 16 GB LPDDR5 RAM med en clockfrekvens på 7500 MHz samt mindst 512 GB PCIe Gen4 SSD-lagerplads, som kan fordobles i sig selv og derefter forstærkes yderligere med et MicroSD-kort på op til 2 TB. Det er meget teknologi at proppe i en bærbar enhed, men Lenovo har formået at gøre det på en sådan måde, at den forbliver stille og kølig, selv når den lægges under pres - og det er altså ikke noget, de fleste bærbare PC'er kan prale af. Bagsiden er, at Go er ret stor (men ikke tung), og det er også svært at vide, hvor effektivt batteriet på 49,2 Whr vil være, før det er blevet grundigt testet, men takket være hurtig opladning vil det forhåbentlig ikke være et stort problem.

Legion Go byder også på elementer, der virkelig minder meget om Nintendo Switch. Controllerne, der er fastgjort til siderne af systemet, kan med lidt kraft afkobles og derefter anvendes til at spille på afstand. Hver controller har et joystick, der benytter et nyt responsivt kontrolsystem til at forhindre en hver form for afdrift, samt et væld af knapper og endda en lille trackpad på den ene. Den højre controller har desuden en række ekstra knapper hele vejen rundt om kroppen, som kan aktiveres, når FPS Mode er slået til. Så kan man sætte controlleren ind i en perifer plastikenhed, så den ligner en flight stick, men fungerer som en mus. Du har venstre- og højreklikknapper, et rullehjul og tommelfingerknapper tilgængelige og kan bevæge controlleren fysisk for at bevæge markøren. Baseret på det, jeg testede, føles det hele overraskende responsivt og præcist. Det er ikke motion controllers ligesom Nintendos Joy-Cons, men disse controllere føles meget komplekse og veldesignede i de funktioner, de tilbyder.

Lenovo Legion Go

Lenovo ønsker også at understøtte Go med en ekstra softwarepakke, der gør det nemt at samle dine forskellige digitale butikker og streamingtjenester, så du kan få adgang til alle dine biblioteker ét sted. Uanset om det er Steam, Xbox, Epic, Ubisoft og så videre, virkede softwaren meget intuitiv og nem at håndtere.

Dette er en annonce:

Dertil kommer, at Go leveres i en taske, der endda har et defineret udskæringsområde, hvor du kan tilslutte et opladerkabel til en USB-C-port uden at skulle fjerne enheden. Og det er oven i, at Go har endnu en USB-C-port på toppen, så du nemt kan tilslutte systemet til et TV eller en PC-skærm og således få samme oplevelse, som hjemmekonsollerne tilbyder. Der er også et lydstik og en bagplade, der kan justeres, så Go kan stå oprejst på et bord ligesom en Switch. Legion Go lader altså virkelig til at være en altmuligmand, en schweizerkniv af en bærbar PC.

Selvom det ikke kan benægtes, at Lenovo Legion Go ikke er det mest attraktive system, så er den noget af en arbejdshest. Alt, hvad man kan ønske sig af en bærbar PC, ser ud til at være inkluderet her, uanset om det gælder strømforbrug, tilpasningsmuligheder, aftagelige controllere, tilslutningsmuligheder - og meget mere. Selvfølgelig var der nogle fejl og problemer, som jeg bemærkede, herunder en controller, der pludselig mistede forbindelsen og derefter ikke kunne genoprette den, samt nogle frame drops i visse menuer, men med en udgivelse senere på året vil et par softwareopdateringer forhåbentlig eliminere disse problemer. Og nu til elefanten i rummet: Prisen. ROG Ally tog pusten fra mange, da de fandt ud af, at den ville koste mellem 5-6000 kroner (nogle steder mere end det), og eftersom Legion Go sigter efter den samme prisklasse, vil nogle af reaktionerne uden tvivl være de samme. Men ud fra det, jeg har set, er det her en meget mere kompetent enhed, og hvis man ikke bare vil købe en laptop til at dække ens behov om gaming på farten, så lader Lenovos håndholdte enhed til at være en rigtig, rigtig fornuftig løsning.

Relaterede teksterIndlæser mere indhold