Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

LG C7

Gamereactor har i løbet af de seneste par uger testet LG's flagskibsmodel, det imponerende C7 OLED-fjernsyn.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

LG C7 er ment som det ultimative eksempel på hvad et fladskærmsfjernsyn kan udrette i 2017. Det er en sværvægter, et produkt der ikke nødvendigvis er ment til massemarkedet, men snarere noget som folk hvisker om i krogene, sparer febrilsk op til og ser frem til at sætte op i hjemmet. På mange måder er det en designervare for tech-nørder, hvor design og teknisk præstation og eksekvering kombineres i én dyr helhed, der udelukkende er skabt til "the haves" og ikke "the have nots".

Og det er i grunden fint nok. Markedet er bredt, og indeholder mange forskellige prislejer, og sådan trives forbrugerne jo også meget godt, ikke sandt? Spørgsmålet er jo så bare om C7 virkelig er sin astronomiske pris værd, eller om du i virkeligheden kan få noget bedre... for mindre.

Nu hvor vi allerede har danset en smule rundt om den varme grød, så lad os skære det ud i pap fra start af. LG C7, et OLED-fjernsyn på 55 tommer med både 4K og HDR, koster omtrent 25.000 kroner. Det lyder af meget, og det er også mange penge. Så mange faktisk, at det sender tankerne på langfart til da 1080p-opløsning slog igennem, og da også de første 4K-fjernsyn dukkede op på CES-messen i Las Vegas. Men, det koster bare mange penge at ride forrest den på teknologiske udviklingsbølge, og her er OLED det nyeste, og det er den primære grund til den høje pris.

LG C7

Det faktisk desuden en teknologi som LG har været primus motor bag, og rundt omkring i verden kører firmaet fabrikker der laver paneler til andre producenter. Det er deres hjertebarn, og mange andre, såsom Sony og Panasonic, følger trop. Så det primære spørgsmål må jo være, om OLED gør en tilpas forskel til at det er værd at kigge nærmere på den slags paneler.

Dette er en annonce:

Og det skal vi måske starte med at slå fast, at det er. OLED giver et dybere farvespektrum der burde være tydeligt for enhver der er vant til at kigge på skarpe billeder, og særligt også for os, gamere. At skifte fra et almindeligt 4K-fjernsyn til LG C7 i selskab med eksempelvis Uncharted: The Lost Legacy på PlayStation 4 Pro udgør en gigantisk mærkbar forskel i den måde farvernes dybde fremvises, og særligt i de mørkere dele af spektrummet er der en skarphed du bare ikke ser andetsteds. Dette skyldes primært at et OLED-panel har evnen til helt at slukke individuelle LED-lamper i panelet, som gør sort... ja, mere sort, og kontrasten forbedres markant som resultat.

Resultatet, om det så sker i spillenes eller i filmenes verden er tydelig, og leder du efter overlegen billedekvalitet frem for alt andet, så kan du lige så godt drible ud efter et C7 med det samme. Men herfra begynder det at gå lidt ned ad bakke for modellen, for et fjernsyn skal kunne andet end at give et godt billede.

Først og fremmest tillader OLED-teknologi at selve panelets tykkelse kan skrumpes ind, og dermed får du de tyndeste paneler nogensinde. Og ved første øjekast er C7 da også åleslank, og det ligner sågar at være høvlet fra et enkelt stykke aluminium. Lader du dog dine øjne følge panelet ned af siden, ser du at LG har monteret hvad der kun ligner et stykke hvidt plastik direkte taget fra et Scanlines-cafeteria. Denne påklistrede kasse huser al den teknologi der gør fjernsynet "smart", men det ødelægger så sandelig helhedsindtrykket af designet. Man bliver simpelthen nødt til at hænge det op på væggen, andet er der ikke for.

LG C7
Dette er en annonce:

Heldigvis, selvom brugeren så sandelig betaler prisen med den førnævnte kiksede kasse, så gør den teknologi kassen huser da også fjernsynet lynende hurtigt at benytte. Fjernbetjeningen er udstyret med et gyroskop og et accelorometer, som gør at den kan bruges som en slags Wii-controller. Det lyder forfærdeligt, men hold nu fast, for det gør faktisk navigering igennem brugerfladen til en ganske gnidningsfri oplevelse. Brugerfladen er heldigvis heller ikke den standardudgave af Android-systemerne vi ser andre steder på markedet, og i stedet har LG designet en farverig og brugervenlig måde at indstille fjernsynet på. Det er et risikabelt træk, men det giver virkelig pote ved længere brug.

Når alt kommer til alt, står konklusionen dog ganske klart. LG C7 er et fantastisk fjernsyn, og til trods for den irriterende grimme hvide kasse bag på får du her et slankt, lækkert, brugervenligt, lynhurtigt fjernsyn, der leverer et af de absolut bedste billeder i branchen. Men, det er svært at anbefale til prisen, der er så astronomisk høj, at det eneste man tænker på imens man bruger det, er at man i virkeligheden kunne købe en mindre LG OLED-model, og tage på betalt ferie til Tenerife oven i for pengene. Køber du LG C7, så skal det være fordi at kun det bedste kan gøre det, og at prisen er totalt underordnet.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

7
LG C7

LG C7

GADGET-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Gamereactor har i løbet af de seneste par uger testet LG's flagskibsmodel, det imponerende C7 OLED-fjernsyn.Indlæser mere indhold