Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
Serieanmeldelser
Loki

Loki (Disney +) - De første to episoder

Loki laver kuk i tiden i den seneste MCU TV-serie, der har fået en lovende, men også lidt bekymrende start.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Loki er ikke en karakter, der bare giver op, når hans store planer ender i katastrofe og ydmygelse. Selv ikke på randen af døden opgiver Asgårds ballademager sin ultimative ambition: at styre verden med en jernnæve. Efter at have undsluppet kaosset i Avengers: Endgame, ender han i hænderne på en gruppe bureaukratiske tidskontrollører, men fremfor at fortvivle, ser han en ny mulighed for at udnytte situationen; og han øjner også chancen for at opnå et nyt perspektiv og ændre sig som person - og her tænker jeg ikke på hans mulighed for at skifte form.

The Falcon and the Winter Soldier startede stærkt ud for derefter at dale i kvalitet, som sæsonen skred frem, så jeg er forsigtig optimistisk omkring Lokis soloeventyr indtil videre. Serien har nemlig fået en endnu bedre start, da konceptet i Loki er langt mere interessant, end hvad vi så i den foregående Marvel-serie. TVA - der står for Time Variance Authority - er en lille lommedimension, der sørger for, at tidslinjer ikke divergerer og skaber alternative universer. Det er næsten en slags hub world i hele Marvel-multiverset. I denne interessante lokation serveres vi en slags overnaturlig politithriller, der med jævne mellemrum lader seeren gætte med på mysterier, såsom DB Coopers forsvinder, og som konstant hopper mellem naturkatastrofer på tværs af tiden.

Loki

Med konceptet virker det til, at manuskriptforfattere har fundet en original vinkel til at dykke lidt dybere ned i Loki - en elsket Marvel-karakter løst baseret på Loke fra den nordiske mytologi. Uden at afsløre for meget af handlingen, så finder Loki et nyt formål i TVA, da tidsbetjentene hurtigt får travlt med at håndtere en større trussel end vores antihelt. Inden længe kommer den narcissistiske superhelt i klemme mellem dimensioner, hvilket selvfølgelig giver store konsekvenser for den primære tidslinje. Hvis du er til hele dette interne Marvel-nørkleri, er der virkeligt meget at komme efter i serien.

Owen Wilson spiller Morbuis, en ekstremt tålmodig bureaukrat, der konstant skifter mellem good cop/bad cop og som er yderst fascineret af Lokis evner. Wilson er både charmerende og morsom, og det er forfriskende at se komedie-skuespilleren uden for sin comfort zone - også selvom rollen er en anelse anonym. Wunmi Mosaku og Gugu Mbatha-Raw har også interessante karakterer, men det er Tom Hiddleston selv i hovedrollen, der stjæler showet. Vi dykker denne gang dybere ned i karakteren, der i sin natur fungerer som en form for comic relief. Hvem er den virkelige person bag den ambitiøse maske? Hvem er Loki uden Thor ved sin side? Jeg har ikke altid været fan af hans normale skurkerolle i de øvrige Marvel-film, men det her virker til at have potentiale.

Dette er en annonce:
LokiLoki

Episodernes længde og det overordnede tempo er jeg mindre positive omkring, da mysterierne ikke rigtigt er dybe nok til at underholde i 50 minutter. Lidt for ofte bliver begivenhederne trukket i langdrag. Seriens karakterer virker dog godt til at kunne bære den meget dialog, men da det meste krudt ofte bliver brugt på de første episoder for at tiltrække nye seere, tegner det ikke alt for godt for seriens fremtid.

Marvels univers er I øjeblikket i en uvant situation, hvor biografskærmen for en gangs skyld ikke er plastret til med farverige superhelte. Fans må derfor nøjes med disse Tv-serier, og de har indtil videre ikke helt nået de højder, man kunne forvente. Marvel forsøger at skabe en ny generation af superhelte, og det tager naturligvis lidt tid. Hvorvidt Loki så kan udfylde det store tomrum mellem Endgame og de kommende film er stadig på vippen.

HQ
Dette er en annonce:
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold