Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
nyheder

Microsoft er blevet beordret til at betale $20 millioner for at indsamle ulovlig data om børn på Xbox

"Regrettably, we did not meet customer expectations and are committed to complying with the order to continue improving upon our safety measures."

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Beskyttelse af data, og beskyttelsen af børn der færdes online, er to af de mest prekære, omdiskuterede og afgørende områder lige nu, og det lader til at Microsoft er blevet fundet skyldig i at have forbrudt sig mod begge dele.

Amerikanske FTC har nemlig afsløret via Twitter, at de har beordret Microsoft til at betale en bøde på $20 millioner for at have indsamlet data fra børn der spiller på Xbox på ulovlig vis. De har derfor primært forbrudt sig mod Children's Online Privacy Protection Act (COPPA). De har nemlig indsamlet data fra brugere der har anført deres alder som værende under 13, og her skal man bruge en forældre eller værges samtykke.

Microsoft har indrømmet at dette har skyldes en "technical glitch", og lader da også til at bøje hovedet i et indlæg på Xbox Wire, hvor de skriver følgende:

"Regrettably, we did not meet customer expectations and are committed to complying with the order to continue improving upon our safety measures."

Microsoft er blevet beordret til at betale  millioner for at indsamle ulovlig data om børn på Xbox


Indlæser mere indhold