Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Microsoft Surface Laptop 5

Microsoft opdaterer deres Surface line-up, men det er en mindre opdatering, kan vi godt afsløre...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Måske skal vi starte med at slå fast, at kommer du fra eksempelvis en Surface Laptop 4, så er ændringerne her så granulære, at de nærmest er svære at spotte. Microsoft har i flere år nu omfavnet reaktioner konventioner når det gælder Surface Laptop, og produceret en fortsat bundsolid men også helt og holden uambitiøs efterfølger, der til forveksling ligner forgængeren. Sådan har det i princippet været fra start af.

HQ

Så styrkerne ved Surface Laptop 5 er i princippet de samme, som vi lirrer i hver eneste Surface-anmeldelse, men det betyder ikke at de ikke er værd at nævne. Byggekvaliteten er stadig sublim, og Microsoft er blandt de eneste der kan matche en MacBook Pro i forhold til hæft og det som man internationalt kalder "fit and finish". Desuden kan du heldigvis fortsat få en Alcantara-version, hvis du vælger Platin-udgaven, som stadig er et glimrende materiale, som gør det så uendeligt meget mere behageligt at bruge den til hverdag.

Microsoft Surface Laptop 5

Det skal kombineres med det glimrende trackpad, som fortsat er blandt de bedste i branchen, og det uden tvivl mest tilfredsstillende tastatur overhovedet. Kameraet er stadig 720p men er fortsat bedre end du finder andre steder, og det er med Windows Hello. Vi får WIFI 6, Bluetooth 5.1 - alt det fundamentale der gør en bærbar til en arbejdshest er til stede her.

Der er endnu flere gode nyheder, for skærmen er fortsat en vinder. Vi snakker stadig 3:2, der gør at man får plads til mere i det vertikale rum. PixelSense displayet er fortsat 2256x1504, der er 10-point multi-touch, det er rigeligt lysstærkt og er udført i Gorilla Glass 5. Det er, med andre ord, en fryd at kigge på den her skærm.

Dette er en annonce:

Og så til det interne. Du kan vælge imellem en Intel i5-1235U og en i7-1255U, op til 32GB LPPDR5x RAM, og op til en 1TB SSD. Desuden tilbyder de denne gang en USB-C Thunderbolt 4-port udover den ene USB-A og Surface Connector-laderporten. Grafikken? Ja, den håndteres af Intel Xe. Hvis du køber den aller billigste version, så er det altså cirka 9300 kroner. Det er lidt af en kamel at sluge.

Det er kun en enkelt ny farve, Sage, Thunderbolt 4 og de nye Intel chips der vitterligt er nyheder her, som leder mig tilbage til det jeg sagde i toppen; hvis du allerede har en ældre Surface Laptop, så kan du ikke rigtig bruge den her opgradering til noget som helst.

Okay, så denne gang kan du ikke vælge en Ryzen CPU fra AMD, som typisk leverer en bedre balance mellem ydeevne og batterilevetid. Det skal dog siges at vi vores test med en i7'er på 15 tommer udgaven klemte vi cirka 10 timers blandet brug ud, som er mere end hæderligt. Det skyldes nok at CPU'erne er U-modeller, men bekymringerne om at Alder Lake ville forårsage skade på batterilevetiden, ja, det lader ikke til at passe.

Microsoft Surface Laptop 5
Dette er en annonce:

Med den større i7-1255U kan man faktisk hive over 60fps hjem med Low-indstillinger i spil som Overwatch 2, og via tests som Geekbench 5 formåede den cirka 1611 i single-core og 9002 i multi-core, der gør det muligt at redigere billede i Photoshop, og sågar let 1080p-redigering af video i eksempelvis Premier.

Den er ikke langsom, sådan kan man også sige det, men heller ej er der et enkelt scenarie hvor Surface Laptop 5 direkte excellerer. Den er en fin all-rounder, men til over 9000 kroner betaler du samtidig rigtig, rigtig meget for det glimrende trackpad, det solide tastatur og den gode byggekvalitet, og for samme penge kan du eksempelvis få en MateBook 14s fra Huawei, der er bedre på stort set samtlige målbare parametre.

Heldigvis er der stadig noget ved Surface Laptop. Der er en kvalitet, en behændighed, en alsidighed, som gør den let at anbefale hvis du eksempelvis absolut må og skal have den luksuriøse byggekvalitet. Men Microsoft må snart gerne oppe sig lidt.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold