Dansk
Gamereactor
anmeldelser
MotoGP 21

MotoGP 21

Der er måske ikke megen direkte innovation her, men det er stadig et solidt motorcykelspil, det her.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Lad os lige starte med at slå fast helt fra toppen af, at denne anmeldelse godt kan komme til at fremstå en kende negativ, og det er jeg faktisk ked af. Faktisk er det her spil slet ikke skidt. Egentlig er det et ret potent, et ret acceptabelt motorcykelspil som gør præcis hvad det skal. Problemet er at jeg har været på en lidt lang mission de sidste par år, hvor jeg har spillet alle de nyeste MotoGP-spil, og for tredje år i træk føles det lidt som de har taget "2020" af æsken, og bare erstattet det med "2021". Hvis man, som jeg, spiller dem i streg, så bliver det tydeligt hvor lidt nyskabelse der endelig foregår bag scenetæppet.

Men lad os lige få lagt det hele på bordet. Der er sololøb og turneringer, hvis du bare gerne vil vælge en person at køre som, og derefte dyste imod AI'en. Der er desuden online multiplayer for op til 22 spillere, som er en forøgelse i forhold til sidste års 13. Og så har vi spillets hovedfokus - den nye karrieredel. Milestone har tilføjet en helt ny managerrolle til dette års karrieredel, og som stor fan af stort alle spil der tilbyder det her mere strategiske perspektiv, så lød det i første omgang som en drøm. F1 2020 implementerede noget lignende, hvor du skulle skabe dit eget hold, og hyre ekstra mandskab. Det var ikke perfekt, men det virkede, og jeg var godt underholdt.

MotoGP 21
Dette er en annonce:
MotoGP 21MotoGP 21

MotoGP's version er slet ikke lige så dyb. Når du først vælger det hold du ønsker at dyste på vegne af, så er det hele faktisk næsten det samme. Der er nogle i forvejen sammensatte organisationer du kan vælge imellem, og herefter skriver du kontrakt. Disse kontrakter har specifikke mål, og hvis du ikke vil blive fyret, så skal du eksempelvis helst være i top 15. Jeg troede faktisk at jeg kunne kontrollere hele mit hold, men jeg tog fejl. Det er så sandelig muligt at kigge nærmere på forskellige bestanddele af holdet, såsom dataanalyse, eller fremstillingen af nye dele til ens motorcykler, men alt det her var også at finde i sidste års spil.

Forskellen er primært, at du i Moto2 og MotoGP kan starte et andet hold, eller et Satellite Team. Det er ikke ligefrem den mest innovative tilføjelse, men du kan hyre kørere, direktører og managere. Og så kan du ikke meget mere end at heppe, og håbe at de klarer sig godt. Jeg vil rigtig gerne have at Milestone forsøger at konstruere noget med mere dybde til næste år. Måske kunne de kigge F1 2020 lidt i sømmene?

Én af de andre nye tilføjelser kommer i spil, når du falder af din motorcykel. I stedet for at blive transporteret tilbage på sædet på magisk vis, så kan du løbe tilbage til din motorcykel selv, som ligger ude i gruset. Der er også bremsetemperaturer denne gang, som du naturligvis skal holde øje med, og det er faktisk ret sjovt. Det er ret vigtigt at tilpasse sine kørestil, og samtidig kontrollere hvor meget power din motor egentlig bør få på ethvert givent tidspunkt. Det som MotoGP-serien i forvejen gør så godt, er at få det til at handle om så meget mere end bare at køre hurtigere end de andre. Du skal køre smartere, og mestre svingene. Det er her hvor der enten skæres tid fra, eller sættes tid til, og det er virkelig svært at få styr på.

Dette er en annonce:
MotoGP 21
MotoGP 21MotoGP 21

Selve grafikken og lyden er præcis som forventet, hvis man har fulgt serien. Vi taler utrolig generisk musik, og generisk lyd også. Grafikken er lidt en blandet landhandel. Alt på selve banen ser ret godt ud, lige fra motorcyklerne selv til alle dem der sidder på dem. På den anden side af barrieren til banen mangler der stadig afgørende forbedringer.

Hvis du i forvejen elsker sporten, så er der selvfølgelig meget at elske her. Hvis du dog allerede har udtrykt din kærlighed til den ved at spille tidligere kapitler i serien, så vil du næsten have svært ved at adskille MotoGP 21 med sidste års spil, eller sågar året før det. Det er virkelig mikroskopiske forbedringer der er tale om her. Spillet får stadig et flot 7-tal, mest fordi at hvis du kommer helt udefra, så er det her faktisk en virkelig troværdig fortolkning af sportsgrene. Men Milestone, nu må I gerne genopfinde den dybe tallerken, og gøre 2022 til et lidt mere ambitiøst år for serien, ellers er vi altså ikke helt lige så tilgivende.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Solid fysik, fin grafik, stærk karrieredel der udfordrer.
-
Generisk lydlandskab, der er ikke nær lige så mange direkte nye tilføjelser som håbet.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
MotoGP 21Score

MotoGP 21

ANMELDELSE. Skrevet af Johan Vahlström

Der er måske ikke megen direkte innovation her, men det er stadig et solidt motorcykelspil, det her.Indlæser mere indhold