Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Motorola Edge20

Motorola går efter "Flagship Killer"-titlen, og de rammer sågar plet. Med det samme.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

"Flagship killer", selve begrebet er nærmest meningsløst efterhånden. En gang var det værdiladet som få andre i smartphone-branchen, da OnePlus først bevidst og intelligent begyndte at undergrave giganterne, men nu er der så heftig konkurrence i sub-flagskibssegmentet på de der 3-4000 kroner, at det er svært umiddelbart at se hvad en flagship killer overhovedet er.

HQ

En Google Pixel 5 sikrer dig de bedste billeder, Samsung tilbyder stadig en prisbevidst S20 FE (og snart en S21 FE), OnePlus har en ny Nord og selv Apple går i dag med en langt lavere introduktionspris på iPhone 12. Hvorhenne er der overhovedet plads til en producent som Motorola? Udover som en af de succesfulde producenter bag foldbare enheder (den nye Razr 5G skulle være ret fed).

Men med Motorola Edge20-serien går de efter guldet, de går efter en ganske særlig hylde hvor virksomhedens feature-set, samt intelligente beslutninger på både hardware- og software-fronten placerer dem forrest, når man netop shopper omkring det førnævnte budget. Vi har både Edge20 og Edge20 Pro, og det er på tide at finde ud af om de faktisk kan konkurrere.

Motorola Edge20

Først og fremmest er det værd lige at nævne, at Motorola Edge20 er blandt de mest futuristiske telefoner at holde i hånden. Det skyldes både industrielle firkantethed, som Apple også introducerede med iPhone 12-serien, men primært har det noget at gøre med telefonens nærmest umulige tykkelse. Den er bare 7 millimeter, og føles tyndere og lettere end nogen anden model, særligt størrelsen på 6.7 tommer taget i betragtning. Den vejer bare 163 gram, og det er nærmest en af de mest tilfredsstillende moderne smartphones at holde. Store ord, ja, men sandt alligevel.

Dette er en annonce:

Der er sparet lidt hist og her for at få telefonen ned i et så konkurrencedygtigt prisleje, så vi har ingen officiel IP-certificering imod støv og vand, selvom Motorola lover et "water-repellent design", glasset foran er i Gorilla Glass 3 (og ikke Victus), og selve ryggen er i plastik. Om hvorvidt disse ting betyder noget for dig er svært at sige, men for os lader det til at være relativt fornuftige kompromisser.

Der er til gengæld ikke meget ved displayet vi ville ændre. Vi snakker et OLED-panel på de førnævnte 6.7 tommer. Det er 1080p, altså 1080x2400, men det understøtter HDR10+, og vigtigst af alt er der 144Hz refresh-rate, noget vi tidligere kun har set på gaming-telefoner. Det gør alt lige fra spil til ren og skær navigation af brugerfladen silkeblød. Farvekalibreringen er også helt i orden, og selvom det naturligvis ikke er nær lige så "punchy" som et Samsung-panel, så tør vi godt sige at du kan se alt fra Netflix til Youtube og fortsat være uhyre tilfreds med din oplevelse.

Motorola Edge20

Indvendig ser vi også lidt besparelser hist og her. Edge20 bruger en Snapdragon 778G SoC, samt enten 128 eller 256GB og 8GB RAM. Vi følte dog aldrig, som i aldrig, at vi ventede på at telefonen skulle følge med, heller ej har det været problematisk overhovedet for SoC'en at følge med de 144Hz. Det er med andre ord endnu et fornuftigt kompromis her.

Dette er en annonce:

Der er desuden også en række ret afgørende ekstra ting her, lige fra en uhyre pålidelig fingeraftrykslæser på den side, til en dedikeret Google Assistant-knap. Der er også WIFI6, Bluetooth 5, Fast-Charging på 30 watt og et relativt solidt 4000mAh-batteri, der tager dig igennem dagen, men heller ikke mere. Et ret centralt problem opstår idet man går til ro, for der opdager man at telefonen ikke har trådløs opladning. Det er dog mere tilforladeligt her, og langt mindre på Edge20 Pro, der heller ikke har trådløs opladning. Efterhånden bør producenter dog forstå, at trådløs opladning er et must ligegyldig prissætning.

Alt det her kan blive dit for 3689 kroner. Det er kun et par hundrede kroner mere end en OnePlus Nord 2, eller lidt over halvdelen af iPhone 12. Det er sågar cirka samme pris som sidste års Samsung Galaxy S20 FE. Det er uhyre billigt, det er nærmest så billigt, at man bliver direkte betænksom, men der mangler vitterligt ikke meget her.

Du får sågar en af de software-suiter der er tættest på stock Android, og de få tilføjelser der er her, såsom Moto Display, er direkte geniale, og svære at leve uden. Moto Display lader dig tilgå og gennemgå dine notifikationer uden at låse telefonen op, eksempelvis, og ved blandt andet at svirpe med håndleddet kan du tilgå ekstra funktioner som at tænde for lommelygten. Motorola har ikke tilføjet meget til Android, men det der er her er kærkomment.

Og så er der kameraet. Endnu mere imponerende for så budgetvenlig en telefon er det, at vi her får en vidvinkel i 108 megapixel i apeture f/1.9, samt en 8 megapixel telefoto med 3x optisk zoom og til sidst en 16 megapixel 119 grader ultra-wide. Her er intet ubrugeligt makrokamera, ingen kedelig monokromlinse. Her får du hele pakken, som i hele pakken. Faktisk er den eneste reelle forskel på det kamerasystem du får her i Edge20, og det lidt vildere i Edge20 Pro, at der i Pro-modellen er en 5x periskoplinse i stedet for.

Motorola Edge20

Vidvinklen, som de fleste nok vil bruge, er overraskende solid. Der er fine farver over hele linjen, og selv med digital zoom er der nok detaljer til at du let kan croppe ind og finde det skud du gerne vil have, uden større tab. Det er dog en stor linse, selvom der bruges binning, så selve fokusfeltet er lidt lille. Det handler om at stå stille lige det ekstra sekund, for at sikre at du faktisk har den forgrund og baggrund du ønsker, men billedet er så også fyldt til randen med lækre farver og gode detaljer.

Naturligvis, ligesom så mange andre telefoner, falder det hele lidt fra hinanden i ringe lyssætning, og du kan eksempelvis få meget bedre billeder ud af Pixel 5a, som dog koster lidt mere at importere.

Edge20 er har dog totalt ændret hvad vi her på kontoret tænker på, når begrebet "flagship killer" bruges. Den store vidvinkel, den glimrende byggekvalitet, innovativ software, fantastiske skærm, udover manglen på trådløs opladning er der vitterligt intet der decideret mangler her, og det er til en pris godt under de 4000 de fleste steder. Bravo, Motorola, bravo.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold