Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

MSI Clutch GM31 Lightweight Wireless

MSI fortsætter med at lave mus - og de er ved at blive gode til det

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

MSI's Glutch GM-serie har været på markedet i noget tid, og åbenbart er mange eksisterende mus for store, for de er nu kommet med en endnu mindre og smallere udgave kaldet GM31.

Clutch GM31 Lightweight Wireless er som navnet kraftigt indikerer lille, let, trådløs og rettet imod ergonomisk korrekt brug for folk der måske ikke har verdens største hænder.

MSI kalder den "Ultra Light" med en vægt på 73 gram - om så det er "nok" til at retfærdiggøre den titel, ja det vil jeg lade være op til jer. Der eksisterer lettere, trådløse mus, lad os sige det sådan. Jeg er traditionelt til tungere mus på over 120 gram, men der synes at være konsensus om at dele ved 100 og 80 gram, altså normale mus over 100 gram, lette mus mellem 100 gram og 80 gram, og alt under er ultra let. Jeg vil så mene at de mus der ligger under 50 gram skal have deres egen kategori også.

MSI Clutch GM31 Lightweight Wireless

Normalt opnås dette med et honeycomb design, altså hvor man fjerner en stor del af materialet fra musen i et specifikt mønster der kun svækker den strukturelle integritet minimalt, men det er også lidt snyd, MSI synker heldigvis ikke så lavt og har bare lavet en let mus uden at høvle store huller i musen.

Dette er en annonce:

Musen er forbløffende billig, kun lidt over 600 kroner, og der skal faktisk være ros for at holde prisen på en trådløs letvægtsmus nede i det prisleje når alle andre nu insisterer på at tage en formue for det samme.

Musen er som sagt ikke så stor, 59 millimeter bred ved taster, og 64 millimeter bred ved håndfladen. Hvis man som jeg bruger en forskudt et forskudt claw greb, der normalt har håndledsroden hvilende på bagenden af musen, hvor jeg har området lige under fingrene, hakebenet som hvilepude. Selvom mine hænder er medium, så passer det ret godt, men den skulle heller ikke have været smallere, det er rettet imod folk med mindre hænder, og ellers laver MSI større udover. Det gør så også at man nemt kan nå begge knapper på siden, noget der kan være et problem med store mus.

Den er ret enkel; sort, musehjul, to knapper på højre side, og integreret gummibelægning til tommelfingeren. Det er helt som det skal være. Standeren der også fungerer som lader tager lige et par gange at vænne sig til at ramme rigtigt, men den er lille og diskret. Det er ret smart, for selve den lille USB dongle der gemmer radiomodtageren har en nedsænket plads inden i standeren der er nem at komme til så man kan sætte den i computeren. Du kan også tage donglen fra standeren og sætte direkte i musen så den ikke bliver væk.

Jeg lavede desværre den rookie mistake at jeg kom til at efterlade musen i laderen af flere omgange og jeg kan desværre ikke fortælle om den opgivne batteritid på 110 timer passer, men de trådløse MSI-mus vi har haft forbi kontoret har nu alle holdt hvad de har lovet, og faktisk gået lidt over hvad batteritid angår.

Dette er en annonce:

Hvis man ikke er fan af trådløse mus, så er der også en kablet udgave der kun vejer 58 gram, der så bare hedder GM 31 og koster 478 kroner, men det er reelt den samme mus.

Der er plads til tre onboard profiler hvis man ikke er tilfreds med de standard indstillinger den kommer med, der kan skiftes imellem fem DPI-følsomheder på musen. Der er et RGB-oplyst logo man alligevel ikke ser når man bruger den, så det er fint. Musen kører på 1ms radioforbindelse, har Omron-kontakter der giver et dejligt sprødt klik når de aktiveres, og med ret kort vanding, og det er PixArts PAW3310 optiske sensor der bliver brugt der mest er kendt for at kunne opfatte meget lange bevægelser ved høj DPI uden at lave problemer.

Musen er opgivet til 60 millioner klik, og med en maksimal DPI på 12.000. Selv med 4K-skærme må jeg indrømme at jeg aldrig har fundet det nødvendigt. Der er ikke overraksnede et af MSI's egne antifriktionskabler med - men eftersom at den skal bruges trådløst kan det være lidt ligemeget, og så PTFE-fødder.

For dem der har et nyere Nvidia-grafikkort så understøtter musen Nvida Reflex der kan reducere det samlede systems forsinkelse, og ikke overraskende mener de også at man kan kombinere det med deres egen, også Nvidia Reflex-godkendte, Oculux NXG253R-skærm.

MSI Clutch GM31 Lightweight Wireless

Musen er ganske hæderligt lavet, gummimaterialet på siden er lavet i en afart af små diamantformer, og man har faktisk et virkelig godt greb om musen. Musehjulet er rimeligt, men heller ikke mere end det, det er meget standard, og selvom at mønsteret i hjulet gør det behageligt men fast at bruge, så kan man godt mærke at det ikke har kostet mange basøre at lave, og det er et meget generelt problem med næsten alle der laver mus, og et område hvor MSI godt kunne have vist at de var bedre end de andre. Kontakterne, også i siden, er reposnive, hurtige til at vende tilage til udgangspunktet og som før nævnt med kort vandring og et kort, sprødt klik.

Trackingen gav ikke anledning til problemer, og jeg oplevede på samme måde ikke problemer med lag eller manglende præcision. Når jeg tester trådløse mus skifter jeg med fuldt overlæg frem og tilbage imellem den trådløse mus og en ekstra kablet mus i den bedre ende for at se om jeg oplever lag eller præcisions problemer, og det gjorde jeg ikke her, hvilket må siges at være det mest essentielle for en trådløs mus, men sådan helt overordnet er jeg også stor fan af radiobølgebaseret signaloverførsel og har svært ved at forstå dem der bruger Bluetooth.

Så, fornuftigt bygget, god ydelse, og en rigtigt fornuftig pris og batterileveltid, så mangler vi bare et musehjul der ikke er lige så standard som alle de andres.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Meget let, lav batterilevetid, ingen problemer med præcision eller forsinkelse.
-
Passer ikke til alle slags hænder, mangler måske lidt RGB, kedeligt musehjul.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold