Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

MSI Clutch GM51 Lightweight

Vi tester MSI's største letvægtsmus som både kablet og trådløs

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

For dem der endnu ikke har gennemskuet det, så kører MSI med en 31-, 41- og 51-serie af deres letvægtsmus kaldet GM Clutch - hvor tallet indikerer noget om hvor stor musen er. Lille, stor og medium/stor, selvom at GM41 teknisk set er større, men dog ikke så høj som GM51.

HQ

Den har på papiret alt det rigtige. MSI's bruger igen deres rillede sidegreb, der fungerer godt, bortset fra at det har fået et marketingsnavn; "Diamond Lightgrip" - og det er delvist fair nok, der er RGB inde bag ved. Den vejer kun 75 gram, hvilket ikke er meget for en stor mus. Polling-Raten er 8000Hz, om indmaden så kan håndtere det har jeg ikke kunne greje, det er et punkt hvor nogle konkurrenter har misset skiven. Der er en "Anti-Smudge Surface" hvilket er marketingssprog for glat overflade. Den understøtter desuden Nvidia Reflex - hvilket er herligt, og så er der både Omron-kontakter i musen og en Pixart PAW3395 optisk sensor der primært udmærker sig ved at være en nyere model, men dog skulle være bedre til at synkronisere med den valgte Polling-Rate end tidligere modeller. MSI skal dog have ros for at de i materialet sendt til pressen gør tydeligt opmærksom på at visse hardware-krav skal være opfyldt for at kunne udnytte det.

MSI Clutch GM51 Lightweight

Den er ret standard i sit design, højrehåndet og følger den nærmeste defacto standard for alle mus der ikke bruger konkave knapper. Der er et centralt musehjul og to knapper på siden, og vil man ændre DPI eller andet foregår det nedenunder musen. For nogen er det totalt no-go, for andre gør det ingen forskel - men det er en vigtig detalje at have for øje.

Jeg må dog sige at sideknapperne er væsentligt ringere end de to primære knapper, og har tydeligt væsentligt ringere kontakter bagved, og selvom at jeg personligt er ligeglad, så kan jeg forestille mig at ikke alle vil være glade for at de er noget mere svampede og noget længere om at respondere. Herudover vender jeg, som altid, tilbage til at musehjulet føles dårligt og billigt, og slet ikke føles som værende i same kvalitet som resten af musen, selv lyden af det når man scroller lugter af dårlig kinaplast, hvor resten af musen er i polycarbonat og siderne lavet i termoplastisk gummi.

Dette er en annonce:

Undersiden er med PTFE-fødder. Vi har haft to eksemplarer til test, og her fandt vi en mærkværdig forskel på de to varianter. Den kablede mus havde klart andre fødder der var langt glattere og nemmere gled på underlaget, især når man testede med glasmusemåtte. Nå ja, og så havde den et FrixionFree-kabel, altså friktionsfrit kabel som alle mus åbenbart skal have nu om dage. Den trådløse variants fødder var ikke nær lige så gnidningsfrie.

Jeg er ikke i tvivl om at marketingsmaterialet sikkert vil slå hårdt på at sensoren kan klare 26.000 DPI. Som en der jævnligt bruger en 4K-skærm til at teste med må jeg sige at det kommer man slet ikke i nærheden af at bruge stort set uanset hvilket spil man har med at gøre. Det er også en sjov detalje at logoet lyser op i forskellige farver alt efter DPI-indstilling, det er bare ikke noget jeg har lagt mærke til da logoet er placeret lige under hvor håndfladen hviler, og derfor ikke er noget man ser når man bruger produktet.

Prisen er for den trådløse model 1179,99 kroner, og den den kablede koster vejledende 539,99 kroner.

MSI Clutch GM51 Lightweight
Dette er en annonce:

Den trådløse udgave er, i teorien, stort set identisk, og kommer med MSI's standard oplader der også fungerer som holder til den trådløse dongle. Desværre kom jeg til at oplade uden at checke batteritid, men kan konkludere at den snildt holder til en uges brug, og at opladningen er ekstremt hurtig. Jeg må dog som sagt nævne at den trådløse har mærkbart andre fødder, de føles anderledes, men også sensoren synes ikke implementeret lige så godt, jeg oplevede mærkbar lag, og det kan teoretisk skyldes et driverproblem, men kun med den trådløse, så ved jeg godt at den ikke er så dyr for en trådløs mus, men det kan altså gøres bedre. Det er måske et ret centralt problem her - der er ikke nogen specifikt imponerende feature, og GM51 lanceres ind på et marked fyldt til randen med solide konkurrenter. Det er altså et ret stort problem. "No room for error", som man siger.

Den kablede udgave derimod ligger godt i hånden, jeg er vild med det nubrede sidegreb, og Omron-kontakterne er altid en sikker vinder, men der er ikke samme sprødhed i klikket, samme hurtige tilbagevenden til udgangspositionen som hos mange af dem der kun laver mus og tastaturer, og sideknapperne er altså bare lidt svampede at bruge. Jeg synes dog at musehjulet er det vigtigste at arbejde med fremadrettet. Det er ikke et produkt der som visse andre fabrikanters tilbehør er ubrugeligt, men det er et benhårdt marked, og selvom GM51 Lightweight er billig, både den kablede og trådløse, så findes der altså desværre bare bedre alternativer til samme penge.

06 Gamereactor Danmark
6 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold