Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
musik-anmeldelser

Suspekt - Elektra

Albertslund-gruppen Suspekt skruer op for mørket på deres fjerde plade.

  • Tekst: Anders Munkebo - gæsteanmelder

Suspekts forrige og tredje album, Prima Nocte, var gruppens Sorte Album, hvis man skal udtrykke sig i en Metallica-terminologi. Et super kompetent og på alle måder gennemproduceret værk, der dog flirtede med de mere kommercielle sider.

Som i Metallicas tilfælde førte det til, at Suspekt for alvor nåede ud til masserne. Prima Nocte var mere spiselig og melodisk end forgængerne.

Jeg føler dog ikke, at Suspekt gav køb på sig selv på Prima Nocte, de bevarede deres særegne kendetegn. Humoren, ondskaben, hor, dommedagsprofitierne og de vulgære beskrivelser af menneskets mange skyggesider.

Dette fortsætter de i bund og grund med på Elektra, Suspekts fjerde udgivelse. Som altid er Orgi-E og Bai D i front, og supplerer hinanden til perfektion i deres meget forskellige tilgang og rytmik.

Bag knapperne er der dog sket fornyelse. Elektra er produceret uden Troo.L.S, der fortsat jagter lykken i USA. I stedet har Rune Rask, den anden mand bag knapperne på de tre foregående Suspekt-udgivelser, allieret sig med Jonas Vestergaard.

Jonas og Rune var også producerteamet bag udgivelsen Selvmord, der udover Suspekt havde L.O.C. med om bord.

I forhold til foregående udgivelser er Elektra mindre musikalsk varieret, og dyrker mere det mørke og dystre.

Udgivelsen er mere tilbagelænet med et mere udtalt drum'n'bass-lydtapet, hvilket egentlig passer rigtig godt til Orgi-E's og Bai D's tekster. Og numre som Helt Alene, hvor Suspekt har allieret sig med Tina Dicow, Vi ses i Helvede, Klaus Pagh og The Valley (Kinky Fætter 2) skal nok ramme alle Suspekt fans lige i hjertet. Dog mangler Elektra noget af den variation, som der har været på tidligere udgivelser. Men alt i alt en super udgivelse, der vokser og vokser. Tag en lytter.

Suspekt - Elektra
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer