Dansk
Gamereactor
lifestyle

Musiktitaner går sammen om at tage imod og sagsøge AI-startups

Sony, Universal og Warner søger at stå over for problemerne med AI kun måneder efter, at flere kunstnere underskrev et brev, der opfordrede til, at AI blev reguleret.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Hver branche står over for en større og større indvirkning fra kunstig intelligens. Den kreative industri er naturligvis, hvor meget af kritikken og de største overskrifter findes, da AI-virksomheder bruger teknologien til at fordrive reklamer fra deres job for at erstatte dem med robotter, der effektivt trænes ved at studere og ofte stjæle andres arbejde.

For musikindustrien førte dette til, at over 200 højt profilerede kunstnere underskrev et brev, der opfordrede til bedre regulering af AI for et par måneder siden, og nu søger et par store pladeselskaber at deltage i kampen.

BBC News rapporterer, at Sony Music, Universal Music Group og Warner Records sagsøger to AI-startups, Suno og Udio, som begge påstås at have krænket krænkelser af ophavsretten i det, der beskrives som en "næsten ufattelig skala".

Retssagen hævder, at softwaren skabt af parret stjæler musik, der ejes af andre, og derefter gylper lignende arbejde op og derefter beder om et kompensationsgebyr på omkring $ 150.000.

Dette er en annonce:

Selvom ingen af virksomhederne har udsendt en erklæring om retssagen, har AI-virksomheder tidligere tilsluttet sig påstanden om, at det materiale, de producerer, er i overensstemmelse med doktrinen om rimelig brug, der tillader, at ophavsretligt beskyttet arbejde bruges uden en licens, der antager det til satire og nyheder.

Musiktitanerne baserer imidlertid deres påstand på ideen om, at de to virksomheders AI-software stjæler dets ophavsretligt beskyttede materiale til en økonomisk gevinst, hvor retssagen siger, "der er ikke noget funktionelt formål med... [den] AI-model til at indtage de ophavsretligt beskyttede optagelser andet end at spytte nye, konkurrerende musikfiler ud ".

Vi vil uden tvivl høre mere om dette i de kommende måneder, efterhånden som retssagen skrider frem.

Musiktitaner går sammen om at tage imod og sagsøge AI-startups
ShutterStock
Dette er en annonce:


Indlæser mere indhold