Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
nyheder
Starcraft II: Wings of Liberty

Starcraft II bliver brugt til forskning i kunstig intelligens


Forskning i kunstig intelligens kører derudad, og nu ønsker forskere at yderligere inkorporere spil som led i denne udvikling. Deepmind, en ledende organisation indenfor forskningsområdet har afsløret at de har indgået et partnerskab med Blizzard via deres hjemmeside. Deepmind vil fremadrettet benytte Starcraft II som udviklingsplatform til at forske og videreudvikle kunstig intelligens.

Blizzard leverer i den forbindelse en masse data som den kunstige intelligens kan imitere, da denne form for træning giver de bedste resultater.

Deepmind har forklaret at Starcraft II fungerer som glimrende platform til udvikling af kunstig intelligens, da spillet indeholder en række undermål indenfor den overordnede motivationsramme. Bare det at samle ressourcer og planlægge koordinerede angreb kan virke trivielt for mennesker, men netop disse opgaver er en stor udfordring for en AI.

Det lyder da spændende.... og skræmmende. Altså, intelligensen skal vokse, udvikle sig og lære af potentielle krigsscenarier.

Starcraft II: Wings of Liberty