Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
nyheder
Limbo

Danske Playdead har hevet 58 millioner ind over de sidste to år


Facebook
TwitterReddit

Når man tænker på dansk spiludvikling, så falder tankerne først og fremmest på IO Interactive, men i løbet af det seneste årti er der sprunget masser af studier op herhjemme, som har stor succes med at udvikle mindre titler. Ét af disse studier er Playdead, som debuterede med Limbo tilbage i 2010, og som fulgte op med Inside for nogle år siden.

Bag kulissen har der været problemer for studiet, hvor en magtkamp imellem de to ejere, Dino Patti og Arnt Jensen udspillede sig. Dette endte med i 2015, at Dino Patti blev købt ud for hele 50 millioner kroner. Det lyder som meget for en mindre virksomhed, men deres indtjening er nu ganske stor.

Ifølge Børsen har Playdead nemlig hevet 58 millioner kroner hjem i overskud over de seneste to år. Størstedelen af beløbet kommer naturligvis fra salget af Inside, der siden lanceringen er udkommet på flere og flere platforme.

Playdead ligger inde i Jorcks Passage i København.

Limbo