Dansk
Gamereactor
nyheder

E3: Live fra Microsoft

Alt nyt fra pressekonferencen

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Så skød Microsoft E3 igang med den årlige pressekonference, hvor den største af nyhederne kom til sidst med annonceringen af Final Fantasy XIII til Xbox 360. Nedenfor vil vi kort opsamle pressekonferencens største nyheder og efterfølgende vil hele vores direkte og detaljerede opdatering være at finde.

Opsummering:
- Fallout 3 får, i stil med GTA4, eksklusivt indhold fra nettet til Xbox 360 og PC.
- Resident Evil får en online co-op funktion og udkommer d. 13. marts næste år.
- Fable 2 er så godt som færdigt og udkommer til oktober.
- Gears of War 2 udkommer d. 7. november.
- Xbox 360 har solgt 10.3 millioner enheder i USA, har 12 millioner Xbox Live medlemmer på verdensplan.
- Microsoft proklamerer, at Xbox 360 vil sælge mere end PS3 på verdensplan i denne generation.
- Xbox 360 får et helt nyt interface til efteråret, der ligner en form for Windows Media Center med et strøg af Apple. Dertil kommer de Mii-lignende Avatars, muligheden for at danne et "party" med op til 8 personer og lave en masse ting i fællesskab.
- Xbox Live Primetime kommer også til efteråret, hvor du på din konsol vil kunne deltage i quiz-shows såsom "1 mod 100".
- Geometry Wars 2 og Galaga Legion kommer på Xbox Live Arcade i næste måned.
- Portal: Still Alive og det originale Banjo-Kazooie kommer på Xbox Live Arcade senere på året.
- I 2009 kommer der et South Park spil på Xbox Live Arcade.
- Scene It? 2, You're In The Movies og Lips bliver annonceret. Microsofts modstykker til Buzz, EyeToy og Singstar.
- Infinite Undiscovery lander i Europa d. 3. september, The Last Remnant d. 20. november og Star Ocean til foråret.
- Final Fantasy XIII kommer til Xbox 360.

Direkte opdatering:
19:27: Folk er på plads og på skærmen svæver konsoller og kontrollere i forskellige former og mønstre. Der er ikke længe til før Microsoft åbner ballet.

19:35: Don Mattrick, der tidligere styrede EA, er hoppet på scenen og prøver at gøre Xbox 360 til den nye jesus, hvor han fortæller, hvordan alle de store spil sælger bedst på Microsofts konsol.

19:36: Mattrick nævner spil som GTA4, Halo 3, Rock Band og Guitar Hero som nogle af de spil, der har markeret Xbox 360, og spil som Fallout 3, Resident Evil 5, Fable 2 og Gears of War 2, der skal markere sig i år.

19:39: Så er der trailer fra Fallout 3. Den ikoniske humor med Vault Boy er intakt og spillet ser ganske enkelt fantastisk ud. Kan det blive dette års BioShock? Bethesda ser i hvert fald ud til at have ramt helt rigtigt.

19:40: Todd Howard fra Bethesda kommer på scenen og vil fremvise spillet direkte! Et lidt komisk øjeblik, hvor controlleren mister forbindelse fra konsollen, men Todd får hurtigt løst problemet :)

19:42: På trods af de post-apokalyptiske omgivelser, er spillet fantastisk smukt. Den amerikanske nationalsang spiller i baggrunden og sætter stemningen perfekt. Todd Howard render nu rundt med en shotgun og får nedlagt en række fjender.

19:44: Verdenen er enorm! Ifølge Howard er der mere end 100 timers spilletid og man kan bevæge sig rundt over det hele. Nogle robotter fik lige smagt på Howards nådesløse arsenal.

19:45: Spillets overgang mellem real-time spil og de pauser, der opstår, når man møder fjender, virker meget glidende. Nu fortæller Todd Howard, hvordan Fallout 3, i bedste GTA4 stil, vil få eksklusivt indhold på Xbox Live til både Xbox 360 og Games for Windows Live.

19:47: Så er tiden kommet til Resident Evil 5. Jun Takeuchi, spillets producer, kommer på scenen og vil guide os igennem en demo. Spillet ser som forventet helt fantastisk ud. Animationerne er fuldstændig flydende og meget livagtige.

19:48: Capcom fremviser nu spillets online co-op mulighed! En kvinde, hvis navn jeg ikke helt ved, hvordan skal staves, hjælper nu Chris til at komme videre i banen. Chris giver hende en ordentlig hestesko til at kunne hoppe over på en anden bygning, hvor hun nedlægger et par zombier.

19:49: Chris hjælper med en dejlige sniper rifle, så spillets kvindelige hovedperson ikke skal stå med hele arbejdsbyrden. Bagefter smutter nu ned på gaden for at lukke Chris ud af bygningen, så de begge kan komme videre i banen.

19:50: Og lige som Chris og Sheva, som hun hedder, skal til at møde noget af en grum boss med motorsav, stopper Capcom desværre demoen. Men de er ikke helt færdige! Resident Evil udkommer både i USA og Europa d. 13. marts 2009, kun en dag efter udgivelsen i Japan. Desværre først i 2009 altså, men trods hurtigt i Europa.

19:52: Så er Peter Molyneux på scenen og fortæller, at Fable 2 nu er færdigt. Sådan da. Men alt indholdet er lavet. En ny trailer kommer på skærmen, tydeligvis en CG film, men ikke desto mindre meget smuk.

19:54: En dreng ender med at få en fuglelort i hovedet og sådan starter spillet altså. Vejen til helt er åbenbart lang og hård. En demo af spillet er nu gået igang. Under spillet vil nogle små, blå bobler være at finde rundt omkring og det er åbenbart et ikon for dine venner på Xbox Live. Hvis du klikker på dem, vil din venner åbenbart være i spillet i løbet af få sekunder, uden nogen form for menuer.

19:56: Ifølge Molyneux er Fable 2 en spændende co-op oplevelse, fordi det gør så meget andet end alle andre co-op spil. Eksempelvis kan din ven prøve at score din kone. Spillet udkommer til oktober. Desværre en meget kort demo, men det kan spilles på E3.

19:58: Så er der Gears of War 2 trailer. Jeg kan vist ikke sige meget andet end: WOW! Jeg tror ganske enkelt, at der er lagt an til noget stort med det her spil. Cliffy B indtager scenen og gør klar til at fremvise spillet direkte sammen med spillets senior producer, Rod Ferguson.

20:00: Hvis jeg nogensinde har tænkt, at grafikken ikke var særlig forbedret over det første Gears of War, så æder jeg de tanker i mig igen! Spillet ser voldsomt imponerende ud og langt mere stort og episk end før. I baggrunden står røgskyer og voldsomme brande og sætter stemningen perfekt, mens Marcus Phoenix kæmper mod en ny fjende. Noget der ligner en overdimensioneret edderkop.

20:02: En fjende med flammekaster bliver, heldigvis, skudt ned i distancen. Nogle fjender prøver at kravle op langs kanten ved at smide kroge op med snore på, som Cliffy B dog hurtigt skyder ned.

20:03: Hammer of Dawn er naturligvis tilbage og bliver brugt i bedste stil. Og så kom Brumak'en endelig. Det kæmpemæssige dyr kan ses i distancen med en hær af Locusts foran sig, men Marcus Phoenix tager et opstillet maskingevær i hænderne og går igang med at høste.

20:04: Der er ikke ét sløvt øjeblik i dette spil! Bygningen før styrede sammen og Phoenix tog derfor et elevator, bare sidelæns, for at komme ud fra bygningen. Og meget tættere på den kæmpemæssige Brumak. Phoenix foreslår åbenbart, at de skal hoppe på det store dyr... og der slutter demoen.

20:05: Spillet udgives over hele verden d. 7. november! Og så vil det indeholde en fem-personers co-op funktion kaldet Horde, hvor spillerne kæmper imod en konstant større skare af Locust fjender.

20:06: Så er Don Mattrick igen på scenen og vil atter prøve at gøre computerspil og Xbox 360 til verdens smørhul. Kom nu med flere spil :) Ellers kan i få at vide, at man regner med, at der vil blive brugt $48 milliarder dollars på spil i år. Sådan!

20:08: I USA fører Xbox 360 stadig med 10.3 millioner enheder, kun 100.000 mere end Wii dog! Men 5 millioner mere end PS3. Det er dog kun i USA. Men nu tør Mattrick erklære, at Xbox 360 vil sælge mere end PS3 på verdensplan i denne generation. Wii bliver dog ikke omtalt i samme åndedrag.

20:09: Nu er der 12 millioner mennesker på Xbox Live, med et nyt medlem hvert femte sekund.

20:11: Nu kommer NBC og Universal Studios også på Video Marketplace. Men hvornår kommer det til Danmark? Intet svar endnu...

20:12: Twelve Monkeys på Xbox Live Video Marketplace! Dog kun for USA. Europa får nu også film fra Constantin Film og MGM.

20:13: John Schappert kommer på scenen og vil fortælle lidt om, hvordan de vil fortsætte trenden. Er der noget nyt at komme efter mon?

20:14: Så er der nyt interface! Gennem en softwareopdatering bliver hele interfacet lavet om! Det har lidt af et Apple look over sig og rygtet om de såkaldte Avatars viser sig at være ægte. Det ser rigtig, rigtig godt ud!

20:16: Avatars er en blanding mellem Mii's og figurerne fra Home. Meget tegneserie/animé-agtige. Det er åbenbart Rare, der har haft en finger med i spillet og udviklet disse Avatars.

20:18: De skulle åbenbart kunne tilpasses rigtig meget. Og de vil blive brugt over det hele i det nye interface. Vennelisten er erstattet af en form for mødested, hvor de forskellige Avatars står. Og det giver mulighed for, endelig, at være op til 8 personer sammen i et party, der kan snakke sammen.

20:19: Du kan også fremvise billeder til venner i dit party. Og noget helt nyt er Primetime, hvor man kan være med i "game shows". De fremviser 1 mod 100, TV-serien nu i digital form, hvor du og dine venner kan deltage. Og præmierne? Jo, de skulle vist være ægte nok! Kan man så vinde en million kroner over Xbox Live nu? Det må tiden vise...

20:21: Så ser vi den nye spilkanal. I det nye interface bliver spillene fremvist som "box arts", nærmest som Cover Flow i iTunes, og et nyt Uno vises: Uno Rush. Avatars bruges naturligvis direkte i spillet.

20:22: Geometry Wars 2 annonceret! Det kommer allerede i næste måned og naturligvis udviklet Bizarre Studios igen. Godt ser det ud, men mere af det samme.

20:23: Første ægte efterfølger til Galaga, Galaga Legions, kommer også på Xbox Live Arcade. Også på Arcade i næste måned allerede.

20:24: Uha! Efterfølger til Portal, navngivet Portal: Still Alive, kommer eksklusivt til Xbox Live Arcade til efteråret! Se det er noget, der rykker! Og i 2009 kommer der såmænd også et South Park spil.

20:25: Nu kommer der nyt om XNA og deres YouTube-lignende spilservice, der kommer som en del af det nye interface.

20:26: Microsoft har åbenbart også lavet en eksklusive aftale med Netflix, så du kan se ALLE deres film og TV-shows UDEN ekstra beregning. Kan det virkelig passe? Jeg håber virkelig det kommer til Danmark. Og du kan endda se filmene sammen med de syv andre venner i dit party. Wow...

20:28: Shane Kim kommer nu scenen. Så burde det være tid til nye spil :)

20:29: Der vil være mere end 1000 spil på Xbox 360 inden årets udløb. Og så er der Banjo-Kazooie trailer. Et spil som nogle af jer nok ved, at jeg glæder mig en del til efter jeg prøvede det hos Rare tidligere på året.

20:30: Efterfulgt af en trailer til Viva Piñata: Trouble in Paradise. Lavet som en naturdokumentar :) Ser præcis så flot og farverigt ud, som vi forventer.

20:32: Det originale Banjo-Kazooie kommer på Xbox Live Arcade! Fantastisk...

20:33: Så bliver Scene It? 2 annonceret og det ser ud til, at de nye Avatars bliver benyttet direkte i spillet.

20:34: Denne gang vil du også kunne hente indhold til spillet fra Xbox Live. Godt så. Og så en annoncering af et spil, de kalder "You're In The Movies", hvor du selv vil kunne være i film. Hmm...

20:35: Det indeholder små minispil, som derved ryger ind i en samlet film, der skal forestille kiksede B-film. Don Mattrick løber på skærmen, hvor hans underkrop bliver udskiftet med kæmpemæssige klovnebukser. Spillet bruger altså Live Vision Cam.

20:36: Det minder rigtig meget om EyeToy. Nu skal Schappert klaske hvepse. Har vi ikke set det før? Selvfølgelig bliver det hele samlet i en form for film til sidst, men alligevel... ak ja, nogle gang må man bare følge strømmen :)

20:38: En lettere buttet dame fra Microsoft forsøger nu at danse disko. Så skal de bare annoncere Singstar-klonen Lips og så vil de have alle modstykkerne til Sonys sociale successpil.

20:39: Den endelige film, som de små minispil så samler ind til, ser dog ganske fornøjelige og tilpas kiksede ud til at være ret morsomme. Et meget interessant twist til en ellers tro EyeToy kopi.

20:40: Filmene kan naturligvis også deles med andre på nettet, og spillet sælges sammen med Vision kameraet.

20:41: Nu lyder det som om, at Lips snart bliver annonceret. Shane Kim fortæller, hvordan der downloades ret mange sange på Xbox Live, og nu kommer der en gut fra Red Octane for at fortælle lidt om det nye Guitar Hero.

20:44: Ren Guitar Hero 4 snak lige nu, og det nye er, at Xbox Live brugere kan downloade helt nye R.E.M. sange ved lanceringen. Og desuden vil Metallica samarbejde med Guitar Hero, så deres næste album Death Magnetic, kommer på Guitar Hero 4 over Xbox Live med det samme.

20:47: Og så er det endelig blevet tid til Lips. De trådløse controllere med LED-lys ser faktisk rimelig fede ud, men på skærmen er det meget ens med Singstar. Hvis det skulle komme bag på nogen. Nu bliver det dog bekræftet, at man kan bruge sine egne sange i spillet! Så kan vi tale om skarp konkurrence.

20:48: En asiatisk version af Peter Moore, produceren fra Lips-udvikleren iNiS, kommer på scenen og fortæller, at man kan bruge alle sine egne sange i spillet. Hvordan det virker er dog en anden sag, vi må få svar på senere. Og så kommer Duffy på scenen og synger Mercy, der kommer til at være i spillet.

20:51: Så blev der sunget igennem. Og lad os så komme tilbage til spillene ;)

20:52: Shane Kim fortæller, at han er glad for, at Rock Band 2 debuterer eksklusivt på Xbox 360. Og det vil nu blive fremvist. Så har vi da også haft nok musikspil for i dag, hva? :)

20:54: Der kommer til at være 48 sange i spillet, altså alt for mange til jeg kan skrive dem her, men! Den helt nye Guns'N'Roses sang kommer til at debutere i Rock Band 2. Så har man hørt det med... og sammen med AC/DC's sang "Let there be rock". Det kan vi li'!

20:56: Alle sange, der kunne downloades fra Rock Band, går direkte ind i Rock Band 2, så der bliver altså rigtig mange sange fra start af. Hele 500 af slagsen. Så burde der være nok at spille...

20:57: Nu kommer Wada, Square-Enix's præsident på scenen, der med et godt gebrokkent engelsk vil annoncere...

20:58: Først nævnes Infinite Undiscovery, The Last Remnant og Star Ocean. Infinite Undiscovery vil blive udgivet d. 5. september i Europa. Hele seks dage før det lanceres i Japan. Er det nogensinde sket før?

21:00: Star Ocean udkommer til næste forår og den første trailer fra spillet kan nu downloades på Xbox Live. Og så til The Last Remnant, der udkommer først på Xbox 360 d. 20. november i Europa. Og det er The Last Remnant, som nu fremvises.

21:01: Som visse brugere nok ved, så er jeg ikke den store JRPG entusiast, men The Last Remnant ser nu alligevel ret godt ud, må jeg indrømme. Vil Square-Enix annoncere mere?

21:02: The Last Remnant vil også udkommer på Games for Windows, altså PC. Og det var så det for Square-Enix. Så stadig ingen Final Fantasy til Microsoft.

21:03: Så er det ved at være slut... eller! Wada fra Square-Enix er tilbage på scenen og fremviser nu en film fra...

21:06: Den er god nok! Final Fantasy XIII kommer altså på Xbox 360. Det er helt sikkert en ting, som Microsoft har kæmpet for siden Xbox blev til og nu lykkedes det altså endelig for dem.

21:08: Så er der lige lidt takketale. Men faktum er altså, at Final Fantasy langt om længe også kommer til Microsofts konsol.

21:09: Så er pressekonferencen slut. Altså ingen nye Halo spil, intet Halo Wars, intet Alan Wake... Det bliver spændende at se, hvad Microsoft ellers har i bagagen til resten af E3. Fortsat god aften til jer alle :)

21:12: Lige en sidste ting: selvom det bliver gratis at bruge Netflix på Xbox 360, så koster det stadig penge at købe film. Men de film, som man eventuelt allerede har på sin Netflix konto, kan man se gratis på Xbox 360.

E3: Live fra Microsoft


Indlæser mere indhold


Cookie

Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.