Dansk
Gamereactor
nyheder

E3: Live fra Nintendo

Så er det Wii'ens tur

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Så fik Nintendo afholdt deres pressekonference, som blandt andet bød på et nyt WiiSports og WiiMusic. Nedenfor er en kort opsummering af pressekonferencens højdepunkter og dernæst følger den detaljerede gennemgang.

Opsummering:
- Shaun White Snowboarding kommer i år eksklusivt til Wii og benytter balancebrættet.
- Animal Crossing: City Folk kommer også i år med en mikrofon, WiiSpeak, som sættes oven på censoren og bruges til at snakke med vennerne i spillet.
- Wii MotionPlus sælges sammen med WiiSports Resorts, der udkommer til foråret. Du kan blandt andet kaste med frisbee, sejle med vandscooter og kæmpe med sværd.
- Holdene bag Mario og Zelda er på vej med nye spil til Wii.
- Et nyt Guitar Hero og GTA: Chinatown Wars udkommer i år til Nintendo DS.
- Til jul udkommer også Wii Music, der har mere end 15 forskellige instrumenter, og hvor du blot spiller ved at bevæge kroppen og trykke lidt på nogle knapper. Altså markant anderledes, og lettere, end med Guitar Hero og Rock Band.

Direkte opdatering:
17:59: Så er det ved at være tid. Pressekonferencen afholdes i det berømte Kodak Theater, hvor Oscars hvert år uddeles, og samme sted brugt Nintendo også i 2006. Dengang fremviste de for første gang Wii... hvad mon de pønser på i år?

18:03: Lidt forsinkelse som sædvanlig, men nu er det et spørgsmål om minutter eller sekunder før det går igang. Vi venter spændt...

18:07: Og så er det igang... det hele starter med en lille montage video, der viser alverdens mennesker spiller Wii og Nintendo DS. De ser utrolig glade ud. Mon der er en sammenhæng? ;)

18:10: Så er det igang. Det er ikke Reggie, der kommer på scenen, men i stedet Cammie Dunaway. Hun kan heller ikke lade være med at smile. Hun er åbenbart en glad mor... åh gud

18:11: Nu viser hun nogle situationer, hvor hun troede hun var en sej mor, som eksempelvis snowboarding, men det gik ikke så godt, som hun troede. Så nu ved vi, hvad Wii egentlig skal bruges til: at redde mødre!

18:12: Og så får hun hjælp fra Shaun White, der blev afsløret i siden og som står på snowboard på balancebrættet. Så ser vi altså, hvordan den smarte badevægt snart bliver brugt i andre sammenhæng.

18:14: Shaun White klarede det egentlig ikke særlig godt og styrtede. Godt det ikke er virkelighed. Men han virker begejstret for balancebrættet og spillet. Han fortæller også lidt om, hvordan han har hjulpet til med spillet. Åh nej... nu skal den desperate mor også prøve. Det er en smule sjovt at se dem med bare fødder oppe på scenen :)

18:15: Hun klarer sig overraskende godt i half-pipen. Balancebrættet er virkelig skræddersyet til at sportsgren som denne og spillet ser rigtig godt ud. Bliver dog spændende at se, hvordan man egentlig udfører de forskellige tricks.

18:16: Og spillet kommer eksklusivt til Wii. Nu kommer Nintendos præsident, Iwate på scenen. Er han blevet bedre til engelsk i år? Ikke rigtig... men han har lært at være en liiille smule mere interessant. Selvom han stadig ikke er den store aktør :)

18:17: Iwata fortæller om det dystre syn folk havde på Nintendo i 2003, hvor han første gang stod på scenen. Og se hvor de er nu. Han har ret... deres nuværende udvikling er kommet bag på rigtig mange.

18:18: Hvad er der så sket af nye ting i Nintendos nye paradigme? For det første mener han nu, at spil kan sælge i meget mere end 1 eller 2 år. Såsom Brain Age, der som vi nok ved stadig sælger forbavsende godt.

18:20: Holdene bag Mario og Zelda er på vej med nye titler til Wii. Er det alt vi kommer til at høre til dem i dag? Nintendo vil altså gerne understrege, at de ikke har glemt hardcore spillerne. Men straks efter fortæller og viser Iwata, hvordan brugerbasen er blevet udvidet gevaldigt.

18:20: Iwata fortæller også, hvordan konsoller tidligere primært blev købt som gaver til jul, men at de nu købes mere og mere til eget brug.

18:22: Nintendo vil gerne fjerne forskellen mellem gamer og non-gamer. De er kommet et langt stykke med Wii Sports, Mario Kart og Wii Fit. Og Guitar Hero III, som ifølge sælger bedst på Wii.

18:23: Nå... nu vil Iwata kigger fremad. Hvad er det næste? Alt bliver gammelt, fortæller han, så handler om at holde tingene frisk. Ganske sandt Iwata... hvis os hvad du har :)

18:24: Engaged, Enriched og Enthused. Det er de tre nøgleord, som Nintendo styrer efter, når de bevæger sig fremad. Deres mål er at danne nye paradigmer.

18:25: Første nye ting handler om brugerskabt indhold, man kan dele med hele verden. En video med Animal Crossing kommer derfter på.

18:26: Spillet hedder Animal Crossing: City Folk. Grafikken er som man kender det: sød og nuttet. Man er atter fri til at gøre, hvad man vil. Spillet er stadig uden mål. Og selvom man ikke spiller, så vil personerne stadig leve i spillet, gå i seng osv.

18:27: Nu er der kommet en by med, hvor der er et auktionshus, hvor du kan sætte ting til salg. Der er mange butikker at besøge for at ændre udseende, eksempelvis så du ligner din Mii.

18:28: Du kan også skrive beskeder til venner med billeder. Og nyt tilbehør! Wii Speak. En mikrofon ovenpå sensoren på TV'et, så du kan rende rundt med andre venner og snakke sammen. Altså ikke et headset som på Xbox og Playstation, men en mikrofon, der sidder på fjernsynet.

18:29: Man kan åbenbart tilpasse sine byer rigtig meget, så det afspejler din personlighed. Og så invitere dine venner på besøg.

18:29: Så kommer Reggie endelig på scenen! Hvad mon han har at sige?

18:30: Animal Crossing kommer i år sammen med Wii Speak mikrofonen. Wii har indtil videre solgt 10 millioner i USA og Nintendo DS hele 20 millioner.

18:32: Så snakkes der lidt tal og marked. En ny graf viser, hvordan Nintendo DS har solgt bedre end ALT andet. Dernæst PSP, så Wii, Xbox 360 og til sidst PS3. Nintendo fører altså begge kapløb.

18:33: DS ser ud til at sælge bedre i år end sidste år, trods folks forventninger. Gad om vi nogensinde ser en efterfølger til Nintendos mobile konsol? :)

18:34: Nintendos nylige marketingskampagne i USA med kendisser har åbenbart give bonus, hvor spilsalget steg markant som følge.

18:35: Nintendo mener, at næste salgstal vil få Wii til at overgå Xbox 360 i samlede salgstal i USA.

18:36: Hardcore gamers bliver åbenbart kaldt veteran gamers. Er vi veteraner? Hvor er mine medaljer! :)

18:37: 19 spil fra tredje parts udgivere har solgt mere end 400.000 eksemplarer i USA. Er dette gode tal? Det er i hvert fald nødvendige tal for Nintendo, som stadig kæmper for, at andre end deres egne spil kan sælge på Wii.

18:38: Der er åbenbart langt flere spil på Wii efter de første 19 måneder end nogen af de andre konsoller. Igen, er det mon så godt? I hvert fald har vi en masse at vælge imellem. Og nu til en montage video med nogle forskellige spil.

18:39: Først bliver Star Wars: The Clone Wars vist. Det ser ganske udemærket ud og udkommer til jul. Dernæst Rayman Raving Rabbids: TV Party. Her bliver balancebrættet brugt i en form for space-surfing og andre mini-games. Du skal nu også sidde på det!

18:40: Så er det Call of Duty. Ser utrolig godt ud! Det får co-op mode - lækkert.

18:41: Så er moren, Cammie, tilbage på scenen. Og hun vil tage lidt om mobile konsoller og Nintendo DS, der stjæler mere og mere af markedet hvert år. Antallet af kvindelige spillere er steget fra 30% til 48% fra 2005 til 2007.

18:43: Guitar Hero: On Tour Decades er på vej til Nintendo DS, og det bliver nu vist sammen med Spore. Det nye Guitar Hero kommer til efteråret og indeholder noget Song Share, så forskellige sange fra forskellige versioner kan deles med hinanden. Eksempelvis mellem det originale On Tour og Decades.

18:44: Så bliver Spore Creatures fremvist til Nintendo DS, hvor der er fokus på de skøre skabninger. Ingen dårlig idé, taget i betragtning af, hvor sjovt det er. Og så kan man dele disse skabninger med sine venner.

18:45: Så er der Pokemon nyt. Pokemon Ranger udkommer i USA d. 20. november.

18:46: Uha! En ny GTA med undertitlen Chinatown Wars kommer til jul! Det er stadig i Liberty City og bygget på en ny grafikmotor. Spændende, men ingen video... øv

18:47: Nintendo DS og flyrejser! Nintendo arbejder på muligheder for at få bagage info, hotel info, nærmeste hæveautomat osv.

18:48: Og Nintendo DS i køkkenet! Til november, i USA, udkommer Cooking Nana med en masse opskrifter.

18:49: Så er det tid til MotionPlus! Uuuh... selv den mindste bevægelse skulle nu komme med i spillet. Og hvilke spil udnytter dette? Det nye Wii Sports! Wii Sports Resort hedder det og foregår ved stranden.

18:51: MotionPlus tilbehøret kommer til at følge med Wii Sports Resorts, nærmest som forventet. Og det første spil fra Resorts de vil fremvise er frisbee, der skal gribes af en hund. MotionPlus virker faktisk utrolig præcis...

18:52: Det næste spil er vandscooter, hvor Reggie bruger Wii-moten som gashåndtag.

18:53: Resorts er noget kønnere at se på end det originale Wii Sports, selvom det selvfølgelig stadig ikke er det mest avancerede rent grafisk. Og det sidste spil fra Resorts de fremviser er... at hugge træstammer med et sværd! Og andre træ-objekter...

18:54: Det var vist kun en øvelse... nu er der sværdkamp! Det ligner den nye og forbedrede boksning fra Wii Sports. Reggie vinder hurtigt kampen mod Cammie. "That's why I'm called the Reggienator".

18:56: Det går stadig lidt før vi ser spil udnytte MotionPlus ifølge Reggie. Men så skulle det også blive godt. WiiSports Resorts sammen med MotionPlus kommer desværre først til foråret.

18:57: Nyt spil, der udkommer til jul! Og det er... Rock Band til Wii? En gut spiller trommer på scenen med balancebrættet som stortromme. Ser rimelig præcist ud, selvom det stadig skal bruge lidt ekstra justering.

18:58: Nej, det er Wii Music simpelthen. Nu er Miyamoto på scenen og spiller saxofon!

18:59: Det bliver vist Wii'ens helt eget og mere mainstream-orienterede form for Rock Band og Guitar Hero. Andre instrumenterer inkluderer kontrabas og xylofon.

19:00: Miyamoto fik sagt en enkelt sætning på engelsk! Og så er det med translatør på :) Wii Music har åbenbart været under kreation længe.

19:01: Det bliver anderledes end Rock Band og Guitar Hero, hvor du jo skal time dine tryk for at få flest point. I Wii Music handler det nærmere om bare at nyde at spille musikken. Du skal bare holde Wiimoten og spille rent luftinstrument. Så vil Wii automatisk tolke, hvad du mon prøver at spille.

19:02: Så man skal ikke bekymre sig om at lave fejl. Spillet vil have 15 forskellige instrumenter, som spilles primært ved blot at bevæge kroppen.

19:03: Det bliver altså ren luftguitar! Altså virkelig slå dig løs og ikke bekymre dig om svære timinger.

19:04: Så er der igen fokus på trommerne. Utrolig fed brug af balancebrættet til stortromme og high-hat. Og formålet er altså, at det skal være utrolig nemt at bruge og komme igang med instrumenterne.

19:06: Så er der flashback til Miyamotos dirigent rolle for nogle år siden. Og det kommer stadig med i Wii Music sammen med andre former. Og spillet vil optage video af dine optrædener. Du kan optage en masse instrumenter individuelt og sammensætte dem i én samlet musikvideo. Og nu skal de spille i et fire-mands band.

19:07: Og hvad spiller de? Selvfølgelig temaet fra Mario :) De forskellige instrumenter er lidt ude af takt med hinanden... og noget går da helt galt med trommerne... men ellers lyder det faktisk ret godt :)

19:08: Ja ok, det virkede en smule kaostisk, men lad os nu se, hvordan det ender med at blive.

19:09: Så er Reggie og Cammie tilbage for at opsummere dagens program. Var det virkelig alt? Snowboarding, Wii Speak, MotionPlus med sværd... og så Wii Music.

19:10: Nu tager Nintendo genmæle efter, at både Wii og DS er blevet kaldt dille. Det mener de simpelthen ikke, at man kan kalde dem mere.

19:11: Og det var så det... pressekonferencen er slut. Ikke mange nye spil at komme efter, desværre.Indlæser mere indhold


Cookie

Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.