Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

NZXT C1500 Platinum

Bliv forberedt på fremtiden - håber vi.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Efter mange år gik den gamle ATX PSU-standard endelig på pension. Jeg husker, da jeg for ca. 15 år siden købte en 1000 watt PSU, som jeg troede ville holde evigt. Men jeg havde faktisk forventet, at ATX 3-standarden ville dukke op noget før. Det var nødvendigt, da branchen for nylig var nødt til at opdatere PC PSU-specifikationerne for at imødekomme Nvidias 12VHPWR-stik og det stigende strømforbrug i systemer, selv uden overclocking.

Når man overvejer at købe en ny strømforsyning, er der en række faktorer, man skal tage i betragtning. Den nye NZXT C1500 ser ud til at adressere de to største bekymringer:

Effekt: I dag er selv 1000 watt ikke altid nok for high-end-brugere. Nvidia RTX 4090-kortene har f.eks. et anbefalet strømforbrug på 1200 watt på grund af et strømtræk på 450 watt eller mere. Og husk, at dette stadig er 150 watt under 12VHPWR-standardens maksimale belastning. CPU'er øger også deres strømforbrug, og Intels 14900K når op på næsten 300 watt i standardtilstand og langt mere ved overclocking. Der er altså brug for en del strøm - og meget af den!Husk også, at strømforbruget ikke er konstant. Siden RTX 3090 har Nvidia præsenteret grafikkort med vanvittige strømspidser, der kan være direkte farlige for underdimensionerede PSU'er.

NZXT C1500 Platinum
Dette er en annonce:

Fremtidssikring: ATX 3.0-standarden var en stor opgradering, men ATX 3.1 tager det et skridt videre. Den tilbyder 675 watt pr. 12VHPWR-stik (nu omdøbt til 12V-2x6) og et forbedret pin-design, der forhindrer skader, selv hvis kabelstikket fra grafikkortet ikke er sat helt i. C1500 har endda to af disse stik! Enten ved NZXT noget, vi ikke ved (f.eks. et comeback til SLI-aktiverede kort), eller også forudser de, at 675 watt ikke vil være nok i fremtiden, og at to af disse kraftige kabler er nødvendige for at køre avancerede kort. Uanset hvad, så er en god PSU en investering, der holder i mange år, og C1500's 10 års garanti viser, at NZXT har tillid til, at produktet kan holde til flere generationer af CPU'er og GPU'er.

Med en pris på 2649 danske kroner er C1500 ikke engang dyr sammenlignet med andre 1500 watt PSU'er. Især ikke når man tager i betragtning, at ATX 3.1 PSU'er stadig er en nyhed på markedet, og at man slipper for at betale en "brandskat" på 50%, som man ofte skal hos de ældre high-end PSU-mærker.

Selve enheden er tung, meget velbygget, og de opdaterede GPU-porte er tydeligt markeret - en lille detalje, men noget, der virkelig værdsættes, når man bygger flere computere hver måned. Alle nødvendige kabler er inkluderet,selv to GPU-kabler. Den er naturligvis fuldt modulær, men det tror jeg, at alle ville forvente i denne prisklasse. Den er klassificeret som 80 Plus Platinum - det højeste, der findes. Det er ikke en flad effektivitetskurve, men når op på 94% ved 50% belastning, hvilket er det meste af det, der statistisk set sker, samt en aktiv effektfaktorkorrektion, hvis du bor i et område med "beskidt" strøm, vil du elske dette. På trods af alle stikkene er den stadig inden for 180 mm standardformfaktoren.

Indmaden er ren og pæn med japanske komponenter som kondensatorer fra Nichion, Nippon Chemi-Con-kondensatorer og Infenion MOSFET'er. Det giver generelt et indtryk af høj kvalitet.

Dette er en annonce:

Selve enheden er tung, meget velbygget, og de opdaterede GPU-porte er tydeligt markeret - en lille detalje, men noget, der virkelig værdsættes, når man bygger flere computere hver måned. Alle nødvendige kabler er inkluderet, selv to GPU-kabler. Den er naturligvis fuldt modulær, men det tror jeg, at alle ville forvente i denne prisklasse. Den er klassificeret som 80 Plus Platinum - det højeste, der findes. Det er ikke en flad effektivitetskurve, men når op på 94% ved 50% belastning, hvilket er det meste af det, der statistisk set sker. Den har også aktiv effektfaktorkorrektion, hvis du bor i et område med "beskidt" strøm. På trods af alle stikkene er den stadig inden for 180 mm standardformfaktoren.

Indmaden er ren og pæn med japanske komponenter som kondensatorer fra Nichicon, Nippon Chemi-Con-kondensatorer og Infineon MOSFET'er. Det giver generelt et indtryk af høj kvalitet.

Kølingen leveres af en 140 mm blæser med magnetisk levitation, hvilket reducerer slitage til et minimum. Den er også meget støjsvag, selv ved gennemsnitlig belastning. Men hvis man skruer op for overclocking og overskrider 1000 watt, stiger støjen. På det tidspunkt bør andre komponenter alligevel være din hovedprioritet. Vi nåede ikke op på det maksimale støjniveau på 41 dB, men det er højt. Mere intern plads er den eneste løsning, men det ville gøre den mindre attraktiv for mange. Den har dog et af de firkantede AC-strømkabler, som mange tyske mærker har været glade for de sidste par år.

Der var ingen coil whine at bemærke i testperioden. Måske skyldes det den nye digitale spændingsregulering, som også skulle reducere krusningsstøj. Men det kan også bare skyldes det massive overhead, da PSU'en var svær at presse ud over 70% belastningskapacitet, da den giver dig sindssygt mange watt.

Bør du købe en? Ja, hvis du har planer om at købe et kort i RTX 40-serien og vil opgradere din CPU eller forsøge dig med overclocking. Strømforbruget i dag er vanvittigt, og det går kun én vej. Derfor anbefaler vi officielt at købe PSU'er på 1100+ watt til dem, der vil gå highend.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer


Indlæser mere indhold