Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

OnePlus Open

Den mest anbefalesesværdige foldbare telefon er landet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det har været lidt svært at kigge med fra sidelinjen på OnePlus de seneste par år. Ægteskabet med søsterselskabet Oppo har betydet, at de to har kunne kigge hinanden efter i sømmene, men det betyder samtidig at nogle af de mest afgørende fremskridt er blevet til det stik modsatte. Pludselig hed det "SuperVOOC", og ankom med USB-A stik i stedet for USB-C, pludselig manglede trådløs opladning selv på flagskibene, pludselig blev deres telefotokameraer nedgraderet fra 3x til 2x optisk zoom. Selv den efterhånden ikoniske "alert slider" blev elimineret på OnePlus 10T, for så på mirakuløs vis at vende tilbage kort efter.

Men alt dette forsvinder som dug fra en knivskarp sol, når man først holder på OnePlus Open, firmaets første foldbare, og den første reelle konkurrent til Samsung Galaxy Z Folds trone på det danske (og generelt bare skandinaviske) marked, eftersom Google endnu ikke har lanceret Pixel Fold herhjemme. Bar nogle enkelte fejltrin, så er dette nemlig en oprejsning for OnePlus, et enkeltstående øjeblik, hvor al ambitionen er tilbage, og nøj hvor den har været savnet. Selvom at dette ikke er en "flagship killer", så passer sloganet "never settle" igen for første gang i lang tid.

OnePlus Open
Dette er en annonce:

OnePlus Open vejer 239 gram, og er cirka 11.7 millimeter tyk når den er sammenfoldet. Det betyder ikke at den føles som standard smartphone at holde, men det betyder dog at du slet ikke lægger mærke til på samme måde at du holder en telefon med så meget mere teknologisk alsidighed, som man måske tidligere har gjort. Den er IPX4-certificeret, byder på dobbelt SIM-understøttelse, og du kan oplade det 4805mAh store batteri på 42 minutter med 67W-opladning, og du får opladeren med også. Men, og det er værd at pointere flere gange, der er ingen trådløs opladning. Det er mildest talt problematisk, særligt når OnePlus selv har introduceret en lynhurtig trådløs oplader for få år siden fordi "almindelige hastigheder ikke var hurtigt nok" til dem, og nu har OnePlus introduceret deres dyreste telefon nogensinde, der ikke understøtter den lader. Utilgiveligt.

Når det så er sagt, så er det stort set min eneste anke omkring hardwaren. Jo, fingeraftrykslæseren på siden er ikke helt lige så responsiv som nogle af dem, firmaet har brugt tidligere under skærmglasset, men den fungerer. Førnævnte alert slider er tilbage, bagsiden er lavet i satin glas, der afviser fingeraftryk, kameramodulet er så gigantisk at det nærmest er decideret dragende og den føles fantastisk at holde og bruge.

Foran har vi et LTOP3 Super Fluid OLED display med Dolby Vision på 6.31 tommer i 1116x2484 pixels. Det understøtter 120Hz, og 2800 NITS også, og er farvekalibreret på en sådan måde at næsten alle andre telefoner på markedet, og det er næsten inklusiv iPhone 15 Pro Max, bliver sat til vægs. Folder du ud, ja så har du endnu et LTPO3 AMOLED-panel på 7.82 tommer, som ligeledes kører i 120Hz og 2800 NITS. Der er en fantastisk samhørighed her mellem de to paneler, og det er vitterligt en af de bedste dele af den samlede oplevelse.

Vi kører stort set bare stock Android her. Jo, der er små OxygenOS-præg hist og her, men det her er så tæt på Pixel-agtig Google som muligt, og ulig Pixel Fold (hører jeg) er OnePlus Open udstyret med en Snapdragon 8 Gen 2, 16GB RAM og 512GB UFS 4.0-plads, altså "bleeding edge", og den nåede aldrig at blive hverken varm, eller sløv, i hele testperioden, og det er ligegyldig hvad vi kastede efter den.

Dette er en annonce:

OnePlus Open er af andre blevet beskrevet som "the apex foldable", og det er let at forstå hvorfor når man først bruger den. Udover manglende trådløs opladning er al funktionalitet her, og den her alsidighed mødes med stringent design, en sans for simplicitet der tidligere har manglet fra markedet og et fokus på lynhurtig, snappy ydeevne.

OnePlus har også et par tricks i ærmet i forhold til multitasking. De kalder den her løsning for "Open Canvas", og eksempelvis kan du med to fingre swipe fra toppen og ned når telefonen er åben, og øjeblikkeligt "dele vandene" så at sige. Du kan sågar have hele tre apps i fokus og skifte ret intuitivt imellem dem. I det hele taget er OnePlus Open den mest behagelige foldbare telefon at bruge til daglig, og ved at gøre disse features så lette og gnidningsfrie at bruge, så bliver du på en eller anden måde overtalt til at bruge dem oftere.

OnePlus Open

Det er svært ikke at lade sig drage af det mildest talt gigantiske kameramodul bagpå, men jeg synes faktisk det er decideret smukt. Det ligner linsen på et old-school kamera på en eller anden måde, det er nostalgisk. På den lille kamera-ø finder vi en 48 megapixel 24mm wide med optisk stabilisering, en 64 megapixel 70mm telefoto med 3x optisk zoom og en 48 megapixel ultra-wide linse på 114 grader. Det er Hasselblad igen, der står for farvekalibrering, og du kan skyde op til 4K/60fps, eller super-slow 1080p/480fps med gyro-baseret elektronisk stabilisering. Nu er det faktisk noget tid siden at jeg har checket ind hos OnePlus i forhold til deres ambitioner om at dyste mere direkte med Samsung og måske særligt Google, men gud hvor er der sket meget siden Hasselblad-partnerskabet blev introduceret med OnePlus 9. Farvekalibreringen er fortsat neutral, men har nu bare en kende mere pop, dog uden at overmætte farverne. Der er en skarphed takket være forbedret dynamisk rækkevidde, og det gælder tværs over alle tre linser, og selvom at kameraet ikke helt ved hvad det skal stille op når lysforholdene bliver ringe, så er det her et kamerasystem jeg let ville kunne stole på i alle henseender.

OnePlus er, med andre ord, med, og hvis du udelukkende er interesseret i foldbare telefoner, og måler primært overfor Galaxy Z Fold 5, så er der simpelthen ingen reel konkurrence her - OnePlus lammetæver Samsung på det her punkt.

Selvom at du ofrer den trådløse opladning (det skulle I ikke have gjort, OnePlus), så får du den mest alsidige Android-telefon på markedet her. Og den er sågar omkring 2000 kroner billigere end den tilsvarende Z Fold 5 med 512GB, i skrivende stund 12.149 overfor 15.799 for den tilsvarende Fold 5. Både software og hardware får det til at ligne at OnePlus har lavet mange foldbare telefoner gennem årene, for det endelige produkt er så uendeligt raffineret. Bør du købe en foldbar telefon? Det er endnu svært at sige, særligt hvis du bekymrer dig om langsigtet slitage, som vi har svært ved at teste her. Men vi kan sige at vi vil følge op med mere indhold om Open indenfor det næste stykke tid, bare for at give en idé om hvordan den er at leve med. Men fantastisk, det er den, og anbefalelsesværdig? Ja, uden tvivl.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold