Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Paper Trail

Paper Trail

Vi ser nærmere på det lille indie-puzzle-spil Paper Trail, hvor der skal foldes papir og løses gåder.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Paper Trail er et lille charmerende, men også udfordrende, top-down puzzlespil, med én central mekanik, som alle puzzles er bygget op omkring, nemlig at kunne folde et stykke papir.

HQ

Historien er papirstynd (sorry!) og den fungerer blot som en ramme for de forskellige puzzles. Man tager rollen som den 18 årige pige Paige, som er den første fra hendes landsby, der har fået tilbudt en plads på universitetet. Hendes familie er ikke glad for at hun skal forlade landsbyen, men hun vil gerne forfølge hendes drømme om en uddannelse, så hun forlader sin familie og begiver sig ud på en rejse mod det nye liv.

Paper Trail

Hendes rejse udspiller sig på forskellige stykker papir, hvor spilverdenen, og de forskellige puzzles, er placeret. Man starter typisk i den ene side af papiret og man skal så finde hen til udgangen, som ofte er placeret i den anden ende af papiret.

På bagsiden af papiret, er der er en lignende spilverden, men med nogle andre platforme og andre områder end på forsiden og man skal nu folde papiret hen over hjørnerne eller fra siderne, for at skabe en vej for Paige, så hun kan komme til udgangen. Det lyder måske simpelt nok, men der gik ikke lang tid, før jeg sad godt og grundigt fast. Man skal virkelig have de små grå på arbejder og man skal være i stand til at tænke ud ad boksen, hvis man skal gennemskue de mere komplicerede puzzles, som man ret hurtigt støder på.

Dette er en annonce:
Paper Trail

Det lader til, at udviklerne godt var klar over, at de har skabt et udfordrende spil, da man hele tiden har mulighed for at få dele, eller hele, løsningen til en puzzle ved et enkelt knaptryk. Her kan man via en timeline se, hvor papiret skal foldes og i hvilken rækkefølge det skal foldes.

Efterhånden som man kommer igennem spillet, introduceres der forskellige nye mekanikker, for eksempel er der forskellige platforme man kan flytte rundt på, lysstråler der skal guides de rigtige steder hen eller statuer eller store sten, som skal flyttes så man kan få dem med hen på nogle kontakter, som aktiverer en udgang eller lignende. Men det centrale er hele tiden folde-mekanikken og det fungerer rigtigt fint.

Paper Trail
Dette er en annonce:

Den visuelle stil er ganske unik, men er ikke lige min stil. Spilverdenen ser nærmest ud som om, at den er håndtegnet med vandfarver og den er farverig og nydelig - det er dog nok en visuel stil, som vil dele vandene lidt. Lydsiden er fin og afslappende, helt som den bør være i et spil af denne type.

Paper Trail er et rigtigt fint puzzlespil, som dog ikke helt fik mig til at bryde ud i jubel. Der er som sådan ikke noget galt med det, og de forskellige puzzles skal nok give en god portion udfordring, men det er som om, at der mangler et eller andet. Uden at jeg helt præcis kan sætte en finger på hvad der er. Men det ændrer ikke på, at det der er her, fungerer fint og Paper Trail er et fint bud på et lille og lidt anderledes puzzlespil.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Gode udfordrende puzzles, en fin central puzzle-mekanik, fin valgfri hjælpefunktion
-
Måske en smule for simpelt, som om at der mangler et eller andet
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

Paper TrailScore

Paper Trail

ANMELDELSE. Skrevet af Palle Havshøi-Jensen

Vi ser nærmere på det lille indie-puzzle-spil Paper Trail, hvor der skal foldes papir og løses gåder.Indlæser mere indhold