Dansk
Gamereactor
nyheder

PC gaming markedet voksede langt mere end konsollerne i 2023

PC gaming markedet voksede med over 8%, konsollerne så en minimal stigning mens mobil-markedet oplevede et fald.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

PC gaming markedet, målt på omsætning, steg med 8,4% i 2023 i forhold til året før. Det gælder både salg af spil, salg af gaming relaterede abonnementer samt mikrotransaktioner. Det afslører research- og analysevirksomheden Newzoo - og de kan også fortælle, at tallene ser helt anderledes ud, når snakken falder på konsollerne.

Konsol gaming markedet steg dog i 2023 i forhold til 2022, men med bare 0,3% - og måske lidt overraskende - så faldt det håndholdte gaming marked faktisk med lidt over 2%. Både konsol- og mobilmarkedet er dog hver især stadig større end pc-markedet - faktisk står det håndholdte marked for omkring halvdelen af det globale marked. Det globale gamingmarked lå i 2023 på 183.9 milliarder dollars, som svarer til 1.264 milliarder kroner.

Populariteten af PC som gaming platform, er også steget i 2024 og Helldivers II og Palworld er bare to eksempler på spil som oversteg forventningerne på grund af meget stærke PC-lanceringer. Selv om konsoller og mobile platforme stadig dominerer markedet, så viser Newzoos data at hullet er ved at blive lukket.

PC gaming markedet voksede langt mere end konsollerne i 2023


Indlæser mere indhold