Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Philips 273G3DH

Philips lover med deres nye 27"monitor med det meget mundrette navn 273G3DH, at man vil kunne nyde spil og film i 3D. Vi har testet, om det nu også passer.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Vi har fået fingrene i Philips nye 3D-monitor, og har udsat den for en test med forskellige 3D-kompatible spil og et par enkelte blu ray-film.
Der er tale om en LCD-skærm på 27 tommer med LED-baggrundsbelysning, og skærmen kan, som de fleste andre moderne monitorer, bruges med både PC og konsol. En VGA- og to HDMI-indgange er de tilslutningsmuligheder den byder på, og eftersom skærmen i sig selv ingen højttalere har, er der en line-out, så man kan tilslutte høretelefoner eller højttalere ad den vej.

HQ

Skærmen er i stand til at køre i fuld HD 1920 x 1080 - vi testede den med en PlayStation 3 tilsluttet, hvor den kører i 1080p, når det kan lade sig gøre. I det ene test-spil var vi begrænset til 720p, men det styrer PS3 og skærm ganske fint i fællesskab og sørger for at indstille systemet, så det passer. Vores svenske kolleger har testet skærmen med en PC tilsluttet, og oplevede problemer med opsætningen af 3D-funktionen, men på PS3 sker det ved en automatisk opsætning af skærmindstillingerne.

Der medfølger et sæt aktive 3D-briller, der ikke just ligner et par Raybans, men okay, hvornår har 3D-briller sidst gjort det...? Du har ret, det har de aldrig, så det er bestemt til at leve med.

Den første test, jeg udsætter skærmen for, er Batman: Arkham City. Jeg finder menupunktet for 3D-funktionen og kan her vælge mellem Inficolor (briller med forskelligfarvet glas) og 3D-TV. Jeg vælger sidstnævnte og et kort sekund efter funktionen slået til. Jeg starter spillet op, tænder for brillerne (på en lidt underligt placeret knap på indersiden af stellet) og giver mig i kast med at drøne lidt rundt i Arkham City. Min første indskydelse er, at det egentlig ikke er specielt imponerende. Når man svæver i en lige linje hen over tagene, fungerer 3D-funktionen rigtigt godt. Men så snart man foretager et sving eller bruger sin Batclaw for at komme op på et højt punkt, så kommer skærmen + mine øjne i problemer. De hurtige bevægelser er for meget for både monitoren og jeg.

Billedet bliver sløret og efter få minutter er jeg nødt til at tage en pause, da jeg ganske enkelt er træt i både øjne og hoved. Det samme gør sig i en vis grad også gældende, da jeg giver mig i kast med en af spillets challenges, hvor jeg skal kæmpe mod en større flok fjender. Batman flyver rundt i vanlig overlegen stil, men det hele flyder en anelse sammen, når det går så hurtigt.

Dette er en annonce:

Jeg hopper videre til det næste test-spil, Crysis 2, som er det af spillene, der kan køre i 1080p. Det var straks bedre. Det er ikke perfekt, men det bliver ikke sløret i samme grad, når der sker flere ting på skærmen. Det hænder dog stadig, at responstiden ikke er i top, når tempoet i spillet bliver skruet i vejret, så selvom resultatet er bedre med Crysis 2, er det bestemt ikke perfekt.

Jeg smed også to blu-ray-film i PS3'eren - henholdsvis actioneventyret The Three Musketeers og animationsfilmen Coraline, begge i standard-format. I førstnævnte fik Philips' monitor lov til at spille med musklerne i et par actionfyldte scener, hvor den generelt klarede opgaven flot ogi et par dialogscener leverede den varen. Dog uden at blæse mig helt bagover. Det kan selvfølgelig også have noget at gøre med den nævnte film, så derfor testede jeg også Coraline, som jeg tidligere har set brillere på Blu-Ray.

I Coraline imponerede både farver og kontraster (efter at jeg havde skruet lidt for brightness og lidt op for gamma), og i sær de mere dystre scener tog sig flot ud. Heller ikke her var der problemer med de mere tempofyldte scener, og man må derfor kunne konstatere, at det er 3D-funktionen, der volder problemer, når tempoet skrues i vejret.

Selvom prisen på cirka 3400 kroner ikke er ekstremt høj for en 27" skærm med 3D-funktion, så vil det hurtigt have været en smule spild af penge, hvis 3D-visningens mangler gør, at man ikke bruger funktionen. Og selvom det fungerede nogenlunde i Crysis 2, så var der ingen tvivl om, at det var mere behageligt at se på, når 3D-funktionen var slået fra. Skærmen leverede dog et fint billede ved normal visning af både spil og film, men er jeg ude efter en 3D-skærm, så ville Philips 273G3DH ikke være mit foretrukne køb.

Dette er en annonce:
Philips 273G3DH
06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Nem indstilling af 3D-funktion, flot farvegengivelse i film,
-
Problemer med actionfyldte sekvenser i spil, mest behageligt med 3D-funktionen slået fra.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

Philips 273G3DH

Philips 273G3DH

HARDWARE-TEKST. Skrevet af Jonas Damholt

Philips lover med deres nye 27"monitor med det meget mundrette navn 273G3DH, at man vil kunne nyde spil og film i 3D. Vi tester.Indlæser mere indhold