Det fedeste er når Philips Hue producerer deres egne lamper fra bunden af. Tag ikke fejl, deres diverse pærer, fiksturer og andre spindsfindigheder der automatiserer og "smartificerer" hjemmet er ligeledes stort set altid solide produkter, men når de tænker lidt ud af boksen, og tilbyder hele molevitten i et og samme produkt, så sker der som regel noget lidt særligt.
Det seneste skud på stammen er Twilight, og denne natlampe, eller om ikke andet en lampe designet til at sidde på sengebordet, lanceres i direkte konkurrence med et hav af andre lamper designet til at lulle dig i søvn med specifikke gradiente lysscenarier. Først og fremmest er det "bare" en uhyre smagfuld lampe, en af de mest smagfulde Philips Hue har designet, hvis du spørger mig. Bunden er i kork, både base og skærm er støbt sammen, og smelter nærmest sammen på midten, og kablet ledes ud gennem kabelkanal bagtil. Den er elegant, subtil, og vil passe ind stort set alle steder.
Ydermere er det basale på plads, som det i øvrigt altid er hos Hue. Den leverer 4000K ved 1380 lumen, og er rated til 25.000 timers brug. Det er svært at teste, men af hvad jeg kan se er dette ret overlegne specifikationer.
Den består af to lyskilder, der er den ene centrale foran, men bagpå er der installeret en række gradiente LED'er, der via ColorCast-teknologi leverer ret så præcis farveovergang. Du kan naturligvis lege med specifikke opsætninger, hvis det er det du ønsker, men hele ideen er at Hue har arbejdet med en række videnskabelige farve- og lyskombinationer, som vi ved med sikkerhed sænker stressniveauet. Sjovt nok beskrives dette flere steder som "science-based scenes", men jeg har ikke kunne finde egentlig forskning, eller udtalelser fra eksperter, der bakker dette op. Tag det derfor med et gran salt. Afslappende er det dog, og takket være Hues Ultra-Low Dimming kan begge lyskilder skrues helt, helt ned. Det giver en masse muligheder for at skabe et scenarie der netop gør dig afslappet.
Det hele aktiveres igennem appen, eller Google Home, eller via en stemmeassistent, men der er en fysisk knap på toppen af Twilight, som ikke bare kan aktivere et specifikt sove-scenarie, hvis det er det du ønsker, den kan kontrollere andre lys i dit soveværelse, så andre Hue-lamper arbejder sammen med Twilight.
Det fungerer decideret glimrende, og eksisterer netop i det spændingsfelt imellem det taktile og det digitale, som gør det en del lettere at interagere med disse smarthome gadgets. Ydermere mestrer Hue stadig både design og produktion, og Twilight oser af luksus. Den eneste primære anke er prisen. Hue plejer faktisk at være relativt afmålte når det gælder deres egne lamper, men lidt over 2500 kroner er ret dyrt, faktisk for dyrt hvis du spørger mig.
Det skal dog ikke forhindre de velhavende, eller bare dem der sparer op, i at købe hvad der kun kan beskrives som en glimrende og effektiv lampe til soveværelset.