Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
Serieanmeldelser
Prehistoric Planet

Prehistoric Planet - Sæson 1

Apple og Attenborough har sammensat en smuk fortælling om planetens fortid.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Der var engang hvor BBC's legendariske naturserie, som kaldte "Vores Planet" skyllede ind over DR's primære sendeflade hver eneste søndag, og hvor programmet ramte en populærkulturel centralnervebane. Programmet blev fast interiør, det blev en begivenhed, og ligesom Den Store Bagedyst er nu, så snakkede mange om søndagens program den følgende arbejdsuge.

Siden da er der blevet lanceret en række opfølgende programmer. Blue Planet, Blue Planet II, Our Planet på Netflix - der er langt imellem fordi produktionerne er så omfattende, men hver af disse har skabt en ret dramatisk og spændende ramme omkring vores lille blå enestående prik i det uendelige kosmos. Ja, det er let at lade sig forelske i hele konceptet.

Men optagelser kan kun give os et retvisende billede af hvordan vores planet er nu, og vi har i stedet måtte læne os op halvfærdige CGI-produktioner, eller sågar spillefilm som Jurassic Park for at forestille os hvordan planetens naturlige forhold var engang. Så Apple har sat sig for, sammen med gode gamle Sir David Attenborough, at forsøge at skabe det mest livlige og velkonstruerede billede af kloden, dengang hvor dinosaurerne herskede - Prehistoric Planet, hedder den.

Dette er en annonce:
Prehistoric Planet

Så hvordan er serien? Jo, først og fremmest er det vigtigt at understrege, at den dramatiske drejebog der blev grundlagt via netop Our Planet og Blue Planet går igen her. Episk musik komponeret af selveste Hans Zimmer, karakteristisk og narrativ voiceoiver fra Attenborough og en episodestruktur der håndterer ét specifikt habitat ad gangen, fra kyster til dybe skove.

Det er frygteligt effektivt, og velprøvet, og der er simpelthen ikke en finger at sætte på hele strukturen. Musikken accentuerer, Attenborough beskriver, og fokusset på enkelte scenarier der eksemplificerer hvordan disse storslåede dyr levede, fungerer i brede træk godt. Man kan sende samme kritik i hovedet på Apple, som på Netflix og på sin vis BBC - det der med at besjæle dyrene på en slags Hollywood-agtig måde, hvor alt skal pumpes fyldt med adrenalin som om at det er en Fast-film, det kan gå hen og blive lidt usmageligt. Eller, om ikke andet føles det som om at man bliver talt ned til, fordi dinosaurer er egentlig nok i sig selv, men det føles mere underspillet her end tidligere.

Så lad os da tale om Tyrannosaurusen i lokalet; hvordan er CGI'en? Opsummeret, så er Apple og kompagni sluppet ret godt fra det her, og så sandelig leverer Prehistoric Planet effekter på linje med noget af det bedste vi har set fra Hollywood det sidste årti. Særligt teksturer på den skællede hud, eller kampe imellem nogle af de største mest glubske dinosaurer under vandet er en fryd for sanserne.

Dette er en annonce:

Det er ikke det samme som at man ikke kommer til at befinde sig en hel del i Uncanny Valley. Særligt når to dinosaurer er i kamp, og der er mange skællede, læderagtige legemer i billedet, så kan det blive grynet, eller bare "indsat" oven på en baggrund.

Prehistoric Planet

Men det er virkelig ikke altid, ofte er man mere bjergtaget end skeptisk, og serien er i det hele taget formet og produceret med en stor forkærlighed for den naturlige verden, både dens fortid og nutid.

Ligesom Our Planet, Blue Planet og hvad de nu ellers allesammen hedder, så er det værd at indkassere sin gratis uge for at se Prehistoric Planet. Du bliver klogere på en ret signifikant æra, tilbringer en 5-7 timer i selskab med Attenborough, som altid er en fornøjelse, og vigtigst af alt; det er god underholdning, svingende CGI-kvalitet til trods.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold