Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Diablo Immortal

Vi har spillet en masse af Diablo Immortal-betaen

Vi har tilbragt en rum tid med Blizzards kommende mobilversion af den ikoniske serie, og er overraskende nok virkelig spændte.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

For nylig slog Blizzard langt om længe fast, at det var tid til den næste fase af den omfattende semi-offentlige test af Diablo Immortal, og at spillet nu ville gå ind i en lukket beta-fase, hvor et begrænset publikum fra Canada, Australien, Sydkorea og Japan kunne få lov til at spille. Denne udgave bugner med nyt indhold i forhold til den tidligere alpha-udgave vi har prøvet, deriblandt Necromancer-klassen og nye områder. Vi har fået lov til at prøve spillet i samme ombæring, og kan igen kun sige, at lige meget hvad du ellers tænker om Activision Blizzard de her dage, så lader Diablo Immortal til at være "the real deal".

Fra start af er det værd at slå fast - ja, nærmest igen - at spillet her er et rigtig godt sted allerede. Mekanikkerne, strukturen og balancen er allerede dynamisk og optimeret, og det grafiske grundlag er typisk Diablo. Vi siger det samme vi har sagt før; det føles ikke som et mobilspil på nogen måde. Det kommer fra en der gentagne gange har forsøgt at spille mere dedikeret på mobilen, kun for at blive brændt af mikrotransaktioner, gatcha-mekanikker og et generelt lavt ambitionsniveau. Jeg føler mig nu, via disse beta-indtryk, relativt sikker i min sag - sådan kommer det ikke til at være denne gang.

Det der med aggressiv monetarisering har været både min, og andres, bekymring helt fra start af, lige siden spillet blev afsløret faktisk. Men baseret på min tid med alpha-testen, og nu denne beta, så er det ret tydeligt at du kan placere et utal af timer i Diablo Immortal uden at føle det nødvendigt at bruge en krone. Den primære form er Battle Pass, som generelt synes at være den mindst forbrugerfjendtlige monetariseringsplatform, særligt når nu spillet, per dets natur, er rigeligt belønnende nok i forvejen.

Dette er en annonce:
Diablo Immortal
Diablo ImmortalDiablo Immortal

Og så kan vi vist tage fat på gameplayet. Diablo Immortal føles som et Diablo-spil, og endvidere som et spil som har masser af ressourcer bag sig. Det hele føles stramt og optimeret, og det til trods for at jeg spillede via en canadisk server med over 200 ping. Jeg oplevede aldrig at spillet ikke var responsivt nok, eller sløvt.

Den touch-baserede styring fortsætter med at imponere, og det føles aldrig lige så begrænsende som mange måske frygter. Jeg spillede den her beta via en OnePlus 9 Pro, og jeg så konstant frame-rates på over 60fps med flotte detaljerede områder, og masser af effekter på skærmen.

Dette er en annonce:

Størstedelen af det du egentlig foretager er igen klassisk Diablo, som betyder at du vandrer hvileløst rundt i verdenen, slagter monstre og får bedre grej, som gør at du kan takle endnu sværere udfordringer. Dertil er der mange unikke lokationer at rejse til, såsom Shassar Sea og Dark Woods, der hver især byder på missioner, kontrakter og udfordringer, som alle giver dig XP, grej og guld. Du stiger i niveau meget hurtigt i starten, men et sted i starten af 20'erne begynder mængden af XP krævet for at stige i niveau at stige voldsomt.

Det indhold, altså det led af hovedmissionen du er på, du har adgang til afgøres af dit niveau, så hvis du sidder fast, så skal du eventuelt kaste dig over nogle Challenge Rifts, der er Dungeons på tid, eller almindelige Dungeons, kontrakter eller lignende aktiviteter. Det er dog aldrig kedeligt, da det typiske Diablo-loop med at tilrage sig mere magt, det er her i sin pureste form.

Derudover lader det til, at Blizzard insisterer på at gøre Diablo Immortal til et lige så hårdkogt RPG som andre spil i serien. Det grej du samler op er fyldt til randen med forskellige parametre, værdier og statistikker, som peger din karakter i en bestemt retning. Du opgraderer grej, udskifter gems og kan derigennem drastisk ændre dit "build", så du er specialiseret i en meget specifik streng af evner og mekanikker. Jo, Diablo Immortal byder mere casual spillere velkommen, men mit generelle indtryk er at der også bliver kælet for de mere hardcore, og særligt dem der ønsker at lege på de sværeste sværhedsgrader.

Diablo Immortal
Diablo ImmortalDiablo Immortal

Blizzard har desuden også fremvist dele af endgame-indholdet, såsom den redesignede Circle of Strife PvP-suite for de bedste spillere, samt Paragon-systemet der lader dig og dine venner spille PvE-indhold på en højere sværhedsgrad for at få bedre grej. Det kommer først efter du har nået et højt niveau, som i sig selv kommer til at tage tid. Det er kun for at slå fast; Diablo Immortal er langt.

Det lyder alt sammen meget rosende, og det er med fuldt overlæg. Jeg har spillet Diablo Immortal i flere omgange nu, og bliver hele tiden imponeret over hvor helstøbt en oplevelse spillet tilsyneladende tilbyder. Jo, det er virkelig for tidligt at endegyldigt slå fast, at Blizzard ikke vil forråde spillernes tillid, eller at der virkelig ikke er nogle grumme systemer længere inde i oplevelsen, men indtil videre er det svært at finde meget at brokke sig over.

Der er sågar gnidningsfri matchmaking med både et tekstbaseret kommunikationssystem og voice chat, der er fire save slots så du kan have fire karakterer kørende på én gang, og alle klasserne føles unikke og fintunede.

Diablo Immortal har endnu ingen udgivelsesdato, men det indtil videre er det bare vildt underholdende og godt sat sammen, og hvis det også er det når det endelig udkommer, så kan netop dette blive et mobilspil jeg kaster mig frådende over. Hvem havde troet det... om Diablo Immortal?

HQ

Relaterede tekster

Diablo ImmortalScore

Diablo Immortal

ANMELDELSE. Skrevet af Ben Lyons

Vi har udforsket hver en afkrog af denne nye version af Sanctuary.Indlæser mere indhold