Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Ghostwire Tokyo

Preview: Ghostwire Tokyo

Vi fik for nylig det første ordentlige kig på Tango Gameworks' nye IP. Her er vores indtryk.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

En mystisk gruppe kaldet The Visitors har overtaget Shibuya, afskåret bydelen fra resten af verden og fået indbyggerne til at forsvinde - eller det vil sige næsten alle, for du er her endnu. Hvorfor er ikke helt klart, men det lader til, at den spøgelsesjæger som har taget bo i dig kunne have noget med sagen at gøre. KK hedder han, og dit navn er i øvrigt Akito. Sammen skal I stoppe The Visitors og deres leder Hannya, og i processen redde Akitos søster, som Hannya lader til at have en særlig interesse for.

Det er udgangspunktet for Tango Softworks nyeste titel, som skrotter Evil Withins Resident Evil-inspirerede survival horror til fordel for noget, der mest af alt ligner et "first person conjurer" i et tilsyneladende åbent Shibuya. Vi fik for nylig mulighed for at se mere end en halv times sammenhængende gameplay fra begyndelsen af spillet, og selvom gameplayet i denne sektion var en smule undervældende, er den dragende setting og bidder fra øjeblikke længere henne i historien nok til at holde min interesse for spillet intakt.

HQ

Ved demoens start har du allerede fået selskab af KK (som jeg nok bør nævne er en ånd, hvorfor han praktisk nok har taget bo i dit hoved). Hvor Akito er uerfaren og uvidende om åndernes verden, er KK ekspert. Det er en smart konstellation, da den lader dig opdage verdenen sammen med Akito, og lade KK være lige dele loremaster og tutorial. I demoen er det ham, der leder Akito rundt i Shibuya efter nyttige genstande og har livsvigtig viden om at bryde knusende, magiske barrierer.

Dette er en annonce:

Første mål er at nå KKs lejlighed, hvor førnævnte nyttige genstand, en magisk bue, ligger og venter. Vejen dertil er dog ikke helt ligetil. For det første har en dødbringende tåge indhyllet Shibuya, men til alt held kan den fjernes ved at rense Torii-porte, hvilket kan gøres med et simpelt knaptryk. Belønningerne for at rense portene er dels adgang til mere af det, der som nævnt ligner en åben verden, samt mindre genstande som en origami-figur, der kan optage de fortabte sjæle, der svæver omkring i gaderne.

Med tågen af vejen begiver Akito sig videre mod KKs lejlighed, men stoppes dog hurtigt af noget mere aggressivt end tågen. Fjenderne i demoen er blege, ansigtsløse mænd i jakkesæt og dæmoniske skolepiger. Førstnævnte bevæger sig stavrende men bevidst mod dig, mens sidstnævnte også har projektiler, som kan pareres. I starten er dit eneste våben dine hænder, som dog lykkeligvis kan affyre projektiler mod fjenderne. Rammer du dem nok gange, afsløres et hjertelignende organ på dem, som du derefter skal trække ud. Dette tager et par sekunder, så det handler om at finde en åbning, hvor du ikke er udsat. Alternativt kan du gøre flere fjender sårbare og slå to dæmoner med ét smæk.

Ghostwire Tokyo

Kampene lader til at være en stor del af Ghostwire Tokyo, men i demoen var de lidt undervældende. Det ser fedt ud, når Akitos vrider hænderne rundt, men især de ansigtsløse mænd stavrede lidt bovlamt frem og Akitos mobilitet virkede begrænset. Som nævnt var demoen dog et udsnit af begyndelsen af spillet, og en ny trailer, som vi også fik fremvist, gav håb om mere dynamiske kampe mod mere interessante fjender.

Dette er en annonce:

Efter nogle flere kampe når Akito frem til KKs lejlighed, hvor han lærer lidt om spøgelsesjægeren og tilføjer dennes bue til sit arsenal. Uheldigvis spærres han inde i bygningen af en barriere, som KK kan meddele vil knuse bygningen, hvis ikke tre barrieresten findes og ødelægges. Dette var startskuddet til demoens bedste og mest syrede sekvens, hvor omgivelserne konstant ændrede form og tyngdekraften til tider blev vendt på hovedet - hvis du forestiller dig den forrygende Ashtray Maze sekvens fra Control med en ordentlig dosis J-horror, er det ikke helt skævt. Sekvensen var fri for kampe, men fokuserede i stedet på milde navigationsmæssige udfordringer, og det var også her spillets horrorelement skinnede klarest igennem.

Efter en syret rundtur i bygningen formår Akito at destruere stenene og knuse barrieren, hvorefter han begiver sig videre. Vi ser ham handle i en dagligvarebutik bestyret af en yokai i katteskikkelse, benytte en Tengu til at grapple op til tagene og i en sidemission bruge et par minutter på at hjælpe en ånd med at blive forenet med sit barnebarn. Det hele kulminerer på en markedsplads, hvor tre Torii-porte skal renses mens fjenderne angriber fra alle sider. Her kommer den nye bue med sin længere rækkevidde og større præcision til sin ret. Sekvensen skruer lidt op for intensiteten, men bærer ligesom de andre kampscenarier også præg af at være forankret i den tidlige del af spillet.

Ghostwire Tokyo
Ghostwire TokyoGhostwire Tokyo

Og apropos beslutningen om kun at vise sammenhængende gameplay så var det lidt ærgerligt, at vi ikke fik mulighed for et godt indblik i den lidt senere del af spillet. De ca. 30 minutter vi så satte scenen fint og gav et godt indtryk af dynamikken mellem Akito og KK, men udsnittet bar også præg af, at et spils tidlige del sjældent er den mest interessante ud fra et gameplaymæssigt perspektiv. Kampene var som før nævnt lidt basale som følge af de veldesignede men også lidt kedelige fjender samt Akitos endnu lidt begrænsede evner, og jeg håber, at transporten til fods med jævne mellemrum krydres af andre muligheder som for eksempel førnævnte Tengu.

Baseret på den nye trailer vi så, som blev præsenteret af instruktør Kenji Kimura, kunne det dog se ud til, at især kampene bliver noget mere interessante. Der var i hvert fald flere eksempler på særdeles skræmmende og kreativt designede fjender, som det kildede i fingrene efter at sende tilbage til åndernes rige. Og introduktionen af en form for parallel verden hvis naturlige omgivelser dannede flot kontrast til Shibuyas betonjungle, fik min nysgerrighed i forhold til Ghostwire Tokyos historie til at stige markant. Og apropos denne så skal man måske ikke forvente fortællekunst på Naughty Dog-niveau, men præmissen er dragende, og der lader til at være rigelig med mysterier at fortabe sig i. Hvorfor har The Visitors indtaget Tokyo? Hvordan kan det være KK og Akito er blevet forbundet? Og hvad vil skurken Hannya med Akitos søster? Der er nok at tage fat på, og til alt held virker spillets uhyggeligt forladte udgave af Shibuya som så en interessant en setting, at det forhåbentlig bliver en fornøjelse at gå på opdagelse i dens mysterier.

Ghostwire TokyoGhostwire TokyoGhostwire Tokyo

Alt dette efterlader mig et lidt sjovt sted i forhold til mine forventninger til Ghostwire Tokyo. Jeg var ikke ligefrem blæst bagover af den demo, vi blev præsenteret for, men visheden om, at det er fra spillets start sammen med de bidder vi så fra den senere del, giver mig håb om, at det kan blive en af forårets dark horses. Byggestenene lader i hvert fald til at være der: Settingen af dragende, historiens præmis interessant og gameplayet har muligheden for at skille sig ud. Om det lykkes Tango Gameworks at bruge byggestenene rigtigt, vil tiden vise, men under alle omstændigheder burde der ikke gå alt for længe, inden vi finder ud af det.

Relaterede tekster

6
Ghostwire TokyoScore

Ghostwire Tokyo

ANMELDELSE. Skrevet af Ketil Skotte

Ghostwire Tokyos hjemsøgende og hjertelige historier og noget nær perfekte afbildning af Shibuya lades i stikken af et kluntet kampsystem.Indlæser mere indhold