Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
previews
Cloud Chamber

Cloud Chamber

Fiktion til Facebook-generationen. Sådan beskriver folkene bag Cloud Chamber deres spil, der blander film, musik og sociale netværk i ét stort mysterium.


Facebook
TwitterReddit

Signaler fra rummet. Et mystisk dødsfald. Hemmelighedsfulde forskningsinstitutioner. Budskaber skjult i subatomiske partikler. Trentemøller. Måske et lille trekantsdrama. Ja, der foregår en del i Cloud Chamber, et projekt som skaberne kalder "fiktion til Facebook-generationen".

Cloud Chamber er et forsøg på at blande mere traditionelle fortælleformer, som filmklip og tekst, med oplevelsen af at løse mysterier og opdage hemmeligheder fra ARG-spil (alternate reality game), pakket ind i et socialt netværk og krydret med virtuelle 3D-landskaber og et par simple gameplay-mekanikker. Det er en relativt svær størrelse at forklare.

Cloud Chamber er historien om Kathleen Petersen (Sara Hjort Ditlevsen), en ung astrofysiker, der arbejder for Petersen Instituttet, som hendes far Gustav (Jesper Christensen) styrer med hård hånd.

Cloud ChamberCloud Chamber

40 år forinden opdagede Kathleens mor, Ingrid, et mystisk signal, sandsynligvis fra en fremmed verden, skjult i en subatomisk partikel. Hun viede sit liv til at opklare hvad signalet var og hvor det kom fra, men blev tilsyneladende psykisk syg under processen, og døde under mystiske omstændigheder, da Kathleen var ét år gammel. Siden da har far Gustav begravet signalprojektet fuldstændig.

Nu, lidt over 20 år senere, er Kathleen kommet på sporet af samme signal, og forsøger at komme til bunds i mysteriet om både signalet og sin mors død. Hun får hjælp af musikeren og lydteknikeren Max (Gethin Anthony, bedst kendt som Renly Baratheon i Game of Thrones), der også arbejder på instituttet, og dokumentaristen Thomas, der sammen med sin kameramand Lars filmer alt trioens arbejde.

Cloud ChamberCloud ChamberCloud Chamber

Og det er så her, spilleren kommer ind i billedet. For der er sket et eller andet, siden Thomas' dokumentarprojekt gik i gang. Men Petersen Instituttet ejer alt hans materiale og nægter at give ham lov til at offentliggøre det. Derfor har han lækket sit råmateriale ud i en database, spillets 3D-verden - men databasen er blevet korrumperet, så noget af materialet ligger hulter til bulter, andet er der kun brudstykker af, og det er så op til spillerne at finde hoved og hale i det hele, og komme til bunds i sagen.

Det sker med en slags Facebook-agtige funktioner, hvor man kan diskutere de enkelte filer med de andre spillere, og op- og nedstemme andres indlæg (hvis man synes de har ret, tager fejl eller bare er dumme at høre på). Spillet er tilmed indrettet sådan, at man kun kan se indlæg fra spillere, der er nået lige så langt som man selv er, så der ikke er risiko for spoilere og den slags utøj.

Der er i alt 150 af disse mediefiler, der spænder over alt fra filmklip til dokumenter og fotografier, fordelt over 10 kapitler. De første tre kapitler er gratis, mens resten skal købes for et engangsbeløb på 89 kroner.

Cloud Chamber

Udover førnævnte skuespillere er der mange andre erfarne kræfter involveret. Det Danske Filminstitut har givet penge til projektet, og filmproducer Vibeke Windeløv har tidligere produceret et hav af danske film, herunder mange af Lars von Triers. Indie-heltene fra KnapNok Games (Spin the Bottle, B.U.T.T.O.N.) har hjulpet med spildelen, og i spidsen for hele projektet står Christian Fonnesbech. For ham er Cloud Chamber den foreløbige kulmination på 12 års arbejde med denne type internetfiktion, hvor billeder, video og tekst samles i et stort mysterium, som spilleren går på opdagelse i. Han har før været bagmanden for blandt andet Galathea Mysteriet og Klima Mysteriet, men hvor mange af hans tidligere projekter har været rettet mod undervisningsbrug, er Cloud Chamber det første, der alene satser på at underholde. Selv beskriver han spillet som en slags Discovery Channel instrueret af David Lynch, da det blander videnskabelige fakta med mystisk stemning og en duft af noget overnaturligt og fremmed.

Cloud Chamber har dansk premiere i dag.

Cloud Chamber
Cloud ChamberCloud ChamberCloud Chamber