Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Captain Toad: Treasure Tracker

Captain Toad: Treasure Tracker

Super Mario 3D Worlds bonusbaner bliver til sit helt eget spil. Er der nok variation til at holde interessen fanget?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Næsten hver eneste figur fra Mushroom Kingdom er endt med en hovedrolle i deres egne spil. Wario og Yoshi, der blev "født" i 90'erne, har begge haft en række spil med dem som omdrejningspunkt. Men den søde og vellidte Toad fra Super Mario Bros. har altid spillet andenviolin - indtil nu.

Siden han først dukkede op helt tilbage i det oprindelige Super Mario Bros, hvor han sagde den uforglemmelige replik "Thank you Mario, but the princess is in another castle", har hans udseende nok ændret sig en smule, men selve hans karakter har ikke. Den uskrevne regel har været, at Toad var en af tusinder, der fulgte Princess Peach, og at alle Toads lyder navnet "Toad". De går altid med blå vest, hvide bukser og brune sko. Synlige ben og næse er der ikke noget af.

Der er nogle få undtagelser. Toadsworth og Toadbert er to eksempler, der senere fik følgeskab af en kvindelig figur ved navn Toadette. Men modsat sine ligemænd er Toad aldrig trådt ud af Marios skygge. Selv Captain Toad er en bifigur, vi kun har set få gange, første gang i Super Mario Sunshine og senest i Super Mario 3D World. Nu har Nintendo tilsyneladende besluttet, at det er tid til hans første solotur.

Treasure Tracker er essentielt en udvidet udgave af bonusbanerne fra Super Mario 3D World. Det betyder at det lille svampehoved ikke kan hoppe, og at man bør undgå enhver kontakt med modstandere. Man arbejder sig vej gennem en bane for at samle mønter, krystaller og, i sidste ende, forhåbentlig en guldstjerne. Spillets ses hovedsageligt fra et isometrisk perspektiv, som det også var tilfældet i Mario-eventyret. Men man kan frit rotere kameraet og således finde skjulte hemmeligheder. Det er til tider overraskende hvor mange nye områder, der dukker op, når man flytter kameraet. Efter de første par baner lader det til at være her, det bedste sjov med spillet opstår.

Dette er en annonce:
Captain Toad: Treasure Tracker

Captain Toad: Treasure Tracker byder på betydeligt mere variation og flere ideer end sin tidligere udgave. I en bane kører vi for eksempel med minevogn og kaster med roer. Der skifter spilmekanikkerne til noget, der minder om en railshooter. En anden bane kurver op i en cirkel med adskillige stiger, og i midten sidder der et ildmonster, der kaster ildkugler efter os. Det føles lidt som en bosskamp, men man klarer banen uden at sætte et eneste angreb ind på monstret. Andre steder kan Toad hive roer op ad jorden og kaste dem mod fjender som i Super Mario Bros. 2. Dertil kan visse elementer i spilverdenen manipuleres på gamepad'et og flyttes.

Det er svært at vurdere hvor stort spillet bliver. Demoens tre spilbare baner har i det mindste vist at spillets kombination af udfordringer, puzzles og udforskning giver masser af variation. Og i E3-traileren (som du kan se nedenfor) har vi spottet en økse, der kan bruges til at hugge gennem blokke, mens gamle bekendte som Bullet Bill og Goombaer også dukker op.

Captain Toads puzzle-eventyr vil næppe få mange Wii U-skeptikere til at købe konsollen, men for dem, der allerede har en, ligner det en fornem tilføjelse til dens katalog.

Dette er en annonce:
HQ

Relaterede tekster

2
Masser af nyt om Amiibo fra Nintendo

Masser af nyt om Amiibo fra Nintendo

NYHED. Skrevet af Lee West

Find pixel-art i Captain Toad: Treasure Tracker med dine Amiboo-figurer. Det var bare én af de mange nyheder omkring Nintendois serie af plastik-figurer, der udvider de...Indlæser mere indhold