Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Lego Star Wars: The Force Awakens

Lego Star Wars: The Force Awakens

For kort tid siden i et land langt, langt væk (alt efter hvor du bor) fik vi lov til at spillet Lego Star Wars: The Force Awakens.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Kylo Ren og Darth Vader i det samme rum som os?! Vi mærkede vores fanboy-hjerter briste af glæde. Som om dette ikke var nok, fik vi endda også lov til at spille Lego Star Wars: The Force Awakens, og tale om oplevelsen bagefter med producer Tim Wileman og forfatter Graham Goring. Må. Forsøge. At. Undertrykke. Forventninger.

Det hele startede med en 30 minutter lang præsentation, hvor Goring spillede igennem to baner, som vi efterfølgende fik lov til at opleve på egen hånd. " "With so many Star Wars fans at the studio, we had no troubles filling the game with tiny details and easter eggs" sagde han, og pegede de små detaljer på Luggabeast ud (Rey's robothest), samt det faktum at fjenderne faktisk solbader ude i siden, inden de møder Rey i kamp. Der hersker ingen tvivl om, at Lego Star Wars: The Force Awakens ser fantastisk ud, og har tonsvis af detaljer, som mange nok ikke engang vil lægge mærke til. Som Star Wars-fans tog vi os selv i at grine højt op til flere gange over TT Games' fortolkning af visse kendte Star Wars-scener. Med over 200 spilbare karakterer og 40 monstre, så er det nok ganske sikkert, at vi alle kommer til at spille som vores yndlingskarakterer. Hvis du har set en karakter i bare fem sekunder, så er der en god chance for at den karakter kan findes og bruges i The Force Awakens. Selv karakterer fra andre medieplatforme vil være med. Men spillet kan jo ikke overleve bare på nostalgi og goodwill. Hvordan spiller det egentlig?

Lego Star Wars: The Force Awakens

Lego-spil forbedres for hvert kapitel. Det sker sjældent at formularen vendes helt på hovedet, men i stedet ændrer hvert spil sig lige akkurat nok til at kunne introducere de yngste fans. Bliv ved med at trykke på knappen til fjenden går i stykker. Sådan har det altid været, og sådan er det stadig. Dog er der kommet en ny tilføjelse i form af et special-meter, der sidder ved siden af dine livspoint. Dette meter fyldes ganske enkelt imens du kæmper, og kan bruges til et ekstra kraftfuldt angreb, som "knuser" fjenderne. Bruger du det dog når meteret er helt fuldt, vil det simpelthen rydde hele området. Det er en fed lille mekanik, som giver kampsystemet lidt variation.

Dette er en annonce:

De talte også en smule om kamp med laservåben. Nu kan du tage dække, som gør det lettere for TT Fusion at implementere mere filmiske sekvenser. Under disse sekvenser fra den tredje akt af filmen, ser du X-Wing-fly styrte, store eksplosioner og alt derimellem ske imens du kæmper fra dække. Åbenbart ser du ikke det samme under hver gennemspilning, da forskellige taktikker i kamp vil skabe anderledes effekter i baggrunden.

En af de mere tydelige ændringer er selve byggeaspektet. Hvor ofte kan du bare bygge ét specielt objekt ud af Lego? Aldrig selvfølgelig, og det er også gået op for TT Fusion. Derfor har de skabt et multi-build-system. Nu kan du vælge imellem flere forskellige objekter at bygge, ved simpelthen at bladre mulighederne igennem med analogpinden. Efter at have valgt og brugt det givne objekt, kan du bare ødelægge det og bygge et nyt. I løbet af vores demo skulle de specifikke værtkøjer man kunne bygge dog bruges i meget særlige situationer. Ét objekt hjalp os med at finde et samleobjekt, et andet løste et puslespil, og et tredje hjalp i kamp. Det er en fin måde at gøre puslespillene mere udfordrende, selv for dem over 12.

Lego Star Wars: The Force Awakens

TT Fusion har benyttet sig af lidt kunstnerisk frihed, så i deres udgave af filmen er der ikke langt imellem at møde BB8 for første gang, til at man sidder i Millenium Falcon. Flyvestyringen er meget bedre denne gang, og det var en fryd at undslippe Jakku. Denne sektion er mere arkade-inspireret med begrænset frihed. For at gøre disse lineære sektioner bedre ved flere gennemspilninger, så har TT Fusion implementeret forskellige udfordringer som du skal gennemføre. I denne sektion blev vi belønnet hvis vi knuste fire broer på vores vej. Det er ikke så let som det lyder, siden vi samtidig skulle undgå fjendernes sigtekorn.

Dette er en annonce:

Forbedringerne var dog mest tydelige i løbet af den anden sektion, hvor vi skulle skyde 15 TIE Fighters ned. Endelig kunne forstå hvorfor denne skrotbunke kunne klare Kessel Run på under 12 parsecs, og vi lavede både loops, stærke dyk og sindsyge tricks på få sekunder. Special-meteret er også en del af denne form for kamp, og ved at fylde det kan du markere flere fjender, og skyde dem ned med ét angreb.

Wileman og Goring blev ved med at tale om autencitet og kvalitet, og det kan man se i spillet. Fordi selvom spillets gameplay for det meste er det samme, så er det detaljerne og humoren der er toppen. At se Lego-versionen af Kylo Ren's Vader-prodium, BB8's animationer, den klassiske TT Games-humor i baggrunden og de sjove hemmeligheder satte et stort smil på vores læber under hele demoen. Hvis du ikke kan lide Lego-spil, vil dette nok ikke ændre din holdning synderligt, men synes du at de er ok, og elsker du Star Wars, så bør du virkelig holde øje med Lego Star Wars: The Force Awakens.

Lego Star Wars: The Force Awakens
HQ
Lego Star Wars: The Force Awakens

Relaterede teksterIndlæser mere indhold