Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
previews
Watch Dogs 2

Watch Dogs 2 Multiplayer-indtryk

Jonathan fik et indblik i Watch Dogs 2's multiplayer-del ved Gamescom. Har GTA Online en ny konkurrent?


Forventningerne til det første Watch Dogs var skyhøje. Det lovede en grad af interaktion og magt over spilverdenen, som vi ikke havde set på den måde før. Sat i en stor åben verden, spillede man en hacker, som via af sin avancerede smartphone kunne få adgang til alt lige fra biler til folks private computere og telefoner. Mange følte ikke, at spillet levede helt op til de forventninger, som var blevet sat op, og modtagelsen, om end positiv, var mere lunken, end man kunne have håbet på.

Watch Dogs 2 synes at bevæge sig mere i retning af, hvad det første spil skulle have været. I en ganske flot virtuel udgave af San Fransisco, render man rundt som hackeren Marcus. Han har langt flere muligheder, end i det tidligere spil. Før kunne man kun hacke bestemte personer på gaden. Nu kan man hacke alle. Når man forsøger at hacke, kommer der et lille hjul frem, hvis man holder knappen nede, som viser alle de forskellige ting man kan: afbryde forbindelsen, få telefonen til at ringe osv. Dette gør sig gældende for alle objekter du har adgang til, og tillader langt mere kreative tilgange til missioner og opgaver. Derudover har Marcus en drone som sin lille hjælper, hvilket igen åbner for en helt ny måde at underøge verdenen på, men også at udføre missioner.

Watch Dogs 2Watch Dogs 2Watch Dogs 2

Fokusset for den præsentation vi fik ved Gamescom, var dog på en nyligt afsløret multiplayer-del kaldet The Bounty. Watch Dogs 2 har hvad udviklerne kalder for "seamless multiplayer" og co-op, og det er The Bounty et udtryk for. Når man render rundt og skaber kaos i byen og udfører kriminelle handlinger, bliver myndighederne efterhånden mere og mere irriterede på en. I sidste ende kan det ende med, at man får smidt en dusør på sit hoved. Når man har det, så kan andre spillere uden videre komme ind i dit spil, og begynde at jage dig for at få pengene. Det lader til at køre helt glat. Man får en lille besked om, at nu er der altså nogle på jagt efter dig, og derefter er det op til en at forsøge at overleve i så lang tid som muligt. Som den jagede har man dog mulighed for at tage en ven med som sin hjælper. Watch Dogs 2 har nemlig også co-op, som fungerer ligeså glat som resten af multiplayer. Der er ikke noget med store lobbyer man skal sidde og vente i i alt for lang tid før man kommer i gang med at spille.

Watch Dogs 2
Watch Dogs 2

Selve The Bounty føles ganske meget som GTA, hvor det ene hold spiller som politiet, og det andet hold er røverne. Egentligt er der ikke så meget at sige, præmis fortæller det hele, men det er sjovt, og det er lige så sjovt, som man vælger at gøre det til. Der kan ske utrolig meget kaos. Begge hold har stadigvæk deres hacker-evner, hvilket vil sige, man kan forsøge at sabotere modstanderens bil, og i det hele taget bruge verden i sit forsøg på at overleve eller fange dusøren. Der kan være op til fire dusørjægere, og den jagede er enten alene eller har en ven med sig. Det er selve naturligheden der gør hele forskellen. Watch Dogs 2 fortsætter hvor originalen slap, og lader multiplayer indgå fuldstændig gnidningsfrit i oplevelsen. Er du på flugt fra politiet kan en anden spiller jage dig, går du uskyldigt ned ad gangen, kan en anden spiller pludselig løbe dig i møde. Det giver følelsen af at flere mennesker er til stede i den samme verden, og den følelse er utrolig kraftfuld.

Dog var det ikke så meget vi fik lov at se i dybden, og det er måske heller ikke pointen. Multiplayer-delen er hvad det er, og det føles som en tilføjelse til en i forvejen stærk spiloplevelse. Det er hvad det er, men det er sjovt, og den giver et godt billede af, hvad udviklerne forsøger at gøre med Watch Dogs 2, både i den generelle oplevelse af verdenen, men specielt med multiplayer. Hvis det ender med at køre ligeså glat, som oplevelsen var under præsentationen, kan det godt ske, at GTA Online får sig lidt en konkurrent.