Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
previews
Expeditions: Viking

Expeditions: Viking

Dansk Logic Artists er efterhånden ved at være klar med Expeditions: Viking, men Magnus har spillet det før tid.


Ah, vikingerne. Disse vor stolte forfædre, vis alt for korte liv var fyldt med plyndringstogter og opdagelsesrejser. Beskæggede, voldelige og under konstant alkoholpåvirkning, man fristes til at kalde dem middelalderens prototypiske hooligans. Men deres krigeriske disposition til trods, så er vikingerne skamfuldt underrepræsenteret i spillenes verden. En stor fejl, uden tvivl, og hvem bedre til at berigtige denne end danske Logic Artists, udviklerne bag Expeditions: Conquistador og Clandestine?

Expeditions: Viking, ligesom sin åndelige forgænger Conquistador, er en interessant blanding af rollespil og strategi. Her er turbaserede kampe, erfaringspoint og samtaletræer, talrige karakterer med forskellige evner og en god slat missioner med variabelt udfald. Samtidig er spillet bygget op om en narrativ som lægger vægt på opdagelse, ressourcebehandling og hyppige, udslagsgivende valg.

Ligesom i forgængeren er der imponerende mange bevægelige dele i Viking. Overvældende mange, for nu at være helt ærlig. Men til forskel for Conquistador, så bliver de her præsenteret i et mere overskueligt tempo. Som efterkommer og retmæssig arving til den afdøde vikingehøvding, tilfalder det spilleren at bestemme klanens fremtid. Det er udgangspunktet for spillet som tager sin begyndelse, af alle steder, i et middelalderligt Skjern...

Expeditions: Viking
Expeditions: VikingExpeditions: VikingExpeditions: Viking

I første omgang handler det heldigvis kun om at skabe sin primære karakter. Det er en velkendt procedure som involverer karakterklasser og talenttræer, men allerede her er valgene af afgørende betydning. Fordelingen af points og statistikker er ikke kun et spørgsmål om hvordan du foretrækker at massakrere dine fjender, men også om dine evner til helt at undgå konflikt, gennem diplomati, visdom eller taktisk snilde.

Det bliver hurtigt banalt at snakke om valg i spil og deres vidtfavnende konsekvenser. Alligevel må jeg sige at jeg med Expeditions: Viking har haft en gennemgående oplevelse af rent faktisk at påvirke historiens forløb igennem mine valg. Det overordnede forløb, klanens genopbygning og sidenhen rejsen til de britiske øer, er naturligvis fastlagt, men alt derimellem lader til at kunne bøjes og påvirkes i grader jeg sjældent har oplevet.

Expeditions: Viking
Expeditions: VikingExpeditions: VikingExpeditions: Viking
Expeditions: Viking